Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Уште полошо фебруаска водолија сум. Знам дека никој не се замара со нас, имам чуство дека понекогаш сум во центарот на вниманието, ќе се отпуштам и нешто ќе ми дојде на ум и ќе се разочарам

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Пробај пред другите тоа да не го покажуваш .Ќе се опуштиш со тек на времето

3. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Откако се омажив и добив дете другарките зошто се млади и сите се уште слободни и не се во брачниот живот почнаа да ме забораваат, некако не им одговарам. Случајно преку слика на фб видов дека се собрале вчера вечер во кафана, а јас не сум повикана. Многу глупаво се почувствував, зошто сум вака отфрлена, не ме ни прашале. Не ме ни бараат, ми се јавуваат само кога имаат некоја корист, а за дружба никаде ги нема. Многу сум разочарана, не очекував дека ќе биде вака. Ако се омажив не значи дека дома ќе сум затворена за вака да ме избришат.

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Веројатно ви се смениле привилегиите и работите што ги сакате. Во различни животни периоди сте и сте се разишле, многу често се дешава ова во животот. Можеби мислат нема да сакаш да излегуваш зошто имаш бебе, да не ти досаѓаат...
    Секако за било кој контакт да опстане треба интерес од двете страни, така да не си ставај на срце, не се нервирај за џабе. Се менуваат периодите и луѓето понекогаш во животот.

На Snowflake99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Така е, точно. Само ми недостасуваат тие дружби, а свесна сум дека само јас ако сум иницијатор, а тие не се грижат за нашето пријателство, нема ништо да постигнам.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Евентуално ако сакаш можеш да пробаш уште еднаш, на пример да ги викнеш кај тебе да дојдат, да испиете по едно кафе, па види како ќе биде. Можно е само да мислат и дека си зафатена со бебето, несвесно да е таква ситуацијата.

На Snowflake99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.474
    Nemoj takov da bides,sepak si uste dete,pred tebe e zivotot,ima i poloso samo znaj go toa,kazvaj si se tuka,nekoj ke te razbere,nekoj sovet ama sakaj se kakov sto si,se ke bide,ke si najdis rabota ima tolku online raboti,ke izlezi nesto,bilo koja sto e so tebe ako te saka zaradi tebe ke bide,ne treba pari za nisto,me razbiras,roditelite se tuka za se sto ti treba,ima vreme koga ke se macis ti vo zivotot,bidi si raet,ne so stres vo zivotot,druzi se ovde ako nesakas javno,ovde mozes da bides koj sakas,opusti se i relaxiraj se ovde,ima mnogu raboti da naucis,druzi se so mene,jas pak se mrdnav ahhahahaa poluda nikogas vo zivotot,ama toa pravat godinite,ako treba sovet za bilo sto tuka sum,dusicka poz

samo pozitivno aman,bez depresii,eden zivot,zdravjeto e najvazno,od iskustvo ti kazuvam,sakaj go sekoj nov den,vervaj mi,deka nema nazad,koj te nervira samo ignore,koj ne te saka ic da ne ti e gajle,i taka denes lugeto se takvi,najdi si nesto sto te ispolnuva,nekako te usrekuva,isto kako mene,jas si cilam sekoj den,ne deka mi e sovrseno ama koga ke izgubis del od zdravjeto togas svakas deka se ostanoto e shit,ubav den imaj si,sekogas tuka ako treba nesto kisss

ke si gi sobiras solzite,i emociite dodeka eden den ne eksplodiras,nekogas imas emocionalna blokada,ke pomine i toa ,samo pozitivno se ke bide sto treba,sekogas posle loso doaga dobro,samo oprimizam i pozitivno kisssss

Последна измена од модератор: 26 септември 2022
    На Ugly Duckling и Radler им се допаѓа ова.
  8. Balerinata

Balerinata Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    47
    Prva godina sum vo sredno skolo i ne se vklopiv mnogu dobro. Tesko mi e da se naviknam, ne si najdov drugarki. So decko mi sme 8 meseci zaedno, vo drugo skolo se zapisa i mnogu se oladi od mene, dobro se vklopi toj, si ima novo drustvo. Kako da se naviknam pobrzo, kako da se sprijatelam, ne sakam 4 godini vaka da mi e, ne mi se odi vo uciliste od maka :(

На Tinić му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ти треба повеќе време за адаптација, не се форсирај. Сите сме различни, некој полесно, некој потешко се вклопува на нови места. Сега ти е ново и непознато, затоа ти е потешко, понатака ќе ти стане рутина и навика, нема 4 години да ти е така. Пробај да иницираш средби за кафе, разговор на општи теми, сигурно од некој ќе имаш позитивен фидбек за дружба.

На Balerinata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Znaci vaka. Mazena sum 8 godini. Bremena sum posle doglogodisna borba so neplodnosta. Toa e edinstvenata svetlina vo mojot zivot. Prijateli mnogu nemam bar ne takvi sto mozam da im ja otvoram dusata vo celost. So roditelite isto ne mozam da se otvoram bidejki sum dete koe nema bas nekoe ubavo detstvo. Maz mi od pocetokot na brakot me izneveruva, me laze, me navreduva koga e pijan, manipulura so mene. Posle sekoja greska si velam gotovo e ke se promeni i mu davam sansi. No sega veke ja pretera. Doznav za nekoi nastani ne e izneveruvanje no ajde da kazeme obid za izneveruvanje. Kako ne mu e sram i zal. Kako cel svet da se rusi vrz mene. Nemajki na kogo da se isplacam i da baram pomos kazav na majka mu t.s na svekrva mi za segasniov nastan, a drugite raboti gi znae od prethodno. Prvo kako da me podrzuvase, za pred nekoj den da mi kaze da ne go napagjam tolku ne bil kriv. Tolku me zdobole sto ostanav bez zborovi. Jas sum taa koja sekogas koga sin i ne ja bara go zamoluvam te molam pobaraj ja majka ti e. Koga saka nesto da i prerece go zamolcuvam. I taa e svesna za toa. No zosto za da me napadne. Razbiram dete i e, ne mora da go napagja, no bar da molci. Kazete mi nesto pozitivno kako da se spravam so se kako? Sama sum sama.. Od mali noze stradam zar i sega.. Ne sakam ni za moment da se nerviram zaradi moeto bebence, no kako. Si vetiv samata sebe deka moeto dete ke bide srekno, nema da dozvolam da ima haos od detstvo kako mene.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    А зошто сакаш дете со ваков човек? Зошто борбата за дете со некој ваков?

На Lavender4 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.474
    zal mi e za ova sto go citam,ama zosto ti e takov maz,ostaj go ako sakas deteto da ima srekno detstvo,so ke ti e,sama ke si bidis posrekna so bebenceto,zosto za nekoj idiot da stradas cel zivot,neznam ama nikoj ne zasluzva taka,ti si znaes ama ostaj go najubavo resenie,ke se snajdis,i ke bidis srekna,tesko sega prijateli vistinski ama ako nekogas mozam nesto,sovet ili da te islusam slobodno pisi,kiss i nemoj nervi zatoa sto se prenesuva na bebenceto

На hermosa, Puellapulchra, Pax и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Најубаво ќе ти биде да го оставиш мажот ти, оти кога ќе се роди детето може ќе биде полошо, а од пијаницата и будалата бега. Убаво ти викат најди си некое решение за ситуацијата и пробај да разговараш со адвокат за развод. Воопшто да не ти биде гајле ни за маж ти ни за свекрвата а камоли другите луѓе што ќе кажат, гледај за тебе ти да бидеш среќна и детето твое да си има безгрижно детство и да му ја пружиш сета љубов и грижа што ја имаш. За оваа ситуација воопшто не си ти крива, крив е маж ти, може кога ќе се разведеш ќе си накдеш некој што ќе те сака и почитува иако си со дете

На hermosa, Puellapulchra, Pax и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    За неа лично пред се, како бе со вакви прашања?:^)
    Ако сака да се оствари како мајка нејзино право си е со кој сака.
    Иако делумно ма ајде и комплетно те разбирам на што се алудираш толку недостатоци и пороци има типов...
    Сепак мене трн во око ми се изневерувањата, јас изневерувачи органски не трпам, а не па нешто друго со нив.

За членката, која беше не памтам, ќе си седнеш и ќе си расчистиш прво со себеси што ти сакаш во сопствениот живот и колку и што посакуваш и очекуваш од животот. Мене ми делува дека длабоко те повредува ова негово однесување, а си спомнала и низа неверства се, значи мажов е сериски изневерувач е сега стави си на вага и размисли си убаво што и како со ваков.
    За разговорите на свекрвата тоа ти е погрешен потег вака според мене гледано, колку помалку негови блиски ви ги знаат проблемите толку поубаво затоа штое еве баш вака ќе дојдат моменти кога тие во немоќ или поради потреба да си го заштити синчето таа прстот ќе го впери во тебе.
    Проблемите ќе си ги решавате вие двајцата во 4 очи или со помош на стручно лице ако не наоѓате заеднички јазик.

Лесна бременост на крајот и самохрана мајка да си пак мајка ќе си и ќе си ја оствариш најголемата желба за која си вложувала толку труд и време и да не се неврирај, гали меше и удри му ги клоците.
    Изневерувач еднаш, изневерувач засекогаш не за џабе се рекло.

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Ти си имала хаос од детство ама изгледа истото несвесно ќе му го пренесеш на идното дете. Го трпиш овој човек толку време, зошто, само за да не си сама?Според ова што го пишуваш, каков татко ќе биде тој воопшто? Дали твоето идно дете ќе расте во хармонија ако тој си продолжи со неговото однесување а ти само трпиш сѐ и молчиш? Одговори си на овие прашања. Ти посакувам среќа и да најдеш храброст за промена.

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

А да те прашам како можеш така да размислуваш? Што е криво детето кога мажот и е пијаница и не ја почитува прво како жена?! Според тебе она треба да абортира за да нема дете од тој маж, и така има несреќен брак и (според тебе) ако арботира, жената ќе си го уништи животот комплетно. Убаво размислуваш, браво за тебе и за советот

17. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    А кај прочита дека ѝ реков да абортира? Шо тресеш? Таа напиша дека 8 години се борела со неплодност. Зошто тие 8 години со ваков човек, тоа ми беше прашањето? Зошто сака семејство со некој што не ја почитува, се однесува со неа како ѓубре?

Кога веќе спомна, не мислам дека треба да абортира, сметам дека треба да го остави сопругот оти тоа дете ќе биде несреќно со ваков татко. Друг пат не ми извртувај зборови.

На Biljarkata, Dust, Mantub и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    16.447
    Не гледам ништо лошо во прашањето на членката за да ја напаѓате и да го извртувате мислењето. Осум години во брак, не се воопшто малку за
    да процениш некој работи, за жал не знам членката колку е свесна, но со ваков човек нема иднина. Можеш да се бориш да имаш дете, но со ваков човек тешко дека детето ќе има среќно детство и фамилија.

На butterfly6223, Lavender4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    Кај прочита дека пишала да абортира, пишала зошто воопшто се трудела да забремени без при тоа да сфати дека живееме во свет во кој и жената може и има право да прави што сака подеднакво како мажот.
    Сака дете со Петко со кој е во брак супер, нејзино право и избор.
    Сака дете со Станко со кој не е во брак, супер нејзино право и избор.
    Сака дете од донирана сперма и донирани јајце клетки, супер нејзино право и избор.
    Сака дете од сурогат мајка, супер нејзино право и избор.
    .
    .
    .
    Тука проблемот е дека таа не може да се носи со тоа што тој ја повредува константно, спомна пиајнчење, навреди, неверства...
    Еве јас не знам како преку не едно туку низа неверства да се премине и спасот им е или разделба или да поработат на својот однос да се поправи, ама по низа неверства како ќе се оправи и поправи е многу дискутабилно, ама ајде тоа е сосем друга тема за дискусија.
    Сепак независно од се мајчинството е лично за неа остварување како мајка независно на кој начин и од кого.

На buba4e89, Lavender4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    16.447
    Мајчинството може да е лична одлука, но секако дека е важно и со кој ќе го имаш тоа дете, затоа што таа личност е родител на детето што го носи, друго е ако сама одлучиш да имаш дете и сама да го гледаш.

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.