Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Ретки луѓе има со кои може да се разговара. Сите викаат сам треба да се избориш . А баш некогаш треба пријатели кои ќе помогнат за да се издигнеш повторно.

На Istata od vcera, SnowWhite8 и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    @Blesok има луѓе, дури имаат корист од тебе. Само исклучок се оние што сами се измачиле во животот, макар што ти треба (повеќе) среќа за да ги имаш до тебе.

На Istata od vcera, anaja1 и Гладиоли им се допаѓа ова.
  3. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Така е. Додека имаат корист. Ќе начекаат добра особа па ќе ја искористат. А да се имаат прави осови до себе е реткост.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Работатс ми станува се по стресна и по стресна. Нај тешко ми е да работам со луѓе. Доаѓаат 200 различни карактери на ден. Ми личи како некои да доаѓаат оф дома со намера само да ти го уништст денот или да се расправаат. Во телеком работам . Имам мало дете и многу ми треба работа а да барам друга се плашам од промени.. ми влијае на менталното здравје работата а на никоја работа вака не ми било да доагам дома нервозна од работа. Не знам како да ги филтрирам будалите да ми извините на израз

На GirlLove, sj *O*, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.498
    Ми олесна ли на душата после денес?
    Не знам, поим немам....
    Секој ден нова шпанска серија во глава. Досадно ми е веќе.

На GirlLove и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Најтешка работа е со луѓе да работиш.Сега кај мене не доаѓаат 200 ама и тие 20 што доаѓаат се многу напорни.Ако ти се пружи шанса бегај ако не тоа е тоа ќе мораме да се навикнеме,нема друго чаре.Sorry

На GirlLove, marija99992 и sj *O* им се допаѓа ова.
  7. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Те разбирам како ти е, јас работев на каса во маркет, секој ден се наоѓаше некој што ќе ме извреѓа, ќе ми се дере и јас после работа плачев дома. После тоа некако се навикнав на сето тоа, ако некој ми се испонашаше некогаш игнорирав, а некогаш бев уште покултурна према него и ништо не си ставав на срце. Тоа се муштерии, не ти се ни роднини, ни мајка ни татко, ако му се расправа нека се расправа, ти остани човек, услужи го како што треба и нека крши глава, веќе нема ни да го видиш.

На GirlLove, marija99992, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ми треба лек за низок притисок, кафе, електролити, сокови, солено, ништо од ова не помога. Некогаш горниот е само 100, а некогаш паѓа и на 90. Не можам ни да дишам правилно тогаш, чувствувам дека срцето ми се напрега со брзи отчукувања и веднаш ми се приспива. Од први септември треба да почнам со работа, а со ваков притисок не знам како јас ќе издржам. Никогаш сум немала ваков низок притисок, секогаш горниот бил 115-117 и сум се чувствувала одлично. Заморот и вртоглавиците се друг проблем. Се ми е проверено и немам причина да се сомневам на нешто друго. На матичната и кажав за ова и воопшто не ме перцепираше, ми рече пијај кафе и дружи се, а и кажав дека ниту кофеин не помага, ни газирано, ништо. Со вакво понашање не ми се ни оди на лекар. Ако си млад по дифолт ништо не ти е. Помош?

9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Солена вода.
    Ќе си раствориш вода со сол лажичка и ќе пиеш голтка по голтка. Мене само тоа успева да ми помага и тоа не секогаш. Јас до повраќање и грозници стигам...

10. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ми треба во форма на таблета, знам дека имало ама ги повлекле од продажба во Мк. Не ми е проблем, ќе ги порачам од странство, само ми треба името.

11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Не ги знам и јас ги барав ако најдеш пиши.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.024
    Ако најдете некој лек односно апчиња за низок притисок и мене означете ме. Мене со години ми е 90 со 70/65, не знам веќе како стојам на нозете.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Никако...
    Ко ќе видиш дека е за на кавга дојден за инат не давај да види дека се нервираш уште толку се нервираат така. Јас со години работам со луѓе чак и под закани ,само да не сетат дека се нервираш или ти е страв.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Во последно време толку ми е краток фитиљот, брзо раегирам, одма ме нервира сѐ. Не е со сите луѓе, ама е со повеќето, не знам дали ми е реакција на односот на луѓето пошто ми се преку глава или до мене е, можеби од стрес, можеби од преоптовареност со сопствените мисли. Не можам да се контролирам дури како раегирам, што зборам. Цел ден вчера вака стресно, ама бев продуктивна до максимум за денес да не можам да станам од кревет

На Cvekarka и Осе им се допаѓа ова.
  15. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Јас бев вака како тебе и матичната ми рече секоја вечер по еден дијазепам од 2 мg.Ама мене не ми помагаше контра ефект имав,уште понервозна ме правеше.Сега сум подобра ама самата од себе,може ти е период ќе ти помине,зборам за мене ми беше период каде што секој ден имав некој стрес и додека бев под стрес немав ништо.И после тоа вака како тебе само урлав со сите се расправав.Ама периодично ми беше самото си помина од себе.Може период ти е а можеш и ти да пробаш со по еден дијазепам, пробај може убаво ке ти влијае на тебе

На Осе и Космонаут им се допаѓа ова.
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Не сакав да пишам во темите за бременост, бидејќи не сакав да им ставам такви мисли и на другите.. Кај мене проблемот е следниот :
    Чувствувам константен страв дека нешто ќе тргне наопаку со бебето. Бремена сум веќе 10,11недела. Уште пред да ми потврди гинекологот бременост, се плашев да не е вонматерична. Пазам буквално на се, да не се напрегам, кревам тешко, се улежав од страв. Утрово не заспав од пет часот бидејќи се разбудив за до тоалет и не чувствував никаква мачнина, не се осеќав надуена и помислив дека е пометување.. Досега два пати сум била на гинеколог, се е во ред, нормална срцева акција, малку помала големина на плодот но се било тоа нормално.
    Како се справувате вие со стравот, со тие мисли..? Ме закочуваат нормално да функционирам..

17. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Не знам дали е социјална анксиозност, или едноставно не ми се слушаат глупи муабети. Ама до тој степен е стигнато, да чувствувам вистински замор после тоа. Бев излезена со една блиска личност, ај да има дружење, ајде вечерно исто така. Неколку дена по ред и психички колабирав. Толку очајно, бедно размислување, абе тинејџер мислиш има поразвиен мозок. Цело време другите како живеат, како се облекуваат, кај одат на одмор, што просто си мислам дека се дружев со уште еден дебил на кој цел живот му е скролање на Инстаграм. Опуштање со разговорот, цела интимна историја ми ја раскажа, иако сто пати имам кажано не сакам да слушам. Имав такви другарки, ги разидов патиштата со нив, најмногу заради ова. На едната, во кафич седнати морав да и кажувам да намали тон оти се слуша, непријатно е. Иако не сакам психолошки да ги расклопувам, знам дека сите имаа проблем со физички изглед, па вака изгледа импресионирани дека конечно некој покажал интерес. Ако не беше трагично, ќе беше комично. Напасно однесување, да одам со тебе ваму, да дојдам таму. Не фала, сфатив зошто те избегаваат. Гледав едно видео од психолог, имаше кажано ако сакаш да си ги заштедиш нервите, на одмор оди сам/а. И навистина, не вреди да се трпи толку многу.

На MG3, GirlLove, Ajla11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Што правите за да си ја вратите мотивацијата? Како се справувате со креативен блок? Со што успевате да се мотивирате себе во тешките денови?

19. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Не се ослонувам на мотивација, затоа што денес ја имаш, утре ја немаш, ако нештото ќе ми направи да се чувствувам добро, го правам :)

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Некој за разговор?