Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.145
    Треба ли да чувствувам вина бидејќи не сакам да се дружам и зближувам со било кој :?:

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Не, треба да си најдеш такви другарки што не сакаат да се дружат и зближуваат. Овие не се такви и затоа те избегаваат.

На IRBBB и sj *O* им се допаѓа ова.
  3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.171
    Причина:
    Последица:
    Сфаќам анксиозност и знам како е да си затворена. И јас сум иста ама не очекувам другите да ги кројат своите животи водени од мојата анксиозност.
    Да, ако ти се другарки треба да имаат разбирање ама некогаш негативна енргија смета. Од друга страна мислам дека премногу размуслуваш и анализираш. Еве денес ти јави им се, утре побарај ги за кафе, па види нареден пат дали тие ќе се иницијатори.

Со овој дел имам проблем. Требало да се јават. Можеби е најдобро да им кажиш дека ова ти засметало па пак види реакција.

На bicycle, nevermet18, NoirSerpentine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.145
    Всушност, проблемот е шо ретко кога сме само ние, секогаш мора да има некој друг трет отстрана :|

5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.393
    Земи ги во предвид работите кои ти ги пишавме овде и кажи им како се чувствуваш. Тоа би било најдоброто решение, но не заборавај дека и ти треба да направиш компромис. океј е да не сакаш да шириш познанства штом имаш така одлучено но не можеш да ги спречиш нив да го направат тоа.

На sj *O* и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.145
    Не сакам никого да спречам во ширење на познанства ниту пак го правам тоа, меѓутоа не сакам да бидам приморана да излегувам со личности кои не ги сакам или да сум на иста маса со нив, а другарките ме приморуваат на такви ситуации и сакаат со сила да сме излезени сите, и јас со нив и нивните други познаници/пријатели а јас тоа не го сакам, барем не со секого и се дружам/излегувам само со одбрани луѓе.
    Во однос на делот околу операцијата, стварно ме боли шо не добив ни порака и сметам дека не барам многу освен основна грижа.
    За останатите работи кажани околу ситуацијата со другарките ги зедов во предвид. Ви благодарам на сите за мислењата :l:

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ме фаќа паника што ќе биде како ќе биде, дали ќе најдам работа дали нема, дали уопште ќе се снајдам.

8. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Толку ли немаш осет бе?
    Не можам да поверувам некогаш господ како може да ти го земе паметот и толку глупости да направиш(facepalm)
    Сега кога мислам што ти требаше тоа? Не можам да поверувам..

Само да нема ништо и брзо да помине , само тоа сакам.. :(

9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Океј сум ама и некогаш не сум.
    Не знам.
    Многу се променив во карактерот и на луѓето околу мене им пречи тоа дека плескам вистина во лице, подрска и поладна личност сум.
    Ќе помогнам на човек ама онака, или ќе прекинам врска или пријателство без да се борам, некако ко сеедно да ми е.
    Пуштив личност што многу ја сакав да си замине, поради сплет на околности морав, ми недостига ама нема назад, тоа не е опција, не знам, шансите се мали за тоа, скоро никакви.
    Денес имам слободен ден, сама сум дома, имам менструални болки, лежам скупчена во кревет и сфаќам колку всушност сум осамена.
    У мојот живот се врати личност која ме повреди, ми се извини, имаме супер односи сега, ме викна на дејт, можеби ќе прифатам само за да не мислам на првата личност, нели клин со клин се бие?
    А и не мора ништо да биде, доволно е кафе и да го гушнам, да знам дека не сум сама и да почуствувам барем безбедност.
    Викендов сум на роденден кај другарка, пола од животот ја познавам, таму ќе има и други луѓе, ги познавам, со дел од нив сум седела на иста маса, но со мислите ќе бидам на друго место.

И сега што? Ем ладна, ем ќе се смеам ради реда, ем ќе се почувствувам анксиозно.

Работам на себе, ама некогаш кога сум нервозна ќе купам благо и грицки или некоја друга нездрава храна и ќе го прекршам правилото за исхрана.

Вака сум после пожарот дома и операцијата на татко ми, среќа сега се е во ред но јас не знам дали сум?
    Се трудам, не дека не, заради себе.
    Минатите денови едвај чекав да се приберам дома за да плачам, и плачев на глас за да ми олесни се до следниот ден кога пак одново се морав.
    Не знам дали у иднина ќе можам се сама, досега ми успеваше, за натака, не знам.
    Ми остана само да се борам.

На Bellaa1234, Cupcakee31, marlonbrando69 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Никој жив не ме сака мене дома.
    Никој.
    НИКОЈ!
    25 минути објаснувам дека НИГДЕ НЕМА ДА МЕ ПРИМАТ БЕЗ ДИПЛОМА!
    Они 2% не ме ебаваат, не ме разбираат.
    Сакам да умрам да ме нема!
    Сакам усвет да фатам и никад да не се вратам НИКАД!
    Затоа толку често се разболувам, од маки, од нервози. Од арно човек не се разболува. Некој ден инфракт ќе ме фати и ќе ме нема. И тоа сакам. Може поарно ќе е.

Ќе одам ја на разговори сегде како теле некое ќе ги гледам ќе се брукам џабе ќе одам кога нема да ме примат без диплома.
    Ти ебам животов ти ебам.

На marlonbrando69, sj *O* и Biny им се допаѓа ова.
  11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.145
    Update за мојата ситуација: им кажав како се чувствувам. Едната од нив ја виде пораката и под итно ми рече да ја избришам, за да нема кавги. Секако тоа не ми го рече со убав тон.
    И шта чемо сад?

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.393
    Како така да си ја избришела пораката? Тоа се твои чувства, нема зошто да бишеш. Не можеш да си ги избришеш чувствата. Што ќе произлезе од тоа е надвор од твоја контрола. На почеток сигурно ќе има бурни реакции, можеби ќе дојде и до расправии ама на крај мора некогаш да седнете и да разговарате, а не како деца да си ги игнорирате проблемите како што сакаат да направат тие.

На cresa-jagoda, buba4e89 и sj *O* им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.402
    а што е проблемот?
    не ти даваат кеш за да запишеш факс?

14. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Не, ми треба ќеш за други ствари.
    Ја у држава кај што се се завршува со врски не планирам да трошам време и да запишувам факултет. Не вреди.

На Biny и ani23 им се допаѓа ова.
  15. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    891
    Колку пари им бараш,сигурно нешто за облека ситно.?

Последна измена: 16 јули 2022
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Многу песимистички размислуваш ко за млада особа. Дека е лесно во државава не е. Дека се функционира со врски, да.
    Но има луѓе што работеле на себе и од ништо станале нешто.
    Работење на себе не е губење време...

На cresa-jagoda, NoirSerpentine, Biny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.402
    Ако си полнолетна што не работиш нешто од типот во кафич, бутик и сл.. дур не најдеш нешто подобро. Или ако знаеш англиски да фатиш на брод работа?

На Biny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    16.449
    Како што знам сега заврши средно, има многу млади што си наоѓаат сезонска работа по кафичи, сендвичари, базени, бутици. И со средно може да се најде работа, само ако се сака. Не знам што имаш завршено средно но може да бараш и на струката, доколку не си гимназија. Сега се знае за кои работни места потребно е да имаш диплома и за кои не, па не се сите луѓе со диплома. Ако се сака, се се може, другото е изговори.

На cresa-jagoda, LiliBoz и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Тоа е, животов така ме научи.
    Најдете ми работа кај што се работи без диплома, само да не е Комуналец пошто таму знам примаат и со прво одд.
    Сегде кај што бев по продавници, бутици сегде ми бараа диплома.
    Друго освен тоа незнам да работам, не сум способна.

20. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Каква диплома за бутик девојче? Магистратура за продавачка да не треба?
    Ја имаш земено таа од средно диплома или без неа аплицираш, па затоа прашуваш? За такви позиции никој не бара факултетска диплома.

И да немаш завршено средно, 16-17г деца на црно работат по кафичи, јавна тајна е тоа.
    Секаде келнери фалат, без диплома работат средношколци насекаде. Работа има ако толку ти е неопходна, се друго е изговор.

Последна измена од модератор: 20 јули 2022
    На 1209, cresa-jagoda, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.