Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ти е страв да не ги изгубиш 'другарките' кои не се тука кога ти требаат?
    Тој страв те држи да не ги откачиш и да си најдеш такви кои ќе ги слушаш и ќе те слушаат.

За да го сузбиеш, научи се да се сакаш прво сама и да си сама на себе доволна.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Ви благодарам на сите за одговорите.
    Пробуваам да е така ама стварно не ми одии имам една другарка ми пишува само неа како што ке и одговара на пример што правиш таа ми одговара само со ништо јас ли сум досадна што и пишуваам нонстоп?
    Сакам да не бидаам таквааа но како

На Stories му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Допишувај се со повеќе.
    Познанички, другарки, пријателки.
    Не ставај се' на една личност, посебно ако не добиваш реципроцитет.

4. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Ми се умира.

5. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.428
    Зошто?

6. Y Grint

Y Grint Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    86
    Некој за пораче?

На Devotion му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.088
    Од рекла кажала муабети ,ми се крена коса на главата.Другарка (таа ме запозна со сегашниот дечко),му зборувала лошо за мене тој мислел дека сум таква како што ме опишала ,а таа нема три чисти во глава и тој го знае тоа.Сепак ја прашав дали е вистина таа негираше ,а тој цело време беше ладен кон мене се воздржува и од интимност понижување е за мене кога дознав за што станува збор.Дали да преминам преку тоа ,со нејзе веќе се скарав а и со него ,за двајцата важи дали вреди да се нервирам за нив,ме направија спонзоруша ,лесна женска за тоа се работи

8. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ај што е будала таа што блиска пријателка се осмелува да понижува, тој е уште побудала што трча по туѓ памет наместо да има доверба во девојка, како нормален пар.
    Ѓубрето си се исфрлило само надвор, јас ќе ти посакам среќа да најдеш некој што ти е компатибилен и најважно од сѐ, ќе те почитува неизмерно и ќе те прифати онаква каква што си.

На ilenaki и hermosa им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.172
    Мојот проблем е што не знам да кажам не. Секогаш прво мислам за другиот, иако некогаш ми бараат работи кои не ги сакам и не ги можам. Од друга страна не сакам да испаднам "досадна" или мрзелива ако одбијам. Проблем ми е што веќе се' ми одзема голем дел од денот до степен да не можам еднаш неделно на раат да седнам дома. Опкружена со луѓе кои се нон стоп активни, а јас не сум таква. Посебно мразам кога конечно ќе се охрабрам да речам НЕ, па следува убедување, бараш 300 изговори и за се' ќе ти најдат решение, а едноставно не сакаш бе!
    Ама затоа тие ако нешто не сакаат, мораш да почитуваш.
    Не знам дали барам совет, ама е добредојден.

На MeowMeow, Hellobeautiful, purpleblue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    16.483
    Нема да испаднеш досадна и мрзелива ако одбиеш, туки ќе бидеш личност со изграден цврст став. Кога ќе кажеш не, едноставно тоа нека биде не и не дискутирај повеќе на таа тема, твојот збор нека биде последен. Можеби луѓето од околината се научени дека лесно се премисливаш па затоа после твоето НЕ се обидуваат да те предомислат затоа што тоа секогаш им успева. Ако нешто душата не ти сака да направиш нешто не го прави, тоа што го чувствуваш е правилното. Никогаш ама баш никогаш не ги ставај другите пред себе, почитувај се себеси и не дозволувај да манипулираат со тебе со тоа што играат на картата сентименталност.

На Cosmic Girl, Billy Idol и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    181.014
    Лажи бе, срц. Кажи му оти си нашла работа онлајн и мораш да седиш дома. Ако сакаш, може шефица да ти глумам:emo:
    Ако го разбрав проблемот, 5 ка да ми пишиш:D

First thing first, a first си секогаш ти. :)

На mal.ecka и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    126.350
    Права другарка не би зборувала лошо за тебе.Прав дечко тебе би ти верувал,не на друга личност.
    Овие не се прави.
    Откачи ги.
    Тоа „не“ нека ти биде поцврсто.Кажи им „не сакам,не можам,не сум должна,ми треба време и за себе“ и барај да го почитуваат тоа исто како што од тебе очекуваат да го почитуваш нивното.

На Ugly Duckling и hermosa им се допаѓа ова.
  13. Clear

Clear Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    195
    Имам проблем со концентрацијата при учењето. Имам уште два испити, но веќе студирам многу долго, немам време да работам поред факултет, бидејќи има многу за учење, а моите не се во добра финансиска ситуација, затоа сакам што побрзо да завршам со факултет. Ретко излегувам зошто имам грижа на совест ако не учам, а концентрација немам.
    Знам дека сум при крај, ама периодов ми е тешко, бидејќи на сето тоа и раскинав врска, на се друго мислам освен на учењето. Не можам да ги тргнам мислите од раскид, бидејќи немам време да работам нешто друго освен да учам и моментално се осеќам како да се вртам во круг :(

14. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Ќе помине,сите имаме такви периоди во животот кога сме притиснати од сите страни, ама ќе видиш како работите една по една ќе средат:)

15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Да ти кажам право се пронајдов у делот за кажување НЕ. Се додека не го изустив зброт и проследив, ми беше глупо се осеќав ко нешо да не е ок со мене. Али после неколку пати НЕ ми е гајле, некој ако те почитува ќе сфати дека секој си има свое мислење и тоа е тоа. Ја сум да не кажуваш изговори него .. не! едноставно уморна сум, ме боли глава не сакам таму. Секој “нормален” човек ќе каже океј , или ќе најде некој компромис за да ти биде ок. Не дека немам лажено али неам више сила за мислење едноставно неќам се глеаме друг ден и ајт btw im here fo u if you need to follow through on a НЕ :muscle: :l:

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Clear

Clear Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    195
    Почнав да плачам кога го прочитав ова, толку сум тажна моментално. Фала ти многу за утеха :l::hug:

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stane43

Stane43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    10
    Zdravo devojki, nova sum na forumov prv pat pisuvam... Postojano citam kolku prekrasni devojki ima pomegju vas koi davaat raka koga na nekoj mu e najpotrebno, zatoa sakav da si ja olesnam dusata, vo posledno vreme sum mnogu loso psihicki, se osekam izmoreno od zivotot, seedno mi e dali ke go prezivam denesniot den ili ne, nemam volja, zelba,bukvalno za nisto… ponekogas posakuvam da si go odzemam zivotot so cel samo ova da prestane

18. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.428
    Не вреди да си го одземеш животот за ништо, ќе се бориш до крај колку и да е тешко.

На Stane43 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Ти вредиш многу повеќе од се' она што ти се случува. Самоубиството никогаш не е решение. После секоја борба, предизвик стануваш се посилна и тоа придонесува да се надоградуваш како личност. Верувај дека секогаш има некој кој те сака без разлика на се. Животот не е лесен, ама има моменти за кои вреди и два пати да се родиш за ги доживееш. Размисли колку работи би пропуштила за кои вреди да си тука, само имај верба и дозволи си да се надеваш. Секогаш кога ќе се почувствуваш дека ти е тешко, имаш црни мисли и ти треба совет, сети се дека секогаш сме тука на форумов за разговор, не си сама. :hug:

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.801
    Ако ти се прави муабет, пиши