Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.191
    Пиши ми

2. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Немам сила за ништо. Ова највеќе го воочувам кога имам за учење. И сама се имам убедувано дека сум мрзлива и дека не сакам да учам, ама сепак сметам дека проблемот лежи многу подлабоко од ова. Од секогаш сум била "мрзлива", ама доволно способна да си ги завршам обрските кога знам дека морам. Сега за жива глава не можам. Немам воопшто концентрација, не можам никако да се фокусирам во рок од 1 час правам 200 различни работи и остануваат недовршени. Одма кога ќе отворам книга осеќам неопислив замор, не ми се спие, туку едноставно тешко ми е а предметов што го спремам конкретно, 5 пати го имам поминато до сега. И буквално нивото на знаење ми е подолу 0, а го имам учено. Не знам како да си помогнам..

На S.W.A.G, x.Daisy.x, Принцезичка1 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.191
    Истата сум и јас веќе некое време:|

4. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Како се справуваш?

5. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.191
    Никако, пробувам да се сконцентрирам на обврските, но тешко ми оди. Сега за сега немам најдено решение. Пробав со прошетки навечер, со подолг сон, но пак немам сила, како да ме има прегазено воз, а си врви времето и обврските си стојат тука се, али јас сила немам. Прв пат се чувствувам вака можеби и од жешкото да е

На S.W.A.G и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    А да пробате да мислите дека вашата моментална обврска е само да учите. Направете список со желби, планови од кога ќе завршите со учење.
    Мене кога ме мрзеше да пишувам, се тешев дека полесно ќе ми биде од кога ќе напишам, кога ќе стигнам повеќе од пола ќе имам уште многу малку.

7. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Ова колку и да е добро, толку е и лошо, според мене. Бидејќи јас искрено не можам да учам ако не ми е добро. Немам која енергија да ја вложам. Сум правела и правам планови за учење, награди за положен испит и пак е џабе. Коа нејќе, нејќе..

На buba4e89, shekerna и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.786
    Допаѓања:
    19.618
    Ме интересира ваше мислење и какви чувства би ви побудило доколку.. родители како родители не го однеле на лекар своето дете навреме и ризикувале да остане неплодно?

Дали ви побудува гадење, жалење , нервоза итн?

9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Под 1 Нервоза, гадење.
    Ко второ ги отпушувам у весник.

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.802
    Би се чувствувала разочарано. (прашањето е ако тоа дете сме ние а тие родители се нашите родители?) Родителите можеби не знаеле и не ни очекувале или мислеле каков ризик може да има. Но, проблемот може и да бил доволно сериозен за да се преземе нешто. Зависи детето со што точно се соочувало...

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.786
    Допаѓања:
    19.618

Крипторхизам односно неспуштен тестис иако напраен операција од таа страна. Неколку пати му се имаше речено дека има проблем и дека треба да се оди на лекар, се добиваше викање, пиштење од типот "Ништо не ти е, шо бараме на лекар итн", па потоа дека се немало пари итн.

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    7.117
    Тие не се родители. Како можат да дозволат такво нешто? Па тоа се решава и нее страшно толку доколку е на почеток. Зарем не помислиле што понатаму? Што со нивниот син? Што со продолжување на родот?

Баш ваквите родители не заслужуваат да имаат деца!

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    16.486
    Тоа е од простотилок и не едуцираност. Тоа е неодговорност и таа личност реаално не е за да биде родител.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Читајќи ти ги мислењата низ форумов, не знам дали повеќе заслужуваат презир или жалење. Во секој случај, за конкретната ситуација, неодговорност.
    А од кај тоа неплодност сега?

15. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.191
    Затоа велат не заслужува секој да биде родител. И тука не се работи за неедуцираност туку за негрижа. Има родители кои не се едуцирани ама ќе го завртат целиот свет за да му помогнат на детето, ќе чукнат на секоја врата само да се реши проблемот. Тешко на децата кои не се виновни што имаат такви родители што не им е гајле за сопственото дете

На Traveler91, Lola.Luna, Mony18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Глупа си? Како можеше да си зезнеш ваква шанса, како можеше???
    Мразам што се преопуштив, се занесов во успехот и не видов вакво глупаво ситно камче. Сепак, нема да дозволам да ми влијае на самодовербата, ќе го свртам ова во моја корист и ќе си го истерам своето. Ќе најдам погодно време за да се види сѐ во вистинското светло и нема да дозволам да се засени мојот квалитет!

На Цобра му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.786
    Допаѓања:
    19.618
    Не бе просто се чудам на простотилукот што го прави и стварно не можам да разберам дали јас сум толку строг и ептен фер, па испаѓаат овие караници или треба да им попуштам и да се правам на будала и мислат дека стварно не разбирам и ме лажа и крада.

Ме имате читано последно време во каков проблем сум со оставинската постапка со тетка ми, но ајде последниов период олабави малку па прајме муабет итн.

Некни вариме ракија, значи грозјето е на мене и баба ми, ние си го одлгедуваме и обработуваме, ај се понуди тетин ми да ја земи ракијата од казан и донеси дома, за да не сум се мачел јас со количка или да барам други луѓе. Во ред...

Значи секоја година го дозираме, истата килажа, истите бурина, кофи ги носиме, секогаш вадиме по 26-27 кила ракија, оваа година 21. Јас не бев дома, баба ми ништо не му рекла пошто е таква како што е, но и рекла на братучеда е пошто блиску живее до казанџијава и одоколу вака така го потпрашала колку всушност кила ракија излегло и имало 25 кила. Јас стварно не разбирам која е потребата да лажиш и крадиш.

Јас на баба ми и викам, јас да бев тука или место тебе одма ќе и спомнев како испадна вака олку малку кила ракија кога секогаш вадиме многу поголеми бројки и ако нешто не е во ред ќе му се јавиме на казанџијата да не направил грешка.

Јас искрено да ви кажам разочаран сум општо од фамилијава и од одредени личности и секогаш си викам поарно сам или со еден близок вистински и чесен да е отколку 10 души лице да ми прават. Едвај чекам да заврши оставинската постапка да си земам тоа што ми следува и што подалеку да се од мене. ШТО ПОДАЛЕКУ!

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.191
    Хах колку е нечесно тоа. Кратат во кила за што да ги продаваат или за нив. Колку се значи луѓето дојдени да си ја лажат сопствената фамилија. Дај боже да се среди побрзо со оставинската и тргни се од нив не ти требаат такви роднини

На cresa-jagoda, Guns N` Roses и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.786
    Допаѓања:
    19.618
    За нив е, ама оти прават некого будала, ко прв пат да варам ракија и да те лажи и кради. Ми се гади едноставно, поубо ми е сам.

Искрен сум чесен, мразам да правам лице, едвај чекам да заврши се и шо подалеку да се од мене.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. shekerna

shekerna Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    73
    Премногу го разбирам ова,истото ми се случува. Единствено стигнувам до степен кај што стварно немам веќе време и мора да се научи колку-толку.Не верувам дека си "мрзлива" туку сигурно има подлабоки нешта кои ти предизвикуваат така да се чувствуваш. А може и конкретно за предметов си демотивирана. Мојот совет е само да не се обвинуваш.Имај си разбирање за себе. Различни животни ситуации, услови, пандемија, обврски, секој различно реагира на тоа. Не си ставај екстра притисок и осуда.:l: Ќе биде океј