Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Знам дека сѐ е возможно, али треба време. Ја не сум сама. За мене најмал проблем, одма би отишла на другиот крај на светот. Али имам дете. Од една страна, поради него морам да издржам овде (додека не заштедам некој денар за почеток), од друга страна баш поради него сакам што побрзо да се ослободиме од овој затвор. Не сакам да порасне онака како што јас пораснав. А немам право на глас ни во врска со него. Тие го чуваат додека сум на работа...

На mal.ecka, Космонаут, Scott Weiland и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    @nevermet18 имаш многу храброст во тебе штом веќе помислуваш на ова и ти посакувам успех во она што го имаш замислено и што побрзо да ти се оствари сето тоа!

На sino.o.oka и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Премори се и нема да мислиш, плус земи магнезиум и б6. И ја така порано хајајаја онака ќе легнам се е океј и ќе почнам да мислам ќе се избедирм и нема да можам да заспијам.

На Cvekarka, NoirSerpentine и anggell им се допаѓа ова.
  4. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Што правите за да ја совладате љубомората за туѓиот успех, поточно фрустрациите од сопствениот неуспех?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    3.482
    Прво си простувам за неуспехот, си образложувам самата на себе што се сум сторила, сум се потрудила ама ете едноставно тоа било надвор од мојата моќ. Потоа разложувам на ситни делчиња што тие луѓе вложиле или дале за да го добијат тоа што ги добиле. Дали доколу мене ми се дала таква шанса, ќе сум дала се од себе за да го добијам тоа посакуваното... А на крај се ставам во кожата на тој другиот што успеал и сум среќна за него, се молам за негова среќа и благодет. И си повторувам тој го има тоа, тоа и тоа... Јас го немам, ама имам тоа, тоа и тоа...

Мене ми помага 8)
    Се надевам доловив јасна слика колку шо можев :D

На Hisha, Bratot, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Не мислам на туѓи животи и туѓи успеси, си гледам само за себе што правам и што можам да постигнам.

На cresa-jagoda, Космонаут и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  7. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    Правиш колку што можеш за да си се задоволиш себе, а не за другите. Својот неуспеш го трансформираш во успех.

На cresa-jagoda и Космонаут им се допаѓа ова.
  8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Па ако ми е близок ќе го седнам и ќе кажам тоа што ми е на душа и како се осеќам.
    Инаку мислам дека сите се почуствувале така, не знам тоа не го сфаќам како фрустрација него нормална човечка реакција. Знаеш вака провизорно ти делува сите се напред/ само успеси редат/ само среќни моменти а ја ништо, ама реалноста е дека имале и они моменти падови за да дојдат до тој успех..
    Си викам цени ги малите нешта ќе дојде и твое време …
    Вака некако го процесирам сето тоа..

На Космонаут и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  9. Diesel.

Diesel. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Некој за разговор

10. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    Не сфаќам, зошто да го седне за да му каже дека му пречи тоа што реди успеси кога овде во прашање е сопствено чувство на кое самиот треба да работи... Да не го сфати некако погрешно? Затоа што никако не ми влегува во глава зошто би требало да разговара со некој ако тој некој е успешен во нешто... „Еј, многу ми пречи ти што заврши факултет и купи нова кола“... ова е завист и треба само таа индивидуа да си работи на сопствениот успех, а туѓиот успех да го претвори во мотиватор, а не да му биде демотивација.

На cresa-jagoda, Guns N` Roses, Космонаут и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Затоа што ќе сфати дека нема потреба да е љубоморна во тој фазон ми беше пишано.

Сум имала мисла/ две и бедирање гледајќи блиска личност како”напредува”, па така се осеќам комотно да позборам со неа за се што мислам и чувстувам.

Преку тоа сфаќам дека сум океј кај сум, начинот на кој функвионирам и работам да ги добијам тие нешта , што некој друг ги има.

Можеби чудно ти е , ама вака од слушење/зборење со пријатели што имаат се на светов пак се не им е идеално, пак имаат некакви проблеми, или пак пријатели што немаат многу а сепак се плус у живот во некои работи(од мене) , пак имаат некои реални животни проблеми.

Затоа реков нормално чувство, го осеќам, процесирам , размислувам и продолжувам.
    Бар јас, нели пошо прашањето беше како вие ја совладувате љубомората.

На NoirSerpentine и Космонаут им се допаѓа ова.
  12. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Некој за разговор?

13. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    Воопшто не ми е чудно ама мислам дека тоа е common sense дека и тие луѓе имаат проблеми зошто секој ги има. Иако идеално би било да ги немаат и нема зошто на некој друг да му се правдаат за било што.
    Ти можеби така функционираш но за мене ова би ми било многу разочарувачки ако некој, особено некој побизок ме седне да разговара и ми каже како се чувствува, наместо да се радува.
    Нормални се и успеси и падови, но се' додека на туѓите успеси гледаме со завист, никогаш нема да тргнеме кон сопствените успеси.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    262
    Некој за разговор?

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Не знам дали е период или меланхолија или пак депресија.
    Немам желба за ништо ,би плачела и би спиела.
    Не можам ни двете!
    Не сум се бањала три дена и немам ни желба ,не ми се збори со никој.
    Не можам да ја слушам ни малечката.
    Кога возам си замислувам самоубиство (пример како би било да се акнам во ѕидов ,или да летам на црвено и сл.) знам дека немам храброст за тоа но ете така си замислувам...

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    @Гладиоли дали некогаш имаш прашано доктор или отидено кај стручно лице за разговор?

17. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Во последно време се ми е собрано во душата, се осеќам дека нема личност која што може да ме разбере како се чувстувам, нема личност која што може да ме сослуша и да ме разбере, секој ме сфаќа погрешно, сите гледаат само од точка на нивна перцепција, пробувам да се борам самата со себе, ама борбата полека ја губам, пробувам да глумам дека се е океј со мене и да ја кријам тагата за себе ама таа почна да се претвора во лутина која што сите ја забележуваат. А единствено сакам да најдам барем една личност која што ќе може да ме разбере, да ме прифате таква каква што сум и да бидам среќна најпрво самата со себе, а потоа и со таа личност.

На xxAngelxx, carangigia, MOON; и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Не ,знам дека треба но државните (бев еднаш ) не те дослушува одма апчиња. Приватен е скапо...

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    Комуницирај со него/неа, кажи му дека сакаш разговор и дури после одредено време ако е неопходно и апчиња ама пред нив мора да има разговор. Нагласи дека разговорот е поважен за да дојдеш до суштината зошто се чувствуваш така. Ако не ти се допаѓа и имаш можност, оди кај друг/а. Ако си во можност и нема во твојот град, обиди се со некој од друг град.

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    Исто. Нема ништо полошо, стануваш немоќна до момент да тонеш внатре во себе, бараш луѓе со поглед за да те сфатат и никој не ти нуди помош. Напротив, сите уште толку те шутираат по грб.

На SnowWhite8 и VDT2906 им се допаѓа ова.