Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.133
    Исто се чувствувам ,сеуште .
    А јас немам никаква допирна точка со ниедна локација на дејството..

Дојдов овде за да си кажам дека ми е криво што не бев идиот према одредена личност од порано ,од сам почеток.
    Туку напротив колку повеќе ми грешеше толку повеќе ,,ја ланчав" се обидував да ја оправдам. Па да и угодам ,да види дека не е така како шо замислила ,како шо збори...
    За шо да добијам - глума. Глума дека сака да помогне ,глума дека и значам како ,,ќерка".
    Се потпрев на неа кога бев ранлива и тоа ми е најтешко.
    Жал ми е што мајка ми никогаш не ми беше мајка како што треба да биде ,никогаш не застана зад мене на начин на кој што треба мајка да застане па го барав тоа од други а дотичниот манипулатор успеа да го искористи истото.
    Жал ми е за себе си.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Уште 1 час и 30 мин до новата година, сето лошо што ви се случило оваа година оставете го, отворете го прозорот после 00:00 да влезе цела позитивна енергија во вашиот дом и околу вас и наполнете се со позитивна енергија. На 1.1 да бидете добри, позитивни и цели шитови што ви се случувале во оваа година да ги оставите во 2023 година. Следната година сакам да читам овде за позитивни работи и првата работа што ја направив во следната година е што имам план да се исчистам од сите долгови собрани што ми се вклучувајки и извршителите што ми се околу мене, ги испратив конелно документите за работа во хрватска ги примија документите и го чекам одговор за вработување од кога ќе започнам. Луѓе сакам да бидете позитивни следната година и само убави муабети да слушам за вас и да се радуваме тука иако не се знаеме меѓусебно. Бидете позитивни и ширете позитивна енергија

На SnowWhite8, NoirSerpentine, Mantisa и 9 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.028
    Нема ништо подобро како кога ќе се израдуваш за некој што не го знаеш, а го читаш. Како да го изгубивме претходната година радувањето, нешто стално се мрчи и баш фали една промена. :clap:

На Hisha, Sinisa123 и Musicallinmylife им се допаѓа ова.
  4. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Нема веќе мрчење ќе се радуваме и ќе се цениме самите себе си, оти какви вакви тие сме и вредиме од сите повеќе.Треба и за ситни работи да се радуваме и да бидеме благодарни што сме успеале до толку. Прв ден од новата година, уште 364 дена остануваат до 2025 год. Во овие 364 дена сакам да имате сите убави моменти, 364 дена позитивни насмевки, 364 дена насмеани, 364 дена исполнети со љубов, среќа, здравје, 364 дена да бидете сите позитивни, 364 дена да читаме тука убави работи и да се радуваме на успесите што ќе ги доживееме. И тоа што ви е страв да го направите, направете го еднаш се живее луѓе. Бидете насмеани, ширете љубов и бидете позитивни во секоја гледна точка и ќе видете дека универзумот ќе ви врати за сета добрина што ќе ја направите и тоа дупло ќе врати. Бидете среќни луѓе

На eliesaab, Hisha, NoirSerpentine и 3 други им се допаѓа ова.
  5. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    jas za ovaa godina sum resila da pomognam nekako na edni luge da im se kupat 2 kreveti na spoustanje klik klak i edna mala komoda nesto takvo, sama nemam sansa a ne znam od kade da pocnam ni kako ama bitno resena sum no ne znam dali ke mi uspee
    drugo sto sum resila iako ni toa ne znam sto i kako e nekako da si sredam porite na liceto, prosireni mi se i uzasno me nerviraat
    i treto konecno da naucam ubavo da se sminkam, komplet so korektori i se ona sto stavaat po ;liceto,nekoi raboti ne znam ni kako se vikaat , primer toa edno zolto kako pudra nesto no go stavaat pred pudrata i pojma nemam kako se vika :wasntme:
    mi rekoa prajmer se vikalo, barav pred nova godina no nikade ne najdov, se nekoi beli, rozevi, plavi, toa zoltoto sakam , gledav na yt videa duri i na povozrasni zeni se im pokrie nedostatoci na liceto, duri i bori im popolnuva
    i taka zasega toa

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Среќна Нова година добри луѓе!
    Нека оваа година ви биде исполнета со здравје, љубов, изобилие, среќа, мир и спокој во душата! Да ве пратат убавини и добрини секој изминат миг.
    Направете ја 2024 година за паметење!
    Со љубов,
    М

На NoirSerpentine, ruben-neves и Sinisa123 им се допаѓа ова.
  7. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Eve eden dobro nameren sovet od mene. Za krevetite klik klak i komodata vidi vo dukanite za mebel dali ima i kolku e cenata. Sekako deka mozesh vo dukanite da pregovaras za cenata za krevetite, samo treba da go najdes gazdata i da razgovaras dali ke ti dade popust i ke mu objasnis zasto ti se, pa ako imas sreka moze i gratis da gi dade na familijata sto se potrebni. Jas lani vo crven krst odnesov dva kilima, jorgani, pernica, i uste dva kilima imam doma i tie ke gi nosam. Sedni pred pc i napravi lista na firmi koj pravaat kreveti i koi mozat da ti pomognat.

На www123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Среќна и на тебе и пваа година да ви биде позитивна

На Maryy. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Зошто мораше вака да ми почне годината??? Вчера убаво денес не. И секој ден така. Се разочарувам од човекот што го сакам и тој ме повредува и не му е гајле дали постојам. Со неубави зборови ми се обраќа и само ме вреѓа и понижува. Секој ден ми е пекол. Имаме две мали дечиња и нив како да ги гледам? Само седи дома и нити оди на работа ни ништо. Неможам да воспоставам никаков ред со децата ко мајка аа ко жена да не прајме муабет. Шо сака и кога сака јадиме и мора брзо да биде све дома по неговото темпо. Ни се заканува и не напаѓа со негативна енергија дома а пред луѓето е бајче. И му се прави газда на луѓето и измислува работи за популарност а јас морам да ќутам за да не му ја нарушам репутацијата. Јас гледам ние заедно сите да успееме а тој гледа него да му е погодено. Во ќор сокак сум од оваа токсична врска. Незнам шо да правам со животот повеќе. Ми ја зема цела сила. Живееме ко во праисторија. Ко во турското време кај шо жената нема право на глас и мора да е поништена и понижена а сепак да простува. Се осеќам немоќно. Се смеам ама душата ми плаче. Не се осеќам жива повеќе. Немам енергија во мене. Згасната е.

10. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Дали мислите дека треба да се дистанцирам на одредено време? Во смисла да не разговарам со него одреден период? Ама ме брка од куќата и ми се заканува со развод...а нормален муабет неможам да направам. И незнам кај да фатам... Барам работа да излегувам од дома барем. Малку да дишам. Се надевам ќе најдам. Или да прифатам дека се е Господова работа и да се повлечам.

11. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Викаш тој не работи, и ти читам дека бараш работа, па како и двајцата невработени, плус со деца?

12. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.389
    Најдобронамерен совет со цел навистина да се помогне некому: подобро распрашувајте се за семејства на кои навистина им е потребна помош и директно подарете им ги работите отколку да ги давате на организации кои некогаш не знаат што да прават со нив и неретко работите не ни доаѓаат до семејствата на кои реално им е потребно.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Луѓе да ви кажам радосна вест и самиот се радувам, што убаво ќе почне годината со добри вести. На 02.02.24 заминувам да работам во Хрватска конечно цел сум среќен, е сега ако има некој добра личност да ми објасни за превоз дали се оди до Загреб па Сплит, или има директен автобус Скопје Сплит да ми објасни некој

На izabela.nik, hermosa, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  14. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    fala ti mnogu ke probam ova mi izgleda kako dobra ideja, mozi stvarno nekoja firma i bi pomognala
    falaa

На Sinisa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Совет: Разведи се за мир и за тебе и за децата а и за твојот "маж". Кога ќе пораснат децата ќе ги мрази децата и ќе ги понижува децата а и тебе, ова ти го кажувам дека иако имам 33 год, мојот така наречен татко ниту еднаш не се загрижил за мене, ни за домот кај што живее ни за куќата во која живее. Не знам дсли имаш читано дека јас дома реновиран и декасакам да реновирам и сум ставил се од мене и дека сум заглавен со кредити и извршители, од мојот "татко" немам никаква помош освен што ме озоборува. Имам 33 год наместо татко ми да придонесува за дома, јас придонесувам за дома и го ранам и пари ми бара да му давам , а неговата плата си ја троши по казина, кафани, се и сешто си јаде си ја гледе душата. Жено остај го земи си ги децата и бегај подалеку пред да биде предоцна спаси се себе и тие две деца

16. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Чекаме одговор да кажеш што и како си направила, со тебе сме и да знаеш се што сакаш можеш да исполниш

На www123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не можам да дишам. Се гушам цели 24 години. Немам воља за живот. Нема излез. Тонам секој ден сѐ повеќе и повеќе. Солзите во грло ми стојат, а не смеам да плачам. Не сум присутна. Ми трнат, ми се тресат раце и нозе. Цел живот чувствувам немир, немоќ, како рацете да ми се врзани, а устата залепена со фластер. Не можам ништо да направам. Нема спас.

На snuff, izabela.nik, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Nivea80

Nivea80 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    187
    Задњи воз му е него па дај што даш, младо, старо, не се бира, битно жена да е.

На Mumoftwo30, Curious cat, spacegirl92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Балканска работа

На Mumoftwo30, Curious cat, sino.o.oka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.474
    Znam deka ima avtobus do Split,pred 2 godini odev,ako iste e,so srejka rabotata