Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. David97

David97 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    90
    A imas li nesto sto iskreno te ispolnuva?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Периодов немам кеф за ништо, сѐ ми е механички. Се чувствувам многу осамено, а имам само 2 најблиски другарки од кои едната не е од исто место и не се гледаме често.
    Истовремено и за инат сакам нова врска но и знам дека сега не е моментот за тоа. Барем не сега одма. Мајка ми постојано дофрла коментари и прашања иако знае дека не сакам да зборувам веќе за темата. Смачено ми е навистина

На Ceci16 и Mart1na им се допаѓа ова.
  3. David97

David97 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    90
    Epa mislam deka mora da se osoznaes sebe si, sto zapravo ti sakas, imase edna igra kao da napises na papir kakov sakas da bide tvojot partner i ustvari da se stremis ti da bides toa, taka na toj nacin ke privlekuvas lugje sto ti odgovaaraat po ista energija, trudi se mislam da pominuvas sto povekje vreme nadvor, jas isto relativno skoro raskinav i nemam bas prijateli, ali nikad ne mi e dosadno, celo vreme gledam da si najdam interesni raboti so mozam da gi pravam

На sino.o.oka, MG3 и sj *O* им се допаѓа ова.
  4. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Ако има некој расположен за муабет нека ми пише.
    Се чуствувам во криза како да сум. Па добро би ми дошло разговор со некој.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Може ли да ми пише некој? Не се чувствувам добро

На Ceci16, buba4e89, Romancer и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Некоја за разговор ?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    2.947
    Периодов ми излегоа 13447384846 трчканици,можеби и самата сум крива што некои обврски не си ги завршив на време си оставав за утре и така се си се насобра.Плус и работата.Каде да трчам побрзо.Камо барем два дена да можев да заминам некаде да одморам од се.Се чуствувам преуморно.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Вријам во моментов. Милион работи ме нервираат и ми ида сите у ку*ац да ги отерам. Секој си прави како сака бе. Ако речам дека не сакам, тоа значи НЕ САКАМ, просто и едноставно. Ама мора да се комплицира по 472 пати. :@ Од друга страна, кога ќе прашам нешто сакам да добијам одговор, а не да се врти работата од околу и пак да не го добијам одговорот. Те прашвам шо јајш, кажи ориз и готово. А не ми викаш шипинки со расол. Мразам да се повторувам. И ако некој не може да ме разбере, нека ми се гони од животот. Доста ми се нервози, не ми требаат уше. Посекако никој корисен не остана во животов, све само нервози да ми стварет. :@:@

Извинете, не сте ми згрешиле никој од тука но морав некаде да се испразнам. Ајм сори...

На gjoker4e, Cutiepie1 и st-el им се допаѓа ова.
  9. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    И на крај ќе ти кажат ти сакаш веднаш, бркни прчка пиј вино, епа нема

10. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Понекогаш се чуствувам толку осамен што немам волја за ништо да направам. Еве два дена сум слободен и си седам дома, нема кај да отидам, кај да прошетам,има кај да прошетам ама нема со кој да отидам на прошетка, сам не се оди на прошетка. Порано одев сам на прошетка и ок ми беше ама сега некако овие две години се чуствувам некако изгубено без смисла или цел на животот. Едноставно немам со кој да отидам да се прошетам или да излезам, имав едно другарче отиде во Декември за Словенија, сега ќе си дојде, ќе треба да го пречекам на автобуска оти кола немаат неговите, ок е тоа не ми е тешко да го пречекам, и следната ден ќе си замине повторно со жена му и детето. Се мислев да се преселам некаде далеку ама џабе ќе биде пак исто друг град, други луѓе нема да познаваш никој пак ќе бидам осамен. Познавам едно другарче еве 6 месеци се нема јавено на телефон, ако му пишам порака ќе ми врати и да му кажам за кафе ќе ми рече дека е зафатен, нема време, и нема да врати на пораката. Еве и лето доаѓа ќе нема со кој да излезам летно време, едноставно никој не ми се јавува, премногу се чуствувам осамен :( не знам што да направам и да се запознаам со некој ќе си мислам дека нема да сака да се дружи со мене и ќе прекинам контакт, а и да пишам порака освен, како си, што правиш друго не ми текнува да пишам и веднаш ќе ми текне дека ако го прашам што прави како е, ќе ми речи ок сум, добар сум. Понекогаш ми треба некој за муабет да направам, не знам и јас како се изгубив самиот во лавиринтот на мислите, а особено кога ќе ми текне за понекогаш за минатото што сум можел да кажам или направил а не сум ги сторил тоа, едноставно уште повеќе се разочарувам.Се мислам дали да почнам да живеам сам без моите ама па од една страна си мислам и таму ќе бидам осамен и дома ќе бидам осамен. Гледам луѓе како ги бараат секој ден по телефон, инстаграм, фејсбук си пишуваат пораки мене никој не ме бара :( ептен сум разочаран

На Istata od vcera, st-el, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  11. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    3.482
    Од кај тоа на прошетка не се одело сам? Според мене најубави се тие прошетки, во друштво сам со себе... Ама па тука се јавува прашањето ЗОШТО ти не можиш да уживаш у сопственото друштво?

На Istata od vcera му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Незнам порано можев сам да излезам да се прошетам. Дали ќе видам луѓе соберени во друштво се смејат, си прават муабет, а јас сам без никој да ми направи муабет, дали оти сум финансиски ограничен немам доволно кеш во мене, или оти малку повеќе сум заглавен со кредитит и со извршители, па тоа ми делува на психата и на размислувањето, има нешто што ме кочи во животот да продолжам понатаму, како да сум застанет во времето и просторот.

13. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Пак јас. Ако може лп некој, фала :u:

14. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.188
    Многу ми е тешко, сите околу мене се бремени само јас не сум.
    До кога ќе трае ова, ќе се израдувам ли и јас ;(

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    265
    Имаш проблем со затруднување?

Ако е до тоа тогаш моето мислење е да не се откажуваш никогаш, жени на 50 години добиваат бебуш, жени на кои сите доктори им рекле дека немаат шанси сепак забремениле и станале мајки. Продолжете да се трудите, проверете се обајцата медицински и ако треба обидете се со алтернативни патишта како ин витро на пример.

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Ne bidi tazna mila. Jas sum so dva abortusi zad mene i ne se otkazav. Koga najmalku ocekuvav zabremeniv,sega teram 6 ti mesec. Ti posakuvam od srce sto pobrzo da zabremenis

На SnowWhite8, anggell и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    8.130
    It’s okey to not be okey. И океј е да си сам. Не го гледај тоа така, кога бев сама исто вака како тебе сите ми се преселија некаде… од пуна куќа што би се рекло до all alone. Тешко е но е причина плус да си се посветиш себе и поуживаш со себеси. Така да искористи го периодот за себе. Луѓе секогаш можеш да запознаеш. И членката е во право. Нема ништо лошо во тоа сам да си прошеташ. Јас сама во кино отидов и да ти кажам искрено поубаво никад не сум си поминала. Love yourself:l:

На SnowWhite8 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    3.482
    Ме боли срцево кога гледам како моите дома се караат и расправаат а јас не можам да направам аксолутно ништо...

На sj *O*, Aenarion, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  19. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Imam 2 godisno dete. Uste koga se porodiv pominav niz pekol. Zapadnav vo post porodilna depresija, imav i strasna anksioznost. Zagubiv rabota.. so soprugot i deteto ziveevme koga se porodiv so svekor mi. Bese uzasno,haos samo tonev se poveke i poveke.
    Ama ne e ova tazen post. Bas e naprotiv,sreken.
    Konecno so maz mi si zemavme nas stan (pod kirija) se trgnavme od tamu. Ovie denovi od koga se vselivme se osekam preporodeno, ne sum bila vaka srekna 2 godini!! Pre blagodarna sum za noviot pocetok.. mirot sto go imam tuka zosto sme sami. Veke 3 dena si legnuvam i samo si vikam fala ti Gospode fala ti . Se nadevam rabotite ke ostanat vaka i deka ke odat samo na podobro.. daj boze. Mislam deka zasluzuvam

На butterfly6223, minne992, IRBBB и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Alexandraaa21

Alexandraaa21 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    29
    Zdr dali ima na femina nekoj/a shto e stvarno raboti kako psiholog, ili raspolozena za slusanje na edna temaa, sakam da pisuvaame, dokolku saka neka mi pise ubavaa vecer ♡