Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    Ништо срцка, само да се тргнете од него. Друго чааре нема.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.359
    Допаѓања:
    126.228
    Најдобро за вас е да немате контакт со него.

3. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Џабе ти е и да му зборуваш, он е внесен во него филм и нема да се смени веруј, само ќе е добар со тебе доколку има корист од тебе. И ја имам ист татко како твојот ме бара само кога сум му од корист, еднаш ме навреди и му реков доста беше веќе, се на брат му даваш а на мене ништо не си дадел, не си се потрудил да ми помогнеш за нешто ќе ти побарам веднаш се јавуваш на брат ми и му кажуваш, ако ти се случи нешто да не ме бараш мене повеќе ќе го бараш брат ми оти му помагаш во се а мене ме оставаш на цедило, нека си дојде од дека е и да те гледа, ја тебе не мислам да те гледам си го имаш него и завршени сме јас и ти, не сакам да комуницираш никако со мене се додека не се научиш да ме почитуваш. Веруј прекини контакт со него он само сака да те користи и кога ќе му кажеш ќе почне да се прави жртва и да плаче не вреди да се замараш за него он е веќе отиден со паметот остај го што сака нека си прави, гледај ти да бидеш среќна со твоето златно и убаво детенце што го имаш и да биде жив и здрав за многу години треба дететенцето и маж ти да бидат на прво место а после ако имаш време за татко ти, кажи му нека оди дека швалерката да му помогне ако му треба помош, се додека не се ослободиш од татко ти и неговата сенка нема да бидеш слободна. Ти самата треба да ставиш крај и да кажеш доста беше што сака нека си прави тој е негов живот он така одбрал да живее, не можеш да смениш ништо само прави будала од тебе и те користи. Совет ти е гледај го маж ти и детето тоа ќе ти биде најдобар благослов и најдобро нешто што ќе ти се случи.

На Anyshka и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  4. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Jas nemam ni brat ni sestra. I momentalno ziveeme vo kukata sto toj ja gradel so majka mi. Zamislete, mi veli aj da prekinam so nea I da bidam Sam cel zivot da nema koj casa da mi dade. Mu velam, tato jas ne ti se mesam bidi so nejze dokolku si srekjen no ne nastetuvaj na lugjeto okolu tebe, nemoj. Fatete si stan. Zenava ima dve kerki I eden sin I e razvedena. Ne mi e familija.
    Da dosla na kafe doma, da dosla za bebeto koga ke se rodi. I sto uste ne.
    A jas bremena, vo sekoj moment cekam da se porodam. I place, koga nesto mu kazuvam da go zdoboli place.
    Pred nekoj den imav rodenden, I dal pari na nejze da mi kupi srebren nakit. I veli eve poveli, X go izbira tolku pari e. Jas pola taa pola. Srebren nakit.
    Jas posakav da go frlam ili da go podaram nekoj, potoa si velam greota sepak e od nego. Si stoi vo kjos.
    Za rodendenot ispadnata jas, mi veli doagjam I nejze ja nosam. Vikam molam? Mi veli SE zafrkavam.
    Potoa mi veli, sto ke ja pocastis, SE protrude da ti odbere poklon, velam Eve seci I torta odnesi. Vika sramota e, ko na kuce. Jas tolku napnata vadam 1000velam eve pocasti ja so sakas pravi. Samo mani mi se.

Ne bese takov tatko mi, navistina ne bese ili ne sum go zapoznala. No defenitivno veke ne go custvuvam Kako tatko. Voopsto. Kako nekoj gostin Sto porano placev ako odese nekade. Sega SE molam da ne go gledam. Mizerija. Kako moze eden covek tolku da propadne. No dosta bese so psihickoto maltretiranje. Puknav, puknav. Raskazav I na rodninite, I na maz mi. Nikoj zdravo ne mu pravi, nikoj. Dosega go pocituvaa radi mene. Mizerija

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434

Бела, велиш дека не бил таков татко ти, можеби смртта на твојата мајка го променила, секој тагува на свој начин.
    Јас воопшто не ги оправдувам неговите постапки.

Ама ќе ти кажам да почнеш да си гледаш за себе и за сопругот и да си останеш при здрав разум, треба да родиш бебе кое ќе зависи од тебе и мораш да бидеш здрава за да му се посветиш.
    Доколку продолжиш да исправаш криви дрини со твојот татко верувај дека нема да добиеш ништо.
    Остави го, сам нека си ја сфати грешката.
    Посвети се ти на тоа што треба.
    Знам дека не ти е сеедно, но со стресови воопшто не си помагаш себе.

Елиминирај го сиот стрес и стави се себе и своите потреби и здравје на прво место.
    Како и да правиш нема никому да погодиш.

Престани да трошиш пари на друг да погодиш, тоа е само твое, не може некој вечно да живее на твој грб.

Тој заминал во странство, како што сфатив на работа.
    Каде се пола од заработените пари?
    Знам дека има трошоци таму, но сепак, пак ќе остане некоја пара за него.

До кога планираш да го спонзорираш?

6. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Prekini vrski !
    Aman covek bremena si,cuvaj zdravje ne bidi budala.
    Sramota e negovo od esuvanje , svashta ovie torturi sa trpis..

На Miss666 и bicycle им се допаѓа ова.
  7. SaniD

SaniD Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    82
    Доста ми е од неправди

На MinaDi, Herrera, Kiko9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Кога се качив у автобус за Хрватска си викам нема да ми биде тешко ќе поминам, ама после едно тешко ми стана, очите кога ми се наполнија со солзи, знам дека ќе ја оставам мајка ми сама со тој мојот стариот што е за никаде од татко да биди сама не сакам да заплачам ама едноставно солзите ми доаѓаа сами, да оставиш се и да отидеш у туѓина за да работиш оти никој не те сака и почитува не е лесно сам да се бориш со сите да бидеш против и на крај да мислиш дома мајката како ќе биде.

На Mazegin, Star250747, Oriental и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.787
    Слушајте се, гледајте се на камера, ќе биде добро. И кога не си блиску до некој, тој некој може да почувствува љубов и грижа преку комуникацијата.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eli311

Eli311 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    До кога Господе? До кога?
    До кога ќе живеам ваков живот. Ајде јас ама децата...

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Сега размислувам, како да сум опкружена со погрешни луѓе, затоа што јас не сум вистинската јас. Имам другарка што некако ме напнува. Немам ни Капка волја за да се видам со неа и да разговарам за бош муабети. Значи не сакам да се гледам и се обидувам да и дадам до знаење ама како да не сфаќа. Реферат и напишав колку сум зафатена на работа и со две деца за да таа да ми пише околу 14:30 кафе да сме пиеле. Значи за џабе се напишав, не знам како чита не знам како сфаќа. Ја избегнувам со месеци, уште малку една година и почнувам да се гушам, ми се лоши кога ја гледам.

Јас изгледа ни воопшто не сакам кафе да пијам со некој. Што би разговарала по богу. Повеќе би сакала сама со себе кафе да пијам.

На minne992, BlackNight, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Geronimo

Geronimo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    108
    Би разговарал кога би имало со кого. Претешко ми е веќе да водам монолог во мислите и да молчам за оној што ми недостига..
    Би разговарал..

На Tinaaa, poi, Oriental и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Еве веќе пола месец кога сум во Хрватска за среќа е добро колегите се супер смирени културни фини за од мерак човек да иди на работа, шефовите се ок ти прават муабет, многу подруг народ е оној од мкд за сега се е ок фала му на господ добро излезе само да почнам плата да зимам и да земам да се исчистам полека од кредитите што ги имам

На Istata od vcera, Јова, Antebellum и 4 други им се допаѓа ова.
  14. herbst-girl

herbst-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    86
    Колку само брзо лета времето. Пред само неполна деценија мислев дека ќе одам ќе го шетам светот ќе имам многу пари па ќе оформам семејство.
    Но за мал ситуацијата е поинаква ем не го прошетав светот ем сите другарки ми се испомажија,а јас си останав сама

15. Geronimo

Geronimo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    108
    Ниедна голема љубов не завршува со брак. Тоа... Знаеме, од минатата лекција. Но!
    Не е секоја голема љубов слепо романтична. Некоја е груба, некоја детска, другарска, некоја е само практична, некоја никогаш нема да стапне во реалниот свет од живеење во фантазија. Ништо од тоа не ја прави помалку важна од оние романтични сцени на тв.
    А ние бевме приказна за која никој никогаш не пишувал приказни. Живеевме во фантазија најчесто, но длабооооко длабоко на дното на душата ако некогаш некому му дозволам да чепне (па и себеси) , ќе излезеш само ти и никој друг.
    А знам дека и ти.. Каде и да си, како и да си, кога ќе погледнеш во себе најдуваш само една слика каде што ме мразиш бескрајно заради се, но воедно неможиш да поминиш ни ден без да мислиш на мене...
    Било кој новеловец може да ни позавиди...

На emiliana, st-el, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    262
    Zdravo feminki imam Edna drugarka koja me druzese aktivno no sea prestana da me druzi bidejki sakala samo od interes da se druzi I ne saka mnogu da izlaga, sto bi napravile vie na moe mesto?

17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Отиде мајка со камен срце
    Нема веќе таква мајка
    Едини деца,која мајка се бореше за нив
    Лека земјо!

На Afrodita*, st-el и Antebellum им се допаѓа ова.
  18. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    262
    Se druzam so edna drugarka so se odnesuva vaka, kakvo e toa odnesuvanje na primer so nekoj da se druzite, da te vika za izlaganje a pred toa na chat ne saka da ti pise kamo li da ti odgovori, Kako si I voopsto ne ti se javuva na telefon, barem ednas da se javi, sto bi napravile vie na moe mesto?

19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.016
    Имав една ваква, значи се правеше недостижна и два реда не пишуваше. За излегување само ѝ беше, еве ја дреме дома откако прекинав да се дружам. Апла што се знаеме од деца.

На SummerGirl и Ane_na_Bisera16 им се допаѓа ова.
  20. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    262
    Da be I nikogas ja nema da se javi I koga pisuvame samo za izlaganje se dogovarame a vaka nikogas ne saka da spodeli nekoi slucki od nejzin zivot tuku sve nesto krie I laze odnosno mati.

I sega koga edno vreme ja bataliv pocna da mi pisuva deka pocesto treba da se druzime.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.