Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Се каам што ја споделив мојата тајна на пријатели :( не размислив за негативните импликации пред да издрдорам(facepalm)

2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    12.826
    Трет ден како има епилептични напади, постојано сум на штрек да не има пак, страшно е и не би посакала на никого вакво нешто.

3. Дулче

Дулче Нов член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Се плашам за мојот живот, од болката што ја имам, од честите анксиозни напади.
    Душата ме боли и престанав да се борам.
    Немам за кого и за што.
    Немам потпора во мојот живот, освен родителите, но тие имаат свои проблеми и ќе биде себично од моја страна да им додавам масло на оганот.
    Се откажав од себе, затоа што сум уморна од секојдневна борба.
    Од проблеми не можам да кренам глава.
    Речиси секоја личност во мојот живот ќе најде начин да ме повреди, извиси, навреди, искористи при што почнав да ја барам грешката во мене.
    Да додадам дека почнав тешко да дишам, да имам несоница, секојдневни напади, плус агресија.
    Имам и црни мисли, неодамна размислував за самоубиство а и така никому нема да недостигам.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    За себе највеќе вреди да се бориш!!!
    Сама ако не си помогнеш нема кој, а ако дигнеш раце никогаш нема да се подобри ништо, да си ги вратиш рацете на место и да почнеш да си помагаш себеси.
    Откажувањето е за кукавици!Најлесно е да дигнеш раце, помини низ сето тоа и ќе бидеш 10 пати појака него сега.И се` помалце ќе ти биде тешко, секое ново разочарување, повреда како од шала ќе ти проаѓа.
    Ајде прибери се и тргај тоа црните мисли да не те фатам

На Glowy, GirlLove, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  5. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Sekako deka ke im nedoatigas na tie okolu tebe, samoubistvoto e najlesnata rabota sto mozes ds ja napravis, a zosto, koga mozes da si go sredis zivotot, koga mozes da dises slobodno i da zivees kako sto sakas.Ti vredis, nema potreba od crni misli.Sekoj covek e anksiozen samo sto nekoi se avesni za toa nekoi ne,jas ja pobediv anksioznosta pred nekolku godini, se osekav isto kako i ti momentalno ,imav strav od smrt, se plasev da legnam da spijam,da sedam sama, da odam na sopong , da vezbam,da rabotam,bukvalno unirav od strav deka ke umram kade i da sum,pocnav da citam psiholoski knigi i da ja gkedam i slusam Ana Bucevic na youtube ..Eden den veke mi se smaci od yoj strav i koga rekov deka e dosta veke togas pomina se, fala mu na Boga crni misli, strav ne sum omala so godini ,naprptiv, stanav premnogu silna licnost i polna so samodoverba .Ziveam,go disam zivotot sekoj den,preubavo mi e , a moze i na tebe da ti e samo ako se potrudis.Poseti psiholog imas i online verivaj ke se sredis celosno.Zivotot e ubav i vredi da se zivee, kakvi ti se mislote tskov ti e i zivotot zatoa misli pozitivno, se ke se sredi,za sekoj prpblem ima resenie veruvaj ama ne misli na samoubistvo, ne bidi sebicna,misli na tvoite roditeli, prijateli kako ke im e posle tebe.Jas kakvo detstvo imav da ti raskazivam ke treba edna nedela da places pa ne se ubiv, tuku ojacav uste poveke.Meditiraj mene toa najmnogu mi pomogna ,meditacijata e preubava ke si gi sredis mislite.☺

На GirlLove, Feminka22 и Дулче им се допаѓа ова.
  6. Дулче

Дулче Нов член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Се борев до вчера, анализирав како да постапам за да пронајдам ново решение, утрово поради стрес повраќав.
    Си реков, готово е, не можам веќе сама во ова.
    Немам со кого да зборувам ни најобичен муабет, ако не ги побарам јас луѓето, нема да се сетат на мене.
    Осамена сум, немам ниту со кого да излезам, секој е зафатен, а дома се гушам.
    И сама ќе излезам, ќе се вратам дома, повторно некоја тага ќе ме облее.
    Ќе почнам одново, но сепак имам страв.

Може ли да ти пишам?

На lici1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Pisi mi

На lici1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    19.578
    Повеќе немам очекувања од никого, не верувам никому ни кога златници ми се нудат!!

На GirlLove, Besmrten, Limpan и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ineedyou1996

Ineedyou1996 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    62
    Здраво дечки :)
    Јас сум нов во групава случајно видов на гоогле ваква тема па дојдов за помош да си ја олеснам душата со некого доколку е некој/а фрее :)

На Besmrten и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. lici1

lici1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    52
    Ima dosta takvi koj vo zivotot ne se fer za toa treba glavata gore i da se bori covek sam so sebe zaradi sebe da vidat deka mozes i ponataka da ides ispraveno

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.681
    Нема вистински пријатели, се е од корист.

На @ceci11, Ane_na_Bisera16 и lici1 им се допаѓа ова.
  12. Ineedyou1996

Ineedyou1996 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    62
    Toa vekje site go znaeme i e dokazhano.

На GirlLove, lici1 и Limpan им се допаѓа ова.
  13. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Пиши ми :)

14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Пиши во темава, за тоа служи.

На Guns N` Roses, GirlLove и Dust им се допаѓа ова.
  15. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Цимерката ми оди на живци. Ми доаѓа да станам и да ја задавам во сон. Доста ми се нервози и пролеани солзи заради неа. Ооофффф... Голема идиотка е. Не би зборувала тука што како. Колку само сакам да и' направам нешто поднолно... Има некој некаква идеја?

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Да си најдиш нова цимерка и да си ги скратиш маките.

На cresa-jagoda, Glowy, Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Мислам дека доаѓам до точка во животот после која никогаш нема да бидам истата. Ми недостига некоја стара верзија на себе, секогаш силна, насмеана, постојано во движење, со куп обврски, со куп луѓе околу мене. Веќе 2 година како работам од дома, исцрпува недостигот на луѓе околу мене, комуникација, дружба. А ти воопшто не ми помагаш, начинот на кој правиш да се чувствувам само го зголемува јазот меѓу нас. Има некои работи што жена не може да ги преброди, не може да ги заборави. И нема да ги заборавам. Сама проаѓам низ многу промени, низ многу процеси, ми недоатигаат многу работи, но најмногу ми недостига да се почувствувам како "јас". Можеби јас многу очекував, на многу се надевав. Но тогаш која е поентата ако се мора сам да проаѓаш? Човек се изморува. Уморна сум...

На Ane_na_Bisera16, SpoiledBaby, KarmaEKucka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Тоа е невозможно за брзо време, бидејќи имаме потпишано договор... Ми доаѓа да ја задавам во спиење. Често времето го поминувам во читална за да не и' ги слушам вриштењата. Најјако е што добива сила од мајка и'.

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Во иста соба живеете/спиете?
    Ако не, седи си во својата соба и игнорирај ја, не ни мора да се сретнувате низ стан. Игнорирај, од кој сака сила нека добива, гледај си ти да си ги завршуваш обврските и слободното време да го користиш продуктивно, таа нека си прави што сака.
    Ако си во можност оди си почесто дома за викенди. На крајот на краиштата, ако веќе не се издржува до толку, разговарај со твоите и раскини го договорот, мора да постои некаков начин. Ти си поважна од сѐ друго.

На cresa-jagoda, poi и Limpan им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Секој договор може да се раскине доколку најавиш дека си одиш во одреден временски рок. Сила од мајка и може да добива колку сака, ти живееш со неа, не со мајката.
    Не знам кој е конкретниот проблем, но секогаш е најдобро да направиш по едно кафе и да седнете на маса да поразговарате. Секој да си ја каже својата страна и да пробате да најдете решение. Ќе се постават правила и ќе се почитуваат, во спротивно секој по својот пат. Животот е премногу краток за да се нервираш за цимерка, барем цимерите можеш да ги бираш.

На cresa-jagoda, poi, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.