Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.948
    Не верував дека другарките, "другарките" ќе ме остаат на цедило.

Се прашувам јас каде згрешив? Многу им ќутев прво, за секој збор што ќе ми го речеа. Никогаш први не креваа на телефон, секогаш ми ѕвонеа по 10 мин, јас ејј ќеф да ги видам и секогаш тука за помош и мислење.
    Или некогаш ќе чекав по цел месец да ги видам. Се вадеа со обврски низ дома, деца, работа.

Пред 3 дена сами си излегоа и никој ништо, ма дс едната знаеше и укажав дека псоле што ми се случи со еден дотичен господин, ми е лошо и се затварам дома.
    И пак јас излегував коа ќе ме свикаше она. Глумев ок дека ми е, само за да испаднам френд.

А, обратно?

2. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Еее, од вакви да се пазиш највеќе.

Кај си згрешила, нема грешка.Си постапила како добар пријател и на крај, ете што се случило.Исто и на мене.Им одиш по газот, па кај сакале тие, таму и ти.И кога ќе ти текне, е тогаш боли најмногу.:o

Крај на краишта, иде животот понатаму, крај стави и продолжи си со животот кај што си останала пред тие.Не вреди да се понижуваш за себични луѓе и од корист што гледаат да имаат од другите.:)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    75
    Se dogovorivme nekako da se zapisam majkami ke mi pomoga valjda i svekrvata ama mi e strav dali ke mozam da ucam bidejki sea so bebe i plus godina pauza na slavjanski sakam da odam ama vikaat deka mnogu e stegnato a planiram ovie denovi da odam pa mi treba mislrnje ve molam kazete ako znaete neshto za tamu ako ste slusnale neshto.

4. Wild_Flower

Wild_Flower Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    54
    Можеш! Јас учев претежно ноќе, со бебе што стануваше по 5 пати да цица. Ќе и дадев да цица и продолжував. Е сега бев хронично неспиена, ама нешто мора да трпи. Јас завршив на Гоце Делчев во Штип, вонредно нормално, тогаш ми беше многу тешко, 100 пати ми идеше да се откажам, но од оваа перспектива многу ми е мило што не се откажав. Се' се може со силна желба, добра организација и поддршка од дома. Со среќа и само напред!

На Deus ex mahina, Stark, Trexane и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Dali ima nekoja clenka sto e psiholog ili e raspolozena za razgovor mnogu mi treba nekoj so koj bi razgovarala vo lp?

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Не сум психолог ама сум ти на располагање за разговор :)

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Можам и јас;)

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    129
    Se prasuvam kade zgreziv?
    cel zivot pravi dobrina na kraj da ispadnes budala da ti se ismejuvaat
    samo besilkata e spas

На Herrera и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.758
    Допаѓања:
    19.551
    Aj ne tuku tresi gluposti

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.681
    Допаѓања:
    79.775
    Си правел добро на погрешни луѓе. Не е во тебе проблемот. Каква бесилка, за други ти ќе си го уништуваш животот? Кои се тие па бесилки да спомнуваш заради нив?

11. Timbo

Timbo Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    65
    Kon site pocit no na nikoj ne veruvaj .
    Kon site pocit no nikogo ne veruvaj .

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.948
    Ее, па мораш некому

13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.485
    Ме интересира нешто да прашам.
    Дали и добрите луѓе знаат да лажат понекогаш? Или да си добар значи дека си чесен и искрен секогаш без исклучок?

14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.105
    Секој човек лаже. Тоа е она кога од едната страна на рамото ти стои добриот ангел а од другата лошиот и тe наговара на погрешно. Секако дека има добри луѓе, чесни, искрени кои ни на мравка не газат, но кога се во завидна или лоша не избежна ситуација се користат со лага за да се фатат и за последната сламка да се спасат од злото што го направиле.
    Особено на денешницава каде живееме во погрешно време, секој човек те гледа во очи и те лаже.

А и познатиот австриски уметник за цртање кој не го примиле на ликовна академија во Виена а подоцна и Фирер на Германија рекол: "Ако некогаш кажете доволно голема лага, а потоа ја повторувате доволно често, верувајте дека луѓето ќе почнат да веруваат во неа.

Последна измена: 16 август 2024
    На Dashing:), eliesaab и minne992 им се допаѓа ова.
  15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.185
    Допаѓања:
    13.012
    За да бидеш добар не треба некоја посебна причина, доволно е да бидеш/делуваш/си. Добриот човек е прво добар од што не знае за поинаку; е добар првенствено за себе и осознал дека може да им служи со добрината и на тие околу него. Добар човек не значи да си ја вагаш добрината, исто има разлика од лага до лага т.е која е суштината позади лагата. Ако е за да заштитиш некој тогаш тоа и не е така лошо, ако лажеш за да предизвикаш надразнувања на другата личност од што ете, така ти се сака (едноставно сакаш денес некој да пострада, па знаеш како да го направиш тоа) - па и не си баш добар човек. Добриот човек не значи и совршен човек и тоа е просто така, ама убаво е да ја поседува самокритичноста и да се разобличува секогаш кога фаќа кривина..да нема его. Најбитното. Да тежнее кон една хармонија за себе, за околината.

На Cosmic Girl, Dashing:), Deus ex mahina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    279
    Како што поминува времето, категориите ми стануваат се повеќе порозни, а некогаш и исчезнуваат сосема. Секој си гледа тоа што сака да си го види, и сите секој ден си се лажеме, и себе и другите. Апсолутните морални императиви се недостижни и во секојдневното постоење можеби остануваат само намерите, кои може да се означат како добри и лоши.

На Herrera, Dashing:) и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Pishi mi, jas sum I dvete.

18. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.020
    Како би се справиле ако дознаете дека личност од најблиската фамилија не ве сакала воопшто и напротив, не гаела убави чувства спрема вас?
    Not my first rodeo шо би рекле америте, ама така тешко ми падна…
    Ваквиот податок ми мава во core believe-от- зошто некој би ме сакал.

19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Се оддалечуваш и нормално и ти твојата љубов шо била за неа ќе му ја дадеш на друг шо стварно му треба. Некогаш луѓето шо ни значат, не разочаруваат и ни оставаат прашања неодговорени од каде иди тоа, таа завист, таа омраза, зошто така мислеле, зошто така направиле, зошто не не сакале, јас викам на нив нека е ако така решиле тогаш и не мора да се дел од мојот живот и да му давам толкаво значење.
    Животот продолжува, не се замарај.

20. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Имам огромна дилема во поглед на следната ситуација. Ми се ближи дипломската, и навистина не знам кого да поканам или не поканам, да нема гужви или пак лутење ако некој не дојди. Проблем е што не можам да издвојам конкретна личност (пр. Не сакам да биди присутен татко ми, но сакам да биде мајка ми, воедно сметам дека таа ќе ми се налути ако не ја викнам. Вујко ми ми помогна околу стипендијата и заслужува повеќе да биде присутен од татко ми, но ако ги спојам заедно ќе биде незгодно бидејќи се во лош однос. Плус, имам уште 3-4 другарки од кои глупо би било да изоставам било која, а ако ги викнам сите заедно мислам дека ќе имам преголема трема и нема да испрезентирам најдобро). Како да постапам?

Последна измена: 21 август 2024
    На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.