Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Луѓе уште неколку дена заминувам за Хрватска, мислам како ќе биде дома, на мајка ми да не и биде нешто ќе нема кој да и помогне, да не плаче од кога ќе заминам, да не и биде нешто додека се вратам. Таму не знам како ќе биде, не знам што да правам, ептен ми е тешко.

На Oriental, Gentlewoman!, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Мисли на неа, дека одиш да и помогнеш почастиш кога ќе се вратиш.
    Биди силен истерај што си наумил, мораш прво себе си да сњ стабиш на прво место и ти да си добар за да сите се.

Сигурна сум дека е горда на тебе и она повеќе ќе те мисли. Пишувај и јавувај и се, се ќе биде добро

На NoirSerpentine и st-el им се допаѓа ова.
  3. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Се чувствувам многу осамено, многу..
    Партнер немам а сум веќе во години коа треба да си имам некој. И не е тоа ради некои стереотипи, туку осеќам дека мене ми е потребна особа во животот за да делам арно и лошо, да е до мене. Другарки веќе полека полека се ретчат. Не може само едната страна да одржува комуникација. Некогаш и сакам да направам муабет, да прашам дали на некој начин сум им згрешила нешто за да се тргнат, ама си велам тури им пепел, не вреди да им го дигаш егото. Ако сакаат да се со тебе ќе бидат, ако не, нивен проблем. Ама боли коа знаеш дека секад си била до нив за муабет и утеха, било за арно или за лошо гледав да се јавам и да ги ислушам. А сега, останав дома некој период додека да почнам на новото работно место и ниту една нема да ме праша како си го поминувам времето и што правам. Само некои површни муабети и толку.
    Дома постојано нешто ме прашуваат, ми досаѓаат. Дали имам некој, па зошто седам дома, не можам више да ги поднесам. А не сум ни во можност да се иселам. Со прашањата дополнително ми тураат сол на рана.
    Што би правеле да сте на мое место?
    Се плашам дека од толку гнев и тага собрани во мене, плус осаменост ќе западнам во депресија. За околу месец дена ќе започнам на ново работно место и се надевам ќе запознаат нови особи, ама што до тогаш? Ќе дремам дома и ќе се нервирам зошто ми е вака и зошто се осеќам вака..

На Gentlewoman!, lovely91, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    660
    2010, година пред сѐ да оди неповрат.
    Месец мај, градината никогаш не била порасцветана, вивидна, Божествена.
    Низ ноздрите ми се провлекуваат мириси на планински чај и ноти ванила.
    Те гледам со насмевка ми кажуваш како оваа година сум голема за да ја ставаме лулашката на гредите и се согласувам.
    Сеуште си жив, се радувам.
    Чекам да дојде претпладне да стаса важна порака од луѓе кои еднаш ми значеа сѐ.
    Да одиме на место за нас рајска градина.
    Денот сончев, најсветол.
    Уште малку го чувствувам детското во себе, за последен пат.
    Не знам за утре, утре не постои, ниту наредни 15+ години потоа.
    Сѐ е само лош сон, кажи ми дека е само лош сон, во себе си шепотам.
    Одеднаш блик, небо од кристално - катран во спектрум нијанси.
    Напуштање на детето во мене, можеби засекогаш, таму под мостот каде има само една боја.
    Промена.
    До ден денес.
    Сѐ е само лош сон, кажи ми дека е само лош сон.
    Кажи ми дека беше само кошмар.

Пак да е 2009, сакам назад, само малку назад.
    Временска машина скршена...

5. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Neznam veke, mislev deka sum silna no pagam sekoj den.
    Majka mi pocina pred dve godini, ottogas se se unisti. Dodeka se trudev da se soberam posle 5meseci doznav deka tatko mi e vo vrska so zena. Poludev. Duri otidoa zaedno na svadba posle 6meseci od smrta na majka mi. Se unisti go mrazev.
    No toj sekogas podmuklo igra place pred mene, se pravi deka e zrtva, I jas mu prostiv I odluciv da sfatam deka toj ima nov zivot. I prifativ, si velam sto I da napravi tatko mi e.
    Se vrabotiv, pocnav da zimam super plata, se zaljubiv se omaziv I cekame bebe. Kaj I da e treba da se porodam. Tatko mi zamina stranstvo. No problemite tuka ne zastanaa. Sekojdnevno slusav Kako go izneveruva tatko mi, po Telefon mu SE ponasa nikakvo. A toj Kako srednoskolec zaljuben. Si doagja od stranstvo za nejze da ja iznenadi I krie od mene. Potoa veli deka mene me iznenadil.
    Na bebeto mu nema nisto kupeno.
    I kapak na se, mi bara pari Mene. Nema pari da se vrati nazad I bara pari od mene. Zaradi sozaluvanje morav da ja dadam zastedata za bebeto. Neznam sto da poracam lugje. Site mu SE smeat I ponizuvaat za drugata zena. A mene pak mi e zal. Kako da postapam? Koga SE raspravam mi e krivo. A me nervira zasto podmuklo raboti pravi na sopstvena kerka. Nejze ja finansira a bara pari od doma. Znae deka ja koristam penzijata minimalna od majka mi sega dodeka go zemam porodilnoto. I toa saka da go skrati.
    NZ sto da pravam. Tatko mi ne bese takov. Sakam da zaminam nekade daleku.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.787
    За почеток, да му кажеш за неверството на жената? Велиш за неа троши и бара од тебе пари, ако види дека не вреди за неверна жена да се труди било што, можеби ќе се подобри ситуацијата.

На MeowMeow и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Како што, немам пари тато , длабоко сум разочарана во тебе, не очекував вакво нешто да ми направиш и на мама!
    Кога ми требаше родител , кога највеќе ми трњбаше ти не беше тука, не очекувај јас да бидам.
    Се што ти лежи на душа , СЕ!
    Ти sи паметна ќерка на мајка ти, пари нема давење ,не па на некој кој не заслужува.

Мораш да стапнеш и кажеш не, разговор со татко се кажи му што си чула се што ти лежи, и доста нема веќе пари!
    Чувак си здравје имаш дете за кое треба да се бориш да бидеш здрава и права!

Прво дете , ти и сопругот! Боли, сочустувам загуба на родител не е ни најмалку лесна, но татко ти осет нема, како и повеќето татковци..
    Мајка е мајка ..

На Anyshka, bicycle, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Mu kazav za neverstvoto I raskinaa. Bese okej, rabotite dobri 3meseci. Posle toa pak se smirija. Ja molese da se smirat go slusnav cel razgovor.
    Psihicki padna. Rece deka nemozel da zivee. Vo ist moment go mrazam I mi e zal, za se sto napravil. Vo drug moment si velam ne bese takov, mi pruzi se.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.359
    Допаѓања:
    126.230
    Не му давај веќе пари. Остави го да крши глава.
    Гледај си го своето.

На MeowMeow и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Sto pati mu kazav, sto iljada pati deka sum razocarana I sekakvi muabeti.
    Pocna da se sozaluva, da place I jas pagjam. Tolku mi treba. Posle toa custvuvam griza na sovest. Ogromna. Veke mu dadov pari. Rece deka ke go vrrati za tri nedeli. No dzabe.

11. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Nemozam. Nema sto da jade koga ke se vrati stranstvo. Nema ni od koj da pozajmi. Site mu svrtija grb, nema ni eden prijatel. Site gi izgubi zaradi taa zena. A jas I maz mi ziveeme vo kukata na majka mi I tatko mi sto ja izgradile. Samo zaradi toa sto rabota ni e poblisku. Cekame dokumenti za stranstvo. No toa ke potrae. Ponekogas ja vadam penzijata na majka mi od 14.000. Ili pak so taa penzija gi vadev negovite karti. Zboram za karti od po 200-300e

12. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.359
    Допаѓања:
    126.230
    Ама, со ова го нарушува твојот мир. Што не смееш да го дозволуваш веќе бидејќи имаш твое семејство.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Ма немој, кажи му каков маж си бе тато? Внук ќе имаш ваков ли маж да биде, ваков ли пример?!
    Не знам мама што барала со ваков човек како тебе!
    Ми го скрши срцето си ја сакам мама да се врати… играј подло, тоа заслужува може ќе се освести!
    Ако ништо, опрај се ти! Не давај веќе нека плаче, ти малку ли си плачела? Малку ли солзи си бришела а немало кој да те гуше / утеши?
    Чувај се себе си !

Мажите за жал повеќето трчаат по жени , а не по ќерка , обратно да беше друга прича ќњ беше..

На Anyshka, MeowMeow, Космонаут и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Istoto mu kazav, kakov maz e. Deka skros sum razocarana.
    I ne gi slusa moite zborovi. Veli zosto taka, Eve ako treba da dojde na Bebe sto da I kazam. Vikam ako ja donesis tuka te izbrisav vo ista sekunda. Ne doagaj ni ti. Zamislete be, na bebe da dosla I na krstenka. Toj nemal familija. Jas sum imala. Sam li da bil toj.

15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    И до кога срцка, мораш да оладиш.
    очигледно дека е осамен и изгубен одеднаш жената на неговиот живот исчезнала, има мисломуникација.

Позбори со психолог можеби ќе има деуга идеја, понуди му таков предлог.

Мораш линија некаква да повлечеш

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    Извини ама татко ти е тежок манипулатор. Како тоа оди странство а нема пари кога ќе си дојде? Значи он оди да се журка тамо и кур го боле за вас. Знае дека ти ќе го издржуваш кога ќе си дојде и не се замара. Тоа со плачењето е типично манипулирање од машкиот род.
    Не наседнувај веќе. Стај си граници. Шо сака нека прави со таа жена, ти и маж ти гледајте си го вашето.

На Anyshka, MeowMeow, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.359
    Допаѓања:
    126.230
    И ти не ги слушај неговите. Прекини контакт.

18. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Godina dena e tamu. Deli kirija so eden covek. Vo taa drzava e skapo navistina. Od negovata plata mu ostanuvaat 500e sto moze sepak da si gi stavi vo zasteda. Zatoa sto Jas ne mu baram pari. A Karti vadime od penzijata. No gospodinot si dojde iznenadno za da ja iznenadi gospogjata i kartata mu kosta 300e. Zasto si izvadi vo eden pravec. I znaci planiral deka ke nema pari za nazad. A jas mu vadev na popust barav prijateli da mu bide poeftina povratna barem 2iljadi.
    Duri pa mi veli. Ete primer posle nekolku godini da ja donesan tuka. Vikam odi si vo stan. Zamislete kukata ja gradele dvajcata so majka mi od temel. Majka mi SE izmacila. I toa vo mestoto na majka mi od strana na nejzinite roditeli, tamu e gradena kukata.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    И јас сум во странство, и освен ќиријата шо е скапа тука, друго се е поевтино откај нас. Плус он е сам и дели ќирија со друг. Верувај ми дека можеш да ставиш настрана пари. Плус татко ти си ги чува за него, не пушта на никој друг.
    Татко ти не е стабилен човек, мене така ми изгледа, пошто така се понашат само нестабилните луѓе. Поред мајка ти он бил и гледан, и најаден, и пари имал и се. А сега немал шо да јаде викаш.
    Јас да ти кажам, тие мажи шо идат овде и шо си одат дома без денар, не праат тука добри работи. Сите или се коцкат или се дрогират, а буквално сите одат трошат пари во јавните куќи. Не велам дека и татко ти така прави ама нешто има шо цело време е без денар. Нешто прави. А тоа шо плаче и ја префрла вината на другата жена, му е чиста манипулација оти знае дека ти ќе го сожалиш и ќе ја обвиниш неа. И така он ќе си го спаси газот.
    Проблемот е во татко ти, и сигурно човекот има 40 - 50г, и ти неможеш да го промениш веќе. Остави го да осети шо е глад и сиромаштија малку. Гледи си ти бракот и детето оти од такви нервози можеш фамилијата да си ја растуриш.

На anggell, Anyshka, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    60godini ima I se ponasa kako da ne ziveel dosega. Kako zivotot so majka mi da mu bil vo zatvor.
    Cel den se raspravavme. I mi rekov deka koga ke si otide ke cekam da mi vrati. I znaete sto rece, ama bre, nie si pomagame jas Kako ti ostaviv 500e za kolata pred Tri meseca. A toa e kolata so pravev mala soobrakajka pa mi dade pari za da platam za stetata. Toa e kolata sto ja vozam jas I sto mu ja davam na nego da se vozi so negovata gospogja. Maz mi ima druga kola.
    Zamislete sto mi rece. I mu kazav cisti sme, brisen si od mene.
    Za godina ipol samo 500e mi ima dadeno. Za vencavki I slicno so maz mi ne pobaravme denar od Nikoj. Za bebeska oprema isto. I zamislete sto mi rece. Vika, koga mi kazuvas ti, I jas ke ti kazam.
    Vika treba da si pomagame. Sfakjam treba no ova e preterizam. Jas mu pomagam za glupostite. Nemam ni tatko od denes.