Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Две години седев Скопје со цимерки и нормално поради различни карактери доаѓало до конфликти.
    Ама се се решавало со разговор, мораш да разговараш. Сепак живееш со неа, мора да најдите заеднички јазик.

На cresa-jagoda, poi и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Ти дур го пишуваш постот таа може веќе ја фатила за гуша. :D
    Гледаш...идеи бара.

На cresa-jagoda, KittyAgnes, Lavender4 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Да ми се погодела и мене некоја апла будала, можи ќе ја фатев и јас.:rofl::rofl:
    Шала настрана, или го решаваш проблемот или си одиш од таму и бараш нова. Полошо си прајш ако трпиш и собираш во себе. Можиш да пукниш и да го истуриш бесот на лош начин.:x

На cresa-jagoda, poi, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  4. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Еве јас повторно да кажам што си имам на душата.
    Прекинав 6 годишна врска, свршувачката се растури затоа што ова беше единствното решение на се досега.
    Тешко ми е ама мора да издржам за себе.
    Премногу црвени знамиња не сакав да ги гледам ама сега мораше дс се разбудам пред да е касно.
    Тој сакаше да бидам само со него и никогаш не го прифати она што јас го носам со себе и не прифати ниту еден мој пријател/ка роднина апсолутно никој.Пред други луѓе ме срамеше често пати со недолично однесување, ме направи да ми е страв и срам од грешка за да го кажам моето мислење. Преголем нарцис. Многу шанси беа дадени но никогаш не застана сериозно да ги реши.
    За неговите родители нема ни да коментирам. Последните пати не ме ни перцепцираја дека постојам кога бевмте во иста просторија.
    Главата ми е како во еден балон, не ми се ни плачи, туку осеќам како една голема голема дупка. Сега останав сама во местото каде што живеевме и тој се отсели. Ова прашање се одолговлекуваше можеби половина година и други пати сум пишувала тука дека ќе се разделиме ама сега ете дојде моментот и навистина се случи.
    Како да не можам да си поверувам дека се ова се случи и толку ми е нереално.
    Се повеќе сфаќам дека можеби се ова ми беше една навика него ли љубов према него.
    Постојано осеќав страв од тоа да останам сама дека нема да можам без него дека имам грижа на совест за неговите емоции ама сега што сака нека биде бидејќи овој пат се избирам СЕБЕ и бришам се негативно затоа што не сакам да си го уништам животот уште толку доволно ми е и ова.

На mal.ecka, Cosmic Girl, MeowMeow и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Ова што го поминуваш не е лесно. Периодот кој доаѓа исто така не е лесен. Биди спремна психички да се носиш со сите предивици пред тебе. Од искуство кажувам, тагата знае да дојде и подоцна, нормално е. Драго ми е што си храбра и што си се одбрала себе. Ќе биде се океј, верувај.

На JoanaS му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Премногу ми е тешко ама морам да издржам не сакам никој да се грижи за мене и да си прат сите околу мене нервози то уште толку ме погодува.
    Никогаш не мислев дека вакво нешто можи мене да ми се случи ама веќе се случи.
    Премногу ми е се празно и сите луѓе ми изгледаат далечни и како странци мислам дека имам изгубено доверба во секого. Фала богу што ја имам сестра ми вчера денес барем да ми го одвлекува вниманието.
    Прв пат во животот вака се осеќам како многу длабока огорченост, не ми се плаче, преуморено се осеќам и како да сум сама во универзумот.

На tina2018 и Ljubova им се допаѓа ова.
  7. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Јас бев сестрата. Знам низ што минуваш. Солзите ќе дојдат подоцна, ќе дојде и нова љубов, нови пријатели, нов ден. Ќе видиш дека после многу време кога ќе гледаш назад на оваа одлука, ќе знаеш зошто си ја донела, и што ти донела таа.

Дај си време. Ќе помине.

Едит: ако ти треба совет, посвети се на себе и работи кои не си можела да ги правиш предходно (недостаток на време итн) Шетај, вежбај, читај, ако треба и прави грешки, искачај, ново хоби, животинче. Нешто што на краток рок ќе ти одземе внимание.

Последна измена: 6 ноември 2021
    На Cosmic Girl и JoanaS им се допаѓа ова.
  8. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Како да се преболи некој?
    Сум прошла низ фази на преболување неколку пати у животов ама овој пат нејќе и нејќе..

9. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    911
    Нека ти биди оваа мисла во главата „Не е само тој на светот, не им се знаи бројот на машките на планетава“.
    Размисли колку работи можеш и без него, за колку работи си поуспешна од него и дека многу поуспешна можеш да си и без него.
    Плати му за сѐ со друг!

На Cosmic Girl и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ќе ги гледаш сите негативности што ти ги нанесол, сите болки, сите солзи по него, ќе разбереш дека не си била среќна со него.
    Да те сакал немало да дозволи да бидеш несреќна.

На Cosmic Girl, cresa-jagoda, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Со тоа што ке си најдеш друг кој што негативните мисли ке ги претвори во позитивни. Кој што ке ти го окупира времето и мислите. Со кој што ке немаш време да мислиш на глупостите од минатото. И заради кој ке си речеш " будала за што сум се нервирала".

На Cosmic Girl, cresa-jagoda, Indiegurl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    3.140
    Верувај во себе, работи на себе, фокусирај се на работи што ти значат, а што си ги запоставувала, поради него. Ќе ти треба време да се „преосмислиш“, подолго отколку што мислиш, ама ќе ти помине и ќе продолжиш. Многумина сме поминале низ истото ова. Нема да ти биде лесно, ќе поминуваш низ разни „фази“, ама на крајот, ќе бидеш добро, ќе изнајдеш други „решенија“, и ќе бидеш повторно своја, побогата со едно искуство... Пиши ми кога ќе сакаш да зборуваме за тоа, или ако ти е е тешко, во меѓувреме.

На JoanaS му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Епа овој ми беше тој. "Лекот" после две неуспешни врски. И си реков овој пат тоа е тоа. Не вредел никој пред него, тој беше човекот ради кој сфатив дека сум била будала што сум се нервирала за претходните. А на крај најмногу ме повреди истиот тој..и тоа ме боли. Што не очекував дека тој што ми беше спасот уствари испадна најлошата болка.

14. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Тоа ти е лекција. Никој не треба да ти биде спас. Ти си доволна и заслужуваш среќа. Ако не со тој со некој следен. Една врата ти се затворила ќе ти се отвори нов свет. Верувај во себе и тоа дека вредиш.

На Cosmic Girl, cresa-jagoda, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ти си храбра и силна. Ти честитам што си се избрала себе и секогаш да се избираш себе и својата среќа. Имаш поддршка од мене за што и да треба.

На Cosmic Girl, Cutiepie1, JoanaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Очигледно не бил. Според крајот на приказната. Или бил само на почетокот. Не смееш да си дозволиш да паднеш психички. Цени се себеси. Не дозволувај да бидеш уништена од некој што можеби веќе нашол друга. Грешките се составен дел од животот но важно е да се извлече поука од нив. Што се сака и што се бара во животот. И не заборавај дека успех е и да паднеш..ако станеш посилна после падот. Затоа излези од периодов уште посилна.

На Cosmic Girl, cresa-jagoda и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.372
    Допаѓања:
    126.335
    :hug:
    И тој бил господин погрешен.Речи си дека си се спасила и од него.
    Пренасочи си ги мислите на нешто друго,на нешто што секогаш те развеселува.

На cresa-jagoda и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  18. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Ти благодарам ми значи многу, сега уште да се соочам со стравовите и ваљда некогаш ќе помине.

19. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Може некој да ми пише?

На bliznak rock му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол