Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Секогаш помислувам на оние од инстаграм што им е чисто по дома ;(
    (Јас од патувања мислам дека не сум средена по дома алишта,алишта еден куп. Пери-суши ќе се шекнам ако не дојде некој да ми помогне :D

На Ouravanture, Mateica, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ама буквално ко идиот се осеќам кревам глава си мислам конечно завршив сеа раат кафе ќе ставам и гладам исто ко нигде ништо да не сум фатила... (facepalm)

На Malesia и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254

Ако одиш на работа џабе се нервираш, јас сум дома, големата ми е в градинка, додека тера прва дремка малиот праам јадење за сите посебно :D
    врти машина за садови кога е он веќе буден, играме, фаќам алишта ако можам, ко ќе му дојде другата дремка пијам кафе раат и си работам тоа што имам..
    попладне сите се собираме и јадеме, а играчки се растурени до 22ч, и тогаш веќе и големата е заспана и раскревам се, навечер обично бришам со џогер само, мијам садови, бришам редам на место оти сум мрдната и сакам утрото да пијам кафе во чисто :rofl:
    кога е буден мали исто усисуваме заедно, во кенгур го носам и со него, немам како поинаку...
    и стандарт в недела мини генералка, деца носам на два саати кај баби, менувам постелнини итн., ама креветите ми се на ногарчиња па не влечам барем.. правосмукалка игра и џогер... машини нормално не знам колку :D
    мм често вика дека немаме попаметна работа за в недела па затоа чистиме :D

п.с. купи корпи за играчки и само бутај навечер, тоа ми е финтата :rofl:

На Осе и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    138
    Веќе една година и повеќе дечко ми има проблем со психата, со размислување и понашање. Со него сум веќе четири ипол години и трите години заедно со него беа прекрасни. Не знаеше лош збор да рече ниту пак да ме навреди. Е сега наеднаш почна да размислува чудно да зборува лоши работи за сите околу него. Ја изгуби работата поради неговото однесување. Нон стоп си менува мислење, еднаш е среќен задоволен следниот ден ги вреѓа сите посебно мене. Беше на психолог не му помогна, почна да се лекува со струи и тоа не му помага. Дали некој имал слично искуство? Тој е 29 години. Сигурна сум дека не користи дроги. Размислувањата и муабетот што го прави му се како на 14 години. Порано си беше нормален

5. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Веројатно ќе му треба психијатар и некаква терапија со лекови. Сигурно нешто се случило (за тебе и цела околина минорно) за него тригер за да почне ова да му се случува. Можеби е некакво биполарно нарушување, ама стручно лице ќе знае повеќе

6. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    138
    Пиеше и лекови некои таблети за депресија и смирување ама не му помагаат тоа е и проблемот не знаеме што да правиме и каде да бараме лек. Тој живее во Германија и таму одеше на психолог ама ништо. Еден ден кажува се осеќам многу добро помина се веќе оздравувам, после два три дема пак по старо

7. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Искрено, ова е веќе трет случај што го слушам за некој кој живее и работи во Германија. Со други двајца сум имала само интеракции во живо неколку пати и буквално ги опиша во постот. Онака mood swings, нагло и неочекувано. Моја претпоставка е заради драстична разлика во начин на живот и преобемни обврски на работа. Ама во секој случај, ако не се подобрува туку станува полошо, треба да размислува за враќање назад. Сто пати имам кажано, џабе парите ако ментално и физичко здравје деградираат со тек на време.

На Осе и Anettta им се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Многу лесна дијагноза му препиша, ова е нешто многу посериозно и мислам лекување со стручни лица и соодветна тетапија мора да има.

9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Не знам.. можеби навика.. Тешко е но како поминува време така се навикнуваш . Одбирам да се концентрирам и размислувам з друго, место на тоа. Она пазарење, готвење, читање, чистење, не е лошо тоа, секој се чувстува или почувстувал така.

На Maryy. и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Можда е би поларец, еднаш одење нема фајде. Постави му ултиматум, сеа грубо звучи но ти си тука за било што, со него си, ама и не како ќе му дувне ветар така да се понаша. Можда тоа ќе го мотивира да побара адекватна помош ..

На Malesia и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ама касно заспива мојава.
    Умирам за спиење почна да ми се одразува и на психа дури. Јас заспивам пред неа ,порано станував околу 1 часот и средував играчки ,миев садови ако останале. Сега немам сила до вц да одам а навиката да станам си стои...
    Корпи има и си ги превртува играчките и седнува у корпа или стои над па прави концерти :rofl:.
    Еден период ме имаше фатено нервоза само ги клоцав во ќош. Сега па ме нервираат ако не се на место :drunk:

12. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Кај виде дијагноза? :D Инаку со самото тоа што пишав дека е најпаметно да си дојди дома, значи мислам дека е повеќе од сериозно.

13. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Па тоа да се врати (дека живее и работи во Германија), таму да се лекува. Тука ќе го испуштат.

14. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    138
    Па беше таму на психолог и пиеше антидепресиви и не му помогнаа. Значи човекот еден ден му е се добро се смее има волја за живот ги сака сите и после два дена се мени скоз се расправа, ги вреѓа сите, нервозен е. Пред тоа да се случи значи од него немаше подобар. Не знаеше лош збор да каже, позитивен, со сите знаеше муабет да направи

15. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Епа еве ти пиша членката, не одела терапијата таму. Осамен човек, па уште со депресија, па и живее во странство, ќе се распадне сам без поддршка.

16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    @Spicy Senorita Мене проблемов ми се виде голем и мислам дека тука многу ни е слабо здравството. Само зависност ќе му створат со антидепресиви (Јас до толку не верувам во овие нашиве)
    (Шо знам ова не ми е носталгичен проблем, може има нешто друго)

Девојче а да поразговараш со поблиската фамилија (Што понатаму)
    Он сака Германија да остане или не? Се пажалил некогаш дека му е тешко или слично. Тука на форум не можеме ништо со неговата состојба. Само можеме тебе да ти кажеме збор два. Или бива или не бива и врска и релација и се. Човек мора да е свесен обострано, ако сте заедно мора да се освести. Понашањево може да потрае

17. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    138
    Па да нон стоп сум во контакт со мајка му. Тие фамилјарно живеат таму и сите го имат приметено дека е сменет. Мајка му не знае што понатаму еве бараме лек. Не сакаме да пие антидепресиви сакаме да најдеме добар психолог само со зборување да го насочи кон добри работи. Пишав овде со цел да не имал некој слично искуство. Инаку знам дека не можете ништо да помогнете. Еве цела фамилија, јас, психолози и антидепресиви не можат да помогнат веќе една година

18. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    891
    Очигледно не разбирате дека има некој проблем,и зошто да не пие антодепресиви,ако еден не се погодил друг ќе се погоди или било каков психијатриску лек.Никој во фамилија не сака да си признае кога има психички проблем,ако требаше за дијабет да пие лекови ,нема проблем.Одење на психолог треба повеќе време за да помогне не или 3 пати.Имав во фамилија дете што му пишаа лекови,и родителите не му даваа тогаш,АЈ ЌЕ ПОМИНЕ.,сега татко му се кае што одбил,бидејќи траумата останала и се продлабочила и пак е на лекови ,ама во потешка ситуација од порано.

На LUCI 99, Malesia и Осе им се допаѓа ова.
  19. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Пробај во друга тема Анксиозност, депресија дај им поширок опис може ќе добиеш некаков фидбек. Побарајте на инстаграм, има добри што работат со инфлуенсерите (секој ден ги читаме)

20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Како тоа Не сакате? Кои сте вие па да неќете?

Антидепрњсив е боље него некој да земе со нож и да ме убие, аман со таа стигма за апчиња.
    Има криза човекот некаква и се мачи, слушаш што ќе каже лекар/ психијатар, односно матиченкај и да ќе го насочи. На некои работи не може само со зборење треба и нпомош од блиски и апче.
    Блиски кои ќе верглаат исто и ќе бидат огромна подршка ,а не збори два пати со психолог и чао. Процес е тоа, макотрпен, борба со сам себе не е лесна и едноставна……

На LUCI 99, sweet-cherry и Angie1432 им се допаѓа ова.