Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Пиши слободно.

2. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Денеска ептен се разочарав на работа, ми текна сите имаат пријатели кои што излеваат, секаде одат, јас немам никој потполно сум сам без никој да ми се јави или да ми пише да ме повика да излезиме, сеедно ми е што ќе се случи со мене, немам веќе сили за ништо, тотално се разочарав, од што се разочарав на работа ми се насолзија очите што знам дека сум потполно сам и си замислив што ќе биде утре ако ме нема, како ќе реагираат колегите на работа, дома моите што ќе биде, со мачињата мои што ќе биде кој ќе се грижи за нив, едноставно сум приврзан за мачињата, знам дека е лошо тоа ама едноставно немам никој, имав еден пријател се запознавме пред неколку години се допишувавме на фб и наеднаш престана да пишува, сношти ептен тешко ми беше му пишав неколку пати да се уклучи за да ми пиши, го гледам вклучен на фб а не ми пишува, денеска му пишав на вацап, и после гледам дека ме блокирал на фб без никаква причина а и не знам зашто ме блокирал. Веќе дојдов до таа фаза што воопшто не ме интересира за утрешниот ден што ќе се случи со мене, не ме интересира ни за долгови што ги имам, ни за ништо. Веќе немам сила за ништо и за никого, премногу сум изморен од се веќе, неможам повеќе, крајно сум разочаран. И ви се молам не ми пишувајте пораки не ми се разговара, сакам сам да бидам со моите мисли.

На GirlLove и Istata od vcera им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    И кога немаш никој, живеј за себе и сакај се себеси. Сите треба да се сакаме самите себеси прво, секако, тоа да е здраво, а не егоцентрично. Како се сакаме себеси, таков ќе ни биде односот и врските со другите. Прво тоа, после ќе се нареди и другото.

На GirlLove, bicycle и Istata od vcera им се допаѓа ова.
  4. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.426
    Најмногу ме боли тоа што пред сите се фалиш колку добар родител си, како си ме чувал како мала, како секаде сум смеела да одам, а само јас знам каков тежок живот сум имала дури и во мало имав граници од каде до каде смеам да одам каму ли подалеку.
    Ниту имав детство како нормално дете, ниту тинејџерство, ниту сега студентски живот како другите студенти.. Секогаш се прашувам дали згрешив што одбрав да студирам а не да работам и што поскоро да си започнам свој живот далеку од тебе и притисоците кои ги вршиш врз мене.
    Само едно научив од ова еден ден кога ќе имам дете ќе расте најдобро што може, ќе му подарам онаков живот каков што јас никогаш неможев да живеам.. ;(

На Cicko Cacko, MG3, Beunique555 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Istata od vcera

Istata od vcera Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    128
    Cist narcisoizam..begaj podaleku sto pobrgu mozes..tek koa ke ti izleze od zivotot ke svatis sto e disenje cist vozduh, pa makar i bilo toa osobata preku koja si dosol na ovoj svet

На MG3, GirlLove и Just_a_kid им се допаѓа ова.
  6. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.567
    Периодов малку ми е тешко, и обично во такви ситуации сум позатворена, лежам по цел ден, не ми се зборува нит па вчера еве на пример немав јадено цел ден скоро. Мајка ми во такви ситуации веќе се навикнав не ме прашува ништо. Ама еве сега нешто се скаравме, и ми префрли како јас цел ден сум лежела ништо не сум правела на што се отворив и и реков како не ми е добро и наместо да ме праша како сум ми вика. Ми рече дека за тоа постоеле лекари, како можело мене да ми е нешто млада сум била. И ми дојде уште потешко. Никогаш не сум сакала да ги оптоварувам моите со проблемите кои ги имам и секогаш сум се труделе се сама во себе да си решам. Ама еве сега и тоа е проблем..

На Musicallinmylife, GirlLove и Zhukov им се допаѓа ова.
  7. Beunique555

Beunique555 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    50
    Се прашувам зошто ние жените кои никогаш не сме гледале колку дечкото има пари и имот секогаш се мажиме во најтешките фамилии, каде не смееш ни да седнеш, одма ќе ти најдат замерка за било што и оговараат по комшии.
    А тие к**вите секогаш се паѓаат во фамилии каде мажот ќе купи сопствен стан и живеат самостално, без никој да ги гледа, без жената да се плаши да стане во 10h, за да не ја збори свекрвата или ако нема ручек направено да купи и ред други работи.
    Стварно ми е тешко, не сум лоша особа, зарем заслужив вакво нешто...

На Anyshka, Melissa_39, SnowWhite8 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    И јас го вака носам, и сум спанка, мрзелива, уморна без многу енергија (главоболка,вртење немам).
    Редовно одам на годишен преглед, никогаш не ми е спомнато да го поправам, може висок повеќе ќе ми смета што знам. Секој организам си е различен

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Би си ја искинала душата и срцето. Не знам да си ги контролирам емоциите и да држам до себе. Очајна сум. И правам грешки од нервоза.
    Губам енергија, апетит, нагло слабеам, се осеќам дека психички се уништувам а од надвор 90% од време сум насмеана.
    Мака ми е да де прекривам дека не сум океј. Најтрагично е што си кажувам дека морам да се фокусирам на себе и да работам на себе а не се нафаќам и го правам спротивното.
    Имав се што сакав и изгубив ради психичка не стабилност. Се осеќам како да имам биполарна болест. Се исклучувам константно.

На felisitas, Keiner, carangigia и 2 други им се допаѓа ова.
  10. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    3.482
    Некој за разговор? :)

11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Пиши кога сакаш :l:

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Зошто мора да има неправди и казнување да осетам толку чувства на вина?

13. ThePharmacist

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Затоа што си чуствителна и се каеш ако си направила грешка. Тоа е доблесна особина на луѓе што имаат осет и се свесни за своите грешки. За жал се поретко такви луѓе има. Обично сите се безчуствителни и за се другите се криви.

На Curious cat и hermosa им се допаѓа ова.
  14. Pandapanda

Pandapanda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Често сум обвинета дека не признавам грешки, пред многу одамна изгубив дечко што многу го сакав по моја гршека со години живеев со чувство на вина,се упропастив. И некако станав ладнокрвна према таа тема а сакам да го сменам тоа ама имам пречка

На BeMyFriend му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Пиши ми :inlove:

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ThePharmacist

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Што се случило? Се извини ли после тоа? Или доцна беше. Сметам дека ако дечкото те сакал доволно ке преминел преку тоа. Во секоја врска има проблеми но со разговор се се решава. Секој може да згреши случајно или намерно. Доблест е да знае да се извини а доблест на другата страна е да има разбирање. Е тоа се зависи од љубовта која ја чуствуваат. Ако има љубов ке има и толеранција и разбирање. Во граници се разбира. Се има граници па и човечкото трпение.

17. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Што правите кога не сакате да сте во контакт со апсолутно никој?
    Многу ме исцрпуваат луѓето, најпродуктивна и најсреќна сум кога сум комплетно сама во секоја смисла. Што да се прави?

18. Pandapanda

Pandapanda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Otidi nekade
    Се извинив, сега сме на тоа дали треба да останеме заедно дали вреди и како. Јас не знам како ќе продолжам да живеам со тоа што го повредив...

19. ThePharmacist

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    765
    Не се обвинувај за се има решение и прочка. Се случуваат грешки. Се надевам се ке биде во ред и дека ке се смирите.

20. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Како да се превоспитам себе и да бидам поупорна, подисциплирана? Има ли некој што се справил со воведување на себе дисциплина во животот и како?