Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Душата ме боли. Ги кријам солзите и тагата никој да не види, а се гледа од Месечината. Ми се тресат рацете додека го пишувам ова.

На anaja1 и KarmaEKucka им се допаѓа ова.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Плачи си слободно, не ги криј солзите. Кога си сама плачи си ќе ти олесни. :hug:

3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    986
    Srceto mi se rasparci. Pogolema bolka ne sum custvuvala. Neznam dali seto ova e son, kosmar.
    Nemam veke majka, ja nema.
    Ne doceka ni da me zdogleda so decko zaljubena, nisto. A tolku sakase, sakase da bidam najsrekna. Sega sfakjam zosto sekogas me prasuvase, kako da custvuvala deka i se blizi krajot. Pocina od covid lugje, so teski operacii prethodno majka mi ne bese zgrizena kako sto treba. Cekase infuzija 40min. Ziva se izedov. Nemozam da se pomiram. Nemam sega nikoj, nemam ni brat, nemam sestra, tatko mi e tuka. No veke nz kako ke ziveam, neznam..

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Нека и е светол патот на мајка ти.
    Знам дека ќе ти бидам "смешна".
    Но таа е сеуште тука, и ќе остане ќе ги следи сите твои борби и ќе те подржува. Кога ќе се заљубиш првиот пат таа ќе знае.
    Кога ќе бидеш ти среќна ќе биде и таа.
    Ќе ја гушнеш пак али не сега, подоцна..

На riba79 и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  5. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ме боли што верувам дека ќе се промени на подобро и при мала искра на надеж во следниот момент покажува дека тоа било само моја желба. Како да бидам силна кога ме убива со секпј збор па дури исо самото присуство и отсуство. Најмногу боли кога и детенцето ќе ме удри и кога ќе му кажам дека не е убаво тоа ми вика и тате ја удира мама убаво е. Како да го израснам во здрава личност што ќе ги почитува жените кога татко му се однесува лошо со мајка му.

6. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Пријави го господинот "татко" за семејно насилство.
    Ѕвони у психијатриска болница Бардовци или Демир Хисар пошто таму му е местото.

На Ivanna23. и NewMommy им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Не можеш детето да научи што е правилно во токсична средина.
    Не знам какви ти се условите, не знам како живееш, не те осудувам, но треба да завршиш со него за свое добро и за добро на детето.

На Ivanna23., NewMommy, FridaodaMk и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Многу е комплицирана ситуацијата бидејќи пред неколку години имаше карцином и јас и моите му помогнавме и финансиски и секако но човекот се промени на полошо. Кога се породив се смени но после ракот стана многу себичен и повеќе си гледа за неговите отколку за мене и детето иако не живееме со нив.

9. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Едно е да гледа повеќе за себе и неговите, друго е да те тепа. Нема оправдување. Извини вака, нека ми прости Господ. Ама на смртна постела да е би го плукнала и заминала.
    Греота и за тоа дете што е сведок . Те молам потруди се да го спасиш. Не е нормално тоа да го гледа и така да се однесува. Детето ќе мисли дека физичкото насилство е нормална работа.

На Oneo, bicycle, mira.mira и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    И физички и емотивно попуштив. Здравствено исто. Пред некој ден собрав сила после 5 години се вратив на форумов да си се искажам за да не пукнам. И изгледа сеуште постојат добри луѓе еден член од форумов ме ислуша, здравје да има и среќа да го прати. Неможам да ја пишувам целата ситуација јавно зошто ми е многу комплицирана ама секој совет ми е добредојден.

11. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Некој што би знаел што совет да ми даде? Една членка ми одговори дека незнае :worried:
    Или премногу ми е комплициран проблемот па нема решение:(
    Ако некој може да ме истрпи до крај да му се пожалам од се нека ми пише лп. И по можност да не ми рече дека имам проблем сама со себе и да си го решам. Бидејќи стварно ми треба некој да ме разбере.

На Kanya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Советот е да го напуштиш.

Моето сандаче е отворено.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.172
    Би ти рекла и ти да бидеш "себична" и да си гледаш само за тебе и за детенцето. Мојот совет секогаш е: здравјето пред се'. Да си го чуваш здравјето, друго се' се враќа и без се' се можи.
    Си му помогнала кога било најтешко и си била покрај него, наместо да е благодарен и среќен што можите да сте заедно, со мавање враќа?
    Мислам дека знаеш што е решението, знам дека е лесно да се кажи, а тешко да се направи, но вака ќе ти е потешко. Верувам дека ќе имаш поддршка и од семејството што би било голем плус.

На IRBBB, cresa-jagoda, MeowMeow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Кога ќе помини некое време, поминува ли болката...?
    Кога доволно ќе се исплачиш, поминува ли тогаш...?
    Само си се прашувам...

На KarmaEKucka, poenta, Среќа и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Што прави човек кога не само најголемата љубов на неговиот живот, не само идно семејство, не само идно потомство, не само најдобрата можна кариера, не само домот туку и психо-физичкото здравје се уништени од проклета трагедија за која времето се покажува немоќно да ги избрише последиците?

Како човек се враќа во живот, каде да се најде сила? :(

16. Ruza!!!

Ruza!!! Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Sto treba tolku da zgresis ili da napravis za nikoj ni soprug ni svekrva ni rodnini da ne ti pokazuvast gram pocit.

На Ivka~ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    7.350
    Da ne ti e gajle.Ako nesto ne ti odgovara vo lice bapni im go.Pa neka se chudat.Zivej si po svoe I ti pochituvaj se sebesi. Lugjeto se takvi,Ako imaat korist ti pravat lice demek te pochituvaat,Ako ne nisto.Aj ne si turaj na srce maki.

18. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Да беше жива баба ми вчера ќе наполнеше 79. Се сеќавам на моментите кога беше жива ама последните години Алцхајмерот и ги избриша, не распознаваше никој. Се сеќавам и кога ја видов последен пат пред да почине, и зборев и го однесов детето да го види прв и последен пат, и го сврти погледот и ме погледна. Како да сакаше да ми каже те слушнав и те разбрав ама морам да одам. Се надевам дека се сети која сум. Ми фали многу.;(

На hermosa, IRBBB, IM.TMKQ и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Z89

Z89 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    12
    Да можам да го вратам времето...
    Никогаш да не ја пратев во болница, сега ќе беше до мене и се ќе беше во ред. Заедно ќе си живуривкавме како што знаеше да каже.
    За ништо во животот не се каам, никогаш ништо лошо не сум направила, секогаш сум го гледала само мојот живот и животот на баба ми, секогаш сме делеле се со оние што немале, колку сме имале толку, само здравје.
    Зошто ми се случи толкава несреќа и зошто поминувам низ толкав пекол секојдневно кога со ништо не сум заслужила? Едно, барем едно злодело да сум направела, макар мало и минијатурно, ќе прифатев дека сум заслужила. Но зошто јас?

20. Ruza!!!

Ruza!!! Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Fala

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.