Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.698
    Очигледно не ти е пријател. Не ти треба дружење со некој што толку погрешно те разбира и што е најлошо ти суди и те омаловажува. Батали!
    И уште нешто: секој тагува на свој начин. Не сме должни никому да ги правдаме и објаснуваме начините со кои се носиме со нашата тага. Штом на тој начин ти е полесно да се справиш со загубата, а при тоа не штетиш ни на себе ниту на друг, прави како што осеќаш и мислиш дека е потребно.

Можеби не треба да биде борба?
    Ти си тоа што си. Другите ќе те прифатат каков што си или нема, зависно од нивните убедувања ( или подобро да речам зависно од нивните очекувања, стравови и латентнти тенденции). Мора да прифатиш дека така ќе се постават независно од твоите напори. Не мора никому ништо да докажуваш. Кој ти мисли вистински добро, ќе те прифати без осуда и желба да те смени.
    А што се однесува до родителите, мислам дека треба отворено да им кажеш што чуствуваш и мислиш и како го доживуваш нивното однесување. Мислам дека ќе имаат разбирање за твоите маки и дека ако им ставиш до знаење како ги доживуваш нивните реакции кон тебе, дека тоа ќе предизвика промена на подобро во вашиот однос. Отворена комуникација е секогаш подобар избор од ќутење и билдање негативни врз негативни емоции и фрустрации.

Последна измена од модератор: 19 јануари 2023
    На Feminka22 и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  2. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    700
    Ти благодарам многу! :hug:

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Еден ден ќе се обесам.
    Мислам блиску ќе е.
    Сите сте болни да ви се пљукам у тоа ретардираните мозоци
    -не зборам за некој од овде, да не ми опнете пријава

На Ceci16, L.i.n.a.a и Limpan им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    14.439

Се океј ама крајот и твоите зборови од :" Како бе....."

На Cactus997 и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    14.439
    на 30 години да работи за 100 евра па за 200 и макс колку ќе му е плата 450 евра?
    не вредат баш факултетите (некои) за финансии.
    Доколку немаш врски или не си од некоја партија, фамилија не би учела правен.
    Подобро некој курс и нешто што за пократко може да се направат повеќе пари.
    И јас сум учела од лична желба ама кога ја видов реалноста во мк боље со среднод а останев:D
    @Macedonianbro

На christinnn, Macedonianbro и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    700
    Не ми е сфатливо една жена на друга да и го каже тоа. Како.

7. InterstellarBean

InterstellarBean Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    73
    Малку е тешкичко, коа со месеци човек е напаѓан со глупости, измислици кои потекнувале од нечија интуиција а притоа самите они го праеле тоа.. И притоа пак човек се обидувал да остане без разлика колку тоа било тешко.
    Затоа сега ти мисли се, туфкај се, додека они ги заболе уво за се, убаво било додека трчаш по нив. Сеа си наоѓаат друга жртва... Така среќно и недопрено со проаѓаат од сето тоа....

Али ако, ако.... нека, проќиќе и ова срање. Ќе се појават луѓе кои навистина ќе имаат разбирање и ќе вреди посветеното време и чувства(fingers)

Последна измена: 19 јануари 2023
    На Mnik и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    13.034
    Најверојатно те мачи бидејќи одиш во крајности. Не би рекла да не ти биде гајле и да ги отфрлиш сите, туку да ги преиспиташ личностите околу тебе. Некогаш за да си го зачуваме мирот ни се потребни помалку луѓе, а истите тие да се поквалитетни и една личност да вреди како за десет. Поставувањето на граници е здраво прво за твоето ментално здравје. Чувствителноста не е никаква маана туку дел од тебе. И во ред е да не ја покажуваш секому. Тоа што моментално немаш (или имаш сосем малку) чувства за нив не те прави лоша личност. Ако продолжиш да се чувствуваш несреќно со оваа постапка, значи дека се негираш самата. А тоа противречи и ќе те кочи многу понатака. Прво размисли на кој начин ги влечеш потезите и така ќе се поштедиш од многу грижи.

9. InterstellarBean

InterstellarBean Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    73
    Па нормално, кога човек е добар му дозволуваат да го газат. Кога малку човек ќе покаже самопочит, одма станува одвратен, одма е етикетиран како себичен и што уште не... Баш тоа ми се дешаваше со месеци.
    Гледај да се однесуваш како тебе ти е убаво. Продолжи да бидеш тоа што си, да се грижиш за другите ама само кон правилните личности.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    11.159
    Не знам колку си години, ако си возрасен, патот и преку граница. Во странство никому не му е гајле за тоа. Овде сеуште вака никако функционира народот на таа тема. Со тек на време твоите ќе навикнат, дете си нивно. Веројатно скоро дознале. Ретко кој родител се откажува од свое дете за тоа.
    Јас сум мајка и никогаш помалку не би го сакала син ми поради определбата. Верувам и дека твоите, само што сега на почеток се во шок поради глупата средина.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Секое чудо за 3 дена, гајле ти е другите што зборат. Порано ми значеше туѓото мислење, што ќе кажат зс мене дали е добро или лошо. На 25 год полека полека сфаќав дека туѓото мислење не ми,е важно, важно ми е среќата моја. Најмногу ми беше важно мислењето што го има вујко ми и тетка ми, сега веќе и воопшто не ми е важно мислењето нивно, и да им се случи најлошо ич нема да ми биде жал.

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Се осеќам како да сум маѓепсана преку ноќ,работите што сакав да ги правам порано дега не сакам ама баш воопшто,,,,,,депресивна и анксиозна до крај со панични напади и под притисок по цел ден,измачување….. не можам веќе

На Mnik и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Ова не се издржува......

До кога вака?????

На Kalina J. и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  14. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.903
    Знам дека имам многу ниска самодоверба и не знам како да си помогнам. Вишок килограми, акни, нечисто лице, хормонален хаос и стрес си го направија своето.
    Никогаш не сум имала преголема самодоверба за себе, само сега многу грдо се осеќам последниве години.
    Откако раскинав врска се прашувам како во иднина со некој нов ќе соберам храброст да имам секс во смисла да ме види гола, некој срам во себе имам... На одмор да одам на плажа со дечко исто ми прави стрес пример. Знам дека многу крупни девојки си имаат нормални врски и дечко, но во мојата глава си мислам дека ќе биде глупо да ми ги види некој стриите, целулитот. На бившиот што дека му верував и целосно се предадов, на крајот страшно ме изнавреѓа и уште повеќе лошо ми падна мислам. Забележував дека гледа згодни девојки по пат, само си викав нормално е, машко е, зошто би бил со тебе ако не те сака, излезе ме изневерува. Претчувството ми било точно дека не сум му привлечна... После тоа како да си "докажав" дека не сум убава и тоа ме сруши.

Така и на физичко како помала секогаш ми беше неубаво и мразев да се пресоблекувам, не сакам никој да ме гледа.
    Кратко не знам од кога немам носено, во лето секогаш носам долги фармерки, долги фустани, на плажа секогаш ми е непријатно и се покривам со пешкир ако седам... Не знам како да си ја поправам самодовербата и нормално да живеам.
    Пробав и да ослабам, сум пробувала ама и тоа поради хормоните тешко ми оди. :(
    Сега ќе имам доста слободно време пролетта, бидејќи ќе имам празен семестар и нешто си ветувам да слабеам и вежбам, дали ќе стојам на зборот не знам... Некои денови многу внимавам што јадам, некои денови под стрес ќе изедам секакви глупости. Се немам здебелено и си стојам иста килажа веќе година/две, не одам во плус, заради тој баланс некогаш да пазам многу, некогаш да не пазам.
    Како и да е, пред се морам на самодовербата да поработам, а потоа и на слабеење, никогаш не сум имала убаво мислење за себе. Не сакам да постирам слики, не сакам да се сликам, често на улица кога ќе видам средени и згодни луѓе ме фаќа срам да стојам помеѓу нив, си мислам колку ли грдо јас изгледам, секогаш ми било вака... Се затворив дома и никаде не ми се оди, одбивав ноќни излегувања зошто немам што да облечам, ќе видам сите облечени миничи, дотерани, а јас немам таква облека, ни пријатно се чувствувам така облечена..

На Ceci16 и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  15. moon14

moon14 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    30
    mila , site sme ubavi na svoj nacin , nikoj ne e sovrsen.. kamo da mozese fizickiot izgled da nosi sreka i da odrzuva vrski , site ke bevme nakiteni so razni drangulii
    i zapomni deka nikoj vo zivotot ne e nezamenliv , se se slucuva so pricina .. nekoj ima podobri planovi za tebe

На NoirSerpentine, SnowWhite8, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Може некоја ЛП

На Nana1156 и mesecar им се допаѓа ова.
  17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Ве молам некој што може да ми пише, итно ми треба помош

18. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    Тука сум:hug:

19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Да бидеш дрска, тоа е лекот. Многу е добро што си свесна за сѐ, дефинитивно си на прав пат. Да излегуваш, да се изложиш на тоа некој да ти каже нешто, да ти се потсмева (сигурно ќе се случи) и одма треба да добие вербален шамар, на најдрзок можен начин. Ќе видиш дека луѓето ќе почнат да те почитуваат, а ќе почнеш и самата ти да се почитуваш, после самото клопче ќе си се одвитка природно. Биди bitch и уживај си во животот, оти е еден и краток, и за слаби и за дебели. Ќе се кае шупакот што те изневерувал. Секое добро :l:

На Ouravanture, christinnn, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Не знам, многу глупо се осеќам.
    Требаше да почнам тука на работа во една фирма, не ме викнаа а немам ниту одговор.
    Мои другарки аплицираа за Германија за работа преку лето, јас не аплицирав и ете сеа немало место за со нив.
    Водам уште еден спор со мон, за оброкот. Не знам дали ќе го добијам.
    Згора на сѐ раскинав, се коцкал зад мој грб. Ме гледал во очи и ме лажел.
    А здравјето..попара.
    Се осеќам како да ми минува времето а јас донесувам погрешни одлуки.

На Willbeokay, Dust, Ceci16 и 2 други им се допаѓа ова.