Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.514
    И јас имам исти вакви зборови слушнато и слични ситуаии со кои уште се расправам.Мислам дека не ти ги почитуваат границите.Еве на пример мене ми замериле како не сум споделувала, ама од друга страна и они подолго време не ми кажувале нешто, што не е логично.Ти одлучуваш до каде ќе бидеш искрена, секако не да лажеш и да прекриваш големи работи ама твоја одлука е колку од твоите интимни работи ќе споделиш.Љубопитни се, можеби немаат лоша намера, можеби мислат дека нешто криеш од нив, ама исто така може и да го искористат тоа што ќе им го кажеш како материјал за оговарање(особено ако се поблиски меѓу себе).Искрено мислам дека ако се прави другарки треба да го прифатат твојот карактер каков што е, а не да бараат да се менуваш за нив.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.191
    Твој живот, твоја работа. Не се толку наивни, сакаат да знаат за после да оговараат. За жал денес ретко се наоѓа вистинско пријателство. Понекогаш е подобро да си ги чуваш и среќните и тажните мигови за себеси затоа што не е секој за се да знај. Јас секогаш сум одела по принцип ако сака некој да сподели нешто самиот ќе ти кажи без да прашаш, а не да го буцкам, па од околу, па да се лутам.

На Плавуша123, anaja1, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Денес не можам да се сопрам од плачење.
    Ми припадна.;(

4. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    :hug::hug::hug: :l::l:

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    :hug::hug::hug::hug:

6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.979
    Дали добивате некогаш некоја голема желба да и пишете на некоја личност со која веќе со месеци не сте во контакт?

7. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Да, и најчесто пишувам.

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.979
    Мене некако чудно ми е. Пошто јас ја нагло прекинав комуникацијата, и сега најверојатно ќе добијам игнор од другата страна.

9. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Пробај, барем ќе знаеш на што си.

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Зависи зошто сте прекинале, ако е као едноставно сте прекинале со муабет , пиши, и ја имам пишувано и ми имаат враќано . Примеров е за другарки

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.979
    Па да, ама се си мислам будала ќе испаднам, не знам. Се видовме во град и ме изигнорира убаво, така да исто ќе да е и виртуелно.
    Прекинав пошто реално имаше многу red flags, не е за другарки инаку :)

12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    11.637
    @GirlRose
    Што и да сакаш да направиш, направи го без многу размислување. Без overthinking дали ќе бидеш будала. И да е така, и да те стави на игнор, барем ќе знаеш дека од твоја страна е направено се што требало да се направи.

Ова го кажувам како совет за сите кои читаат.
    Ако има нешто за што се каам во животот, тоа е бидејќи никогаш не сум била доволно отворена, никогаш не сум знаела да ги искажам чувствата баш заради тоа да не бидам будала.
    Не бидете будала како мене, нема ништо полошо од каењето.

На Hellobeautiful, Izaabella, GirlRose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.979
    Сосема се согласувам. Некои ситуации не треба да се со overthink. Само што ко да имав преголеми очекувања, а истата особа ко да се оладуваше постепено. И сега ми е криво, ама некако тешко ми оди да соберам храброст.

14. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Been there, done that.

Кај мене не завршило со добро никогаш. Мислам, не дека ќе ме изигнорира другата страна, него после некое време пак ќе ми го начука.

Затоа искрен совет, размисли дали вреди. Стави некои работи на вага и уште побитно, види дали ти е моментално чувствово.
    Дали си нешто екстра сензитивна периодов, носталгична, емотивна. Ако е само до периодот, не ти треба повторна комуникација.

На Guns N` Roses, manako1 и GirlRose им се допаѓа ова.
  15. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    11.637
    Види, не знам во колку блиски односи сте биле, колку сте биле поврзани, ама, доколку навистина сакаш да обновиш комуникација, do it.
    Немаш што да изгубиш. Доколку гледаш дека повторно не оди, без разлика дали проблемот си ти, или другата личност во секој момент можеш да прекинеш.

Да, сум имала такви ситуации, и подоцна сум сфатила дека не вреди. Ама пак, сум била и во обратна ситуација. Ќе се воздржаш да не направиш нешто, и после ќе се прашуваш, што ако.
    За мене, второто е потешко.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Паметно правиш што не споделуваш многу. И јас никогаш не сум сакала во детали да раскажувам за врската на другарки, тоа си е помеѓу 2ца луѓе, не секој да дознае. Не сакам ни кога некој цела интима ми ја раскажува.
    Очигледно се некои сеирџики, па сакаат материјал за муабет да имаат кој што правел, затоа толку се распрашуваат.
    Не вреди да се нервираш поради такви личности, не заслужуваат толкаво внимание.

17. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    20.676
    Никогаш не сум им раскажувала на другарки премногу лични работи. И кога ме прашувале нешто, тоа што сметам дека не е многу битно им го кажувам, другите работи си се лично за мене. Стварно не треба многу лични нешта да се кажуваат на другарки, не знаеш која ќе те издаде. Другарките што цел живот се дружевме заедно, многу пати ме имаат продадено за секудна, па слободно можам да кажам дека вистинска другарка во денешно време НЕМА.

18. guardatela

guardatela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    85
    секогаш мене ме оставаат, никад не научив да оставам пред да бидам оставена, не можам веќе, немам никој покрај мене, сите викаат ајде ќе си најдеш друг. други , за дечко и другарки, ама нема нови, само старите се чистат и еве официјално сум скроз сама, да животот продолжува, секад има некој бла бла, како да верувам во тоа кога од дно паѓам во поголемо дно................

19. Vasilija Posilev

Vasilija Posilev Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    7
    кога ке се помириш со тоа ќе запознаеш и нови другарки и дечко, затоа најбитно е да не се окупираш со тоа, опушти се и ке видиш дека се ќе дое на свое место

20. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Тие тебе те изгубиле, изгубија личност што секогаш беше тука за нив. Ти не губиш ништо.
    Гледај од таа страна.