Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.914
    Допаѓања:
    7.108
    Може ли некој да ми пише?

2. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Пиши ми :hug:

3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Имам проблем со родителите за кој сметам дека не можам да го решам само со телефонски разговор туку очи во очи, а тие моментално се во странство па мене ми останува со најтешкиот начин да се објаснам па дури и да повишам тон.
    Имам само подршка од дечко ми и другарка ми.

Неодамна напуштив работа која ми предизвикуваше стрес, имав здравствени проблеми, косата ненормално ми паѓаше а се соочував и со несоница.
    Откако напуштив, аплицирав на други места, одев на интервјуа ( и утре сум на уште едно) моите ме напнуваат, се расправаат со мене, не им е јасно дека не е така едноставно како што мислат и според нив треба да ги барам истите тие повторно што ми правеа интервју досега за да знам на што сум а според мене тоа би била нападна и очајна постапка и преферирам да не го направам тоа.

Како да им објаснам, што да правам веќе не знам.
    Изнервирани од претходно, сиот бес и лутина го исфрлаат врз мене.
    Размислував да се одселам од дома, но имав мали примања и други трошоци и засега тоа не е како опција.
    Од мал град сум, станови за под кирија има речиси малку а за цимерки, скоро ни малку.
    Сите на моја возраст, помали или повозрасни или се во главниот град или преферираат да бидат дома.

Така да, не знам повеќе што и како.

На gjoker4e и BossGirl123 им се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Немаш ти проблем со родителите туку тие со тебе. Нарушени се емоционалните граници меѓу вас. Колку години имаш?

5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Станав некој што не можам да го препознаам во огледало, тоа насмеано, блесаво суштество никаде не можам да го видам веќе.
    Ако почнам да пишувам мислам дека ќе пишувам тука 3 дена и 3 ноќи и на крај нема да пишам ништо.
    Во се го гледам проблемот што ме донесе до овде а сепак во ништо.
    Кај се прави reset?
    Кај е копчето и има ли?

На Mazegin, gjoker4e, Гладиоли и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Некад мислам дека ќе останам сама засекогаш. И дека до негде и сама сум крива.
    И мило ми е шо сум свесна.
    Иам толку работи шо сакам да ги кажам некому, ама нема никад. Само на себеси си верувам. И само јас и јас го знаеме тоа. И верујте ми некад е тешко, колку и да збориш сам со себе, ти треба некад и некој друг, ама недоверба е у прашање. Некои работи сака моето срце да ги сподели, ама мојот мозок знае дека не смее

На gjoker4e, Гладиоли, warrior и 4 други им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Доволно години за да знам што е најдобро за мене.
    Психички сум исцрпена.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Епа тогаш не си должна да се објаснуваш никому

9. Agness

Agness Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    193
    Се чуствувам празно. Како одминува времето, животот ми се сведе на работа, дома, работа, дома, обврски, работа.

Пријателствата се проретчија, хобињата и интересите од младоста се сведоа на еден далечен спомен, а слободното време поминато во грижа на домот, обврски, грижа околу пари есапи итн.

Пријатели со кои другарувам ги имам но секој е со својот живот и обврски. Еднаш во месец два ако се договориме да се видиме и да одвоиме време (предходно закажано за недела дена).

Јасно ми е дека тоа е животот, не сме веќе млади и безгрижни па секојден до сабајле по улици и кафиња да седиме. А другарствата пак прекинале поради сплет на околности, или едноставно снемало заеднички јазик. Но, морам да признаам ми недостасува тоа време и тој елан. Кога се ми се чинеше интересно, секое хоби бев желна да го пробам, со многу луѓе другарував, шетав, патував. Немав пари ама ич, едвај кафе да си приуштам во денот, и само штедев штедев за да можам да си приуштам по нешто, ама многу поисполнет ми беше животот. А не го ценев, и секогаш си велев "кога би имала пари се би било совршено". Еве, сега пак имам пари, ама го немам останатото. Немам на кого да му се јавам спонтано едно кафе да истераме на сонце. Ќе пиеме кафе, ама понареден викенд.
    Што да речам, можеби едноставно па секогаш ќе ми недостасува тоа што го немам.

Последна измена: 1 април 2023
    На Гладиоли, st-el, Anjichka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Balkan Myusic

Balkan Myusic Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Некој психолог ако сака нека ми пиши.

11. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    489
    Не знаев во која тема да прашам. Ме измачуваат лоши соништа, кошмари поврзани со личност од моја фамилија која е почината веќе неколку месеци. Личност која почина од рак. Имав година, (поточно две) исполнети со стрес дома, стрес на работа, анксиозност и депресивни моменти. На сето ова јас месеци наназад ги имам кошмарите од погоре и се будам со срцебиење, не можам да се смирам, се будам на секој саат преку ноќ. Чарето е психолог, психијатар? И со фонд да работи или приватно сеедно. Ве молам за совет.

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.127
    Истото го поминав и јас откога почина татко ми… значи го утепав од сонување секоја вечер со месеци, некогаш со плачење се будев од језиви сонови. Треба да си одиш на психолог, мене ми помогна. Се ти е од стресот, колку и да мислиш дека си оке и дека си опуштена, стресот си работи и одпосле се појавува. Мене психата ми беше исцрпена од случувањата. Посети психолог, имаш и на државно се е до термините како ти одговараат. :l:

На Девојка999 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lo_Ra_

Lo_Ra_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    70
    Здраво драги девојки. Сите имаме минато но јас станав љубоморна, се разволев од минатото на маж ми, од неговата бивша девојка. Живеела една година кај него. Најдов слики нивни заеднички. Тогаш цела се стресов, ми се тресеа раце, нозе, едвај дишев, се грчев. Постојано ми зборуваше за неа, каде оделе каква била. ... Научив многу гадни работи з анеа што тој не ги знаел. Таа ми пишуваше пораки од лажни профили со навреди. Почнав д аја сонувам ноќе. Инаку од дома ја избркале неќела да се земат.

Јас полудувам. И хормонски дисбаланс ми се направи.

14. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    9.602
    Мрш у пичку материну цел свет угоди им на сите ја оболев од вас бе мене кој ќе ми го врати здравјето? Само што се смеете за болеста да знаете ќе ви се врати дупло оној горе гледа (fingers)

На GirlLove и Гладиоли им се допаѓа ова.
  15. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Не ме остаде кога ми беше најтешко. Мајка ми ми сврте грб, ме клоцаше и викаше дека се глупирам, но ти беше тука. Не сакав да живеам, ама ми кажа дека заедно ќе живееме. Ме штитеше од сите, беше мојот херој. Со години се прашував зошто сум толку несреќна, се молев барем еден ден да се насмеам искрено, да бидам и јас среќна. Господ ми те прати тебе, секој миг поминат со тебе ми беше нова среќа, нова радост, нова причина за живот. Дури и оние денови кога се каравме јас бев среќна, бидејќи знаев дека ќе пројде и пак ќе ме гушнеш. Со тебе замислував иднина, дури секој детал го имав испланирано. Да, треба да уживам во моите години, да правам лудости... Но не секој може да живее во сегашноста. Наоѓав утеха во нашата иднина и само чекав да дојде тој ден да бидам вечно твоја.
    Додека живеев во моите фантазии, мислев дека ти мене ме губиш, но не сфатив дека всушност јас тебе те губам. Не сфатив дека ја губам мојата среќа, мојата причина за живот. Бев толку маѓепсана од идеата дека сме еден за друг и дека ништо не може да не раздели.
    И не, не сакам некој да ми рече "не е крај на светот", "не е последен", "ќе најдеш друг", "ќе помине" итн. Немој некој тоа некогаш ми го рекол! Само јас знам низ што сум поминала и што се' тој направил за мене. Само јас го знам мојот живот и никој друг. Мразам осудувања, оговарања, наметнувања...
    Имаше пред тебе и со тебе... Не ми го дели животот на три дела, немој... Никогаш нема да има после тебе, после нас... Можеби болката еден ден ќе помине, но ти никогаш најмил мој.

* Нема да прочита, а нема ни да ме разбере, но ете... ми тежи на душа

На carangigia и KiT им се допаѓа ова.
  16. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.426
    Секоја недела доаѓам дома со надеж дека сум ви недостасувала, дека ќе ме изненадите со нешто убаво, но изгледа се излажав на никој не му е гајле за мане, никогаш не ви било, никогаш нема ни да ви биде, можеби и поубаво ви е без мене...

На Гладиоли, TheFiend и poi им се допаѓа ова.
  17. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Nekoj/a za razgovor ako saka da mi pise pp ve molam?

18. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Ако можи да ми пиши некој за разговор, не сум баш океј

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.127
    Пиши ми слободно.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    76
    Трнав да пишувам во темата. Го прочитав твоето мислење кое е всушност тоа што сакав да напишам, од збор до збор.. Во последно време се потешко ми станува.. Сакам да се чувствувам исполнето.. не барам многу..

На Smajlyy_, st-el, Гладиоли и 1 друга личност им се допаѓа ова.