Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    9.609
    До кога ќе верувам на сите сите со мене си играат :)

2. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Yup.. мене секој пат. Од мала сум таква, дури некогаш плачам така ќе ми се потресе душата. Како доза на осаменост…

На Stormii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lalalupsi

Lalalupsi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    441
    Не знам баш дали за овде припаѓа мојот проблем, ама ми стои како најсоодветна тема. Имам проблем со работата, откако ме преместија пред 10тина дена јас не сум воопшто среќна, не ми се оди на работа, а ја работам работата од моите соништа, баш тоа што го сакам. Но, со самото преместување јас ја изгубив и желбата за работа, размислувам и да напуштам, но не знам дали ќе ми биде правилна одлуката, сега откако добив решение. Сите ми велат седи, ќе се навикнеш, таква прилика друг пат нема да добиеш, а мене ми е толку многу тешко, што мислам дека не ме сфаќа никој. Ве молам за совет.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Конкретно што е проблемот?

5. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Утре ми е роденден. Петок со друштво ќе славам, ама на една му се одело Скопје и нема да дојди. Истата таа за на одмор минатово лето најде апартман чија газдарица имаше деменција и не ни кажа за тоа на нас останатите. И направи други глупости за кои не би сакала ни да зборувам сега. Само глупаво се чувствувам шо и тој еден мој ден воопшто не го почитува, и со отсуство и со подарок и со сѐ. Јас не заслужив вакво "другарство". Не знам како да ја откачам.

На st-el, GirlLove и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  6. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    92
    Запознав еден. Сака брак. Сакам и јас. Веќе 6 месеци се знаеме и контактираме и многу е добар. Ама мене не ми кликна она нешто.Имам 29 години. Сака за Нова Година да бидиме заедно. Нешто ме копка. Се плашам. Од се ново. Лептиричи цветичи немало веќе, битно да те разбирал и почитувал. Детево е супер до мене е... Што да правам? Што ако за брзо ми предложи брак... :(

7. Stefani_33

Stefani_33 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Јас сум ваква за секоја поголема промена, многу тешко се навикнувам додека се навикнам сум несреќна. Во некои ситуации се навикнував а во некои не. Таква бев и средно кога запишав, и за факултет и одма ќе се отпишував, иако запишав тоа што сакав а и за работа сум била. Мајка ми секогаш ме советувала за такви ситуации да издржам барем некој период. Ти си таму само 10 дена, пробај издржи некој месец, колку и да е тешко сети се дека работиш работа која ја сакаш. Со тек на време можда работите кои те прават да не ти се оди на работа (дали било тоа колеги кои не знаат пријателски да се постават, негативна работна атмосфера, злобни луѓе околу, лошо работно време, или можеби некои глупи нелогични правила), можеби тие фактори ќе престанеш да ги приметуваш или можеби ќе се сменат па се ќе биде добро. Ако не се менува ништо, јас да сум на твое место би напуштила, штом имаш цел во животот и поле на работа во кое знаеш и сакаш да успееш се е полесно. Работата не смее да те прави несреќна, не вреди психичкото здравје да се уништи за работа, а исто така ако си млада и дома не те чекаат деца за кои мораш да работиш и да трпиш нешто, сега е времето да менуваш средина додека не ја најдеш соодветната за тебе. Сепак, првичен совет пробај изржи некој месец, па после одлучи. Се најдобро ти посакувам и верувај те разбирам :l:

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Да, осаменост некоја. Чудно чувство. Ми помина после еден ден, само не ми е јасно зошто така се чувствував, што е коренот на проблемот.

9. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Од каде да почнам....катастрофална година, и полоша од таа претходно. Не знам што ми се случува, но веќе недела дена не правам ништо,се будам рано а не мрдам од кревет по цел ден, иако имам обврски. Немам желба да излезам од дома, не ми се разговара со никого. Толку многу проблеми ми се насобраа, толку разочарувања од самата себе, од некои блиски што не знам дали некогаш ќе се стабилизирам. Колку бев успешна на сите полиња, колку бев расположена и среќна, а сега од претходната јас нема ни трага...Како поминува време сфаќам колку сум созреала заради сите тие работи и се чудам зошто и како сум поднесувала некои луѓе. Претходниот период многу плачев и се нервирав, а сега некако сум рамнодушна. Не сакам да е вака, а веќе не знам што да преземам...:worried:

На NoirSerpentine, Ouravanture, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Некоја ако сака да ми пиши во порака.

11. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    9.609
    Ми недостигате мамо и тато :(

На 1209, anggell, KiT и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Моите кога се караат тоа ме гаѓа
    Не можам да ги слушам
    Не дека се вреѓаат, се колат не знам шо
    Него ми е жал коа се караат така
    Комплицирано е
    Ќе се искараат, и после никому ништо, се понашаат нормално, спијат заедно, весели се.
    Ама кога се караат мене ме боли душата, жал ми е шо се караат и не можам да ги слушам.
    Се мислев да идам на психолог, ама тоа нема да им помогне на нив за да прекинат.
    И двајцата се такви рчкала. Мајка ми е поголемо (ете на кој сум). А татко ми па исто неќе да му се приговара
    И не знам некогаш се расправаат еве околу тоа шо да се руча, и мајка ми кога ќе му рече ,,па ја изгледа немам право да коментирам” мене ме боли тоа до степен шо сакам да се убијам.
    Не сум чоек шо збори за семејни проблеми, секогаш сама сум ги носела
    Ама више доаѓам во друго ниво, и морам да почнам да го вадам тоа.
    Знам дека не е срамота да се збори за тоа, само неќам не знам зашто
    А ми треба
    Осеќам дека ќе пукнам за брзо
    Ме гаѓаат такви работи
    Ете кажав
    Сеа шо да праам
    Не сме такви онака да седнеме и ја да им праам parenting на моите. Некогаш така коа се караат ми иде да искочам од соба да им се испоиздерам
    Ама си седам на страна
    Пошо они и на нож да се, ако се испонашам на некој од нив стануваат бфф магично и јас сум кривата на крај

На cresa-jagoda, GirlLove, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.020
    Допаѓања:
    3.235
    Jas im imam kazhano...ne sakam kavgi, ako slusnam...kje si odam kaj baba...I ne se karaat :rofl::rofl:

На cresa-jagoda, GirlLove и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Помогна тоа викаш?
    Да напраам еден ден така
    Да си ги спакувам парталите

На cresa-jagoda, GirlLove и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  15. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.020
    Допаѓања:
    3.235
    Kaj mene zapali ushe mnogu odamna, probaj se :angel:

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ако е тоа чаре
    Топ
    Пошо стварно ми е мука да ги слушам
    Жал ми е
    Постари се у постари години
    Место да уживаат они ко дечишта се
    Сфаќам дека нерви попуштаат ама не може да се караша толку за храна и глупости
    Они зс глупости се караат

На cresa-jagoda и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  17. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    Годинава ми почна исто како и минатата, Истата песна.
    Денес денов пекол уште од рано сабајле. Некои сонови глупи. Се разбудив у ниедно време како во лава да ме брцнале.
    Ко океј, сфаќам карма и сето остало , заслужено беше, ама ако ништо друго сум човек на кој уште му останала грижата после се. Многу научив од грешките и драмите што порано ги предизвикав. Камо уште да имав шанса да го докажам тоа на личноста која искрено и го должам тоа. Искрено многу жал ќе ми биде ако остане сѐ на тоа да си ги чувам само убавите спомени со рацете у џеб. ;( Штета големите лекции скапо чинат.

На крај краева се обидувам да поправам сѐ пошо многу ми значеше сѐ и сеуште ми значи и ќе ми значи. Сепак ти благодарам и за толку доколку стварно си решила да ставиш крај. Извини

Последна измена: 3 јануари 2023
  18. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    9.609
    Ќе успееш во целите ќе одиш за минатото да остане минато.
    Ќе одиш за да оздравиш
    Ќе одиш за да заборавиш :)

На Осе и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. UnPapillon

UnPapillon Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    195
    Толку ме боли за животот на мајка ми. Колку трпела трпела трпела за да има мир во семејството. Ја заслужува целата среќа на овој свет, а ја нема. Толку посакувам некогаш да соберела храброст и да се разведе ама останала во токсичен брак ради мене за да не останам без семејство. Знам дека треба да учам од туѓите грешки ама не знам, ме боли и просто не ми е добро од самата помисла низ што поминала, а е таков невин ангел. Душата ме боли.

На MG3, cresa-jagoda, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Секое видвање на мајка со мало бебе срцето ми се кини на парчиња ;( ;( ;(

На MG3 и anggell им се допаѓа ова.