Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.678
    Допаѓања:
    79.754
    Не можеш да го знаеш тоа, на секој неговата мака му е најтешка, додека не види дека сепак има и полошо.

На troublemaker94, Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. Бони23

Бони23 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    24
    Твоите родители одлично си ја извршиле должноста. Секоја чест за нив!

На Bella.alleB, troublemaker94, mickey18 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.758
    Допаѓања:
    19.550

Sekoj covek razlicno, ko so vikaat sekoja planina svoja tezhina. Ako imas potreba od razgovor i prijatel, slobodno pisi mi. Sum pominal niz vakvi raboti i sekos mi e slabost i sekomu sak da mu pomognam oti osamenosta e teshka. :)

На Happywoman и theunforgiven им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.678
    Допаѓања:
    79.754
    Како да се одлучам за една од две прилики кога и двете ми носат скоро па исти бенефити? :| Тешка дилема.

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    777
    Мора да има нешто по кое едното го надвладува другото, седни и напиши предности и недостатоци.
    Или фрлај паричка, велат дека во моментот додека паричката паѓа ти ќе го имаш одговорот ;)

6. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    7.941
    Јас секад коа ќе треба да донесам некоја поголема одлука или имам нешто што ми тежи, седнувам и почнувам да пишувам на лист. Ги ставам на хартија мислите и со тоа ги отплеткувам. Или можеш и табела да си нацрташ:D

Или ако ова не ваља, интуитивно избери. Кое се осеќаш дека е подоброто од нив две.

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.541
    Допаѓања:
    12.750
    Во процес сум на прифаќање на фактот дека јас никогаш нема да бидам среќна и исполнета и сакана како другите жени..

На FreeToGo, Melissa_39 и @ceci11 им се допаѓа ова.
  8. W@nda

W@nda Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2024
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    813
    Последно било во август и еве сега декември. Поминале само три месеци а мене по сето тоа што ми се случи ми делува како триста животи да изминаа...

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.074
    Сите ми викаат дека сум убава и згодна,освен тој на кого му дадов се во животот.Што и каде згрешив вака да страдам?

На @ceci11 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  10. W@nda

W@nda Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2024
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    813
    И ова декемвриското на половина остварено, што баксуз ќе бев, ама тоа е.
    Подобро ќе биде или ќе е во следно нешто некој друг месец.
    Се надевам...

На @ceci11 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  11. Hera L

Hera L Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    30
    Болат неостварените желби, секој ден сè повеќе и повеќе. Се надевам ќе помине. :u::sweat:

На idktbh и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.287
    Јас сум delusional и мислев само зошто ментално се држам дека и физички сум незапирлива. Епа не сум. Не ми се случило на секој спрат да се одмарам по скали. И дур влегвам низ врата, конечно, да ми се стемнува. Знам дека е процес ама ќе си легнам и ќе помини. #deluluisthesolulu

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.485
    Некој за разговор во лп?
    Кој сака може да ми пише.

14. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Луѓе, мили мои, до сите добри личности во овој "лош и суров свет" да не жртвувате ништо за никого од вашите скапоцени животи кои ви ги дал Бог, да не си ги игнорирате своите потреби од било што кое ќе ве затвори во 4 ѕида или ќе ви донесе депресија, затоа што во денешно време невреме и покрај се што и да правите ќе си пропатите дупло за тоа што сте побарале било што од тие за кои сте се жртвувале а нив му е мака да ви ги задоволат вашите потреби како што и вие му ги задоволувате нивните и ќе ви ја спуштат слушалката. Вие не знам дали знаете што во денешно време можат да ви направат, и душата да ја дадете за нив а сепак тие да се спремни секогаш да живеат без вас. До кое дереџе дојдовме.
    И што е најстрашно, вие и да имате потреби на пример да отидете некаде или со друштво, било што вие не смеете да правите ништо, додека дотичната личност смее да прави се што ќе му ја задоволи душата и вие не смеете да кажете ништо на тоа.
    Друго, сите ќе ви признаат дека тоа што го правите за него е жртвување а само тој нема да ви признае дека вие буквално сте се жртвувале за него (треба да се уништите уште повеќе и пак тоа не претставува проблем за него).
    Или пак вие чекате, чекате да го видите долго време и ќе побарате потоа да ви се посвети малку на вас, се друго е поважно од вас, не сте се виделе повеќе време и тоа ќе претставува проблем што вие барате "премногу" од него и ќе ви спушти слушалка, додека пак никој не му направи проблем за подоцна да си ги направи тие обврски кои ги има ама само побарав неколку дена да ги поминеме заедно сами и еве не се јави.
    Мислам дека ќе полудам што постојано испаѓам толку глупава што сакам и мене некогаш да ме послуша за некои мои потреби што не се големи а ми се потребни за нас двајца...

15. Nini smiles

Nini smiles Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Би сакала да разгоам со некој мислам потребна ми е стручна помош но не ми дават да одам на психолог па морам да пишам овде по форуми. Бар на кекој да кѓажам .Толку многу работи ми се случија.
    Многу ми е тешко тета и мама не ме разбират за некои работи на факултет.
    Факултет во св Николе е катастрофа во секој смисол и плус многу е тешко со превоз(без навреда за тие што учат и учеле таму секој си има свое мислење и своја перцепција на работите )и кога да им кажам како се чуствувам грешно ме разбират мислат дека не ми се учи и дека не ме бива за на факултет. Ама на Факултет ништо не се учи и нема многу материјал за учење реално во гимназијата што учев барале многу повеќе за 2 отколку тука за 6 и никако не можам да им објаснам дека не ми е убаво многу мизерно се чуствувам . Има многу неправди оти јас не препишувам а 99 % препишуваат ја си одам со мое знаење и се чуствувам како овча знам смешно е ама не сакам да бидам како другите . Некако нема селекција сите поминуват никој не паѓа ај да е само тоа него не се води евиденција ни кој иде на колоквиуми и вондредни што не се појавиле ни на час ни ништо си поминуват на колоквиум .Само се нервирам и од колешката со која патувам и од се . На колешката не и се оди секои ден а морам со неа да патувам оти со такси одиме пошто нема ни автобуска линија ни ништо до Св Николе. И зависам од неа а сама неможам со такси многу е скапо .
    Професорите не задржувате не сите но некои само 40 мин до 1час ни траат предавањата подолго време ретко . Во превод за џабе ти беше патот .
    Мене не ме примија на државен на психологија за 5 поени и послушав едни пријатели дека не било толку лошо тука ама се зафркнала и тоа јако ништо од мојот студенски живот што го замислував . Нема ни време да се спријателам со никој .Денот ми е од факултет во такси и обратно . Идеме само 10 души нонстоп тие сме редовно што идеме се од големото и малку дигнати.
    И сватив дека никогаш нема да го живеам тоа што си го замислив .
    Немам со кои да зборувам мама кога и да и кажам како се чуствувам ми префрла и нонстоп се караме .
    А од друга страна стварно ја сакам психологијата но на државен факултет нема да ме примат па а не ме влече ништо друго.Затоа и се запишав тука ама многу се изморив поголема мака видов да дојдам на факултет отколку што нешто научив .Нонстоп се обвинам себеси за ова одлука што ја донесов а реално можев и имав и други избори но ете се прелажав. Ако се откажам сеа душа ќе ме боли што нема да можам да станам тоа што го сакам а од друга страна живчи кинам .Многу е тешко кога одиш на место што не го сакаш да не речам го мразиш....
    Многу ми е тешко и ми идат не убави мисли ...

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hera L

Hera L Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    30
    Ќе помине. Направи го тоа што најмногу би ти донело мир во моментов, па и да е грешка. Ти си многу повеќе од еден факултет. Млада си и имаш време се да исправиш.:l:

Последна измена: 16 декември 2024
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
    Не знам зошто во животот секогаш испаѓам наивна и глупава, жртвував време за некого кој немаше време за мене, се најдоја 300 изговори само да не ми се исполни желбата. Дали треба да станам себична како другите за да почнат да ме почитуваат? Се чувствувам толку безвезно, си посветуваш дел од своето време, се вложуваш во некого, сакаш да помогниш, тука си кога му е тешко, а кога дојдов јас на ред е тогаш не можело така. Па секој заслужива малку внимание, поддршка, помош без разлика дали се работи за врска, другарство...

На Трагедијаупмм, Vikktorr, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Sannelaa

Sannelaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    100
    Fala mu na Boga imam se bas se sto sum zamisluvala, stabilna dobroplatena rabota sto mi bila zivotna zelba, kola, sopstven stan kupen od svoi finansii, preeedobar prekrasen maz sto site zelbi i potrebi mi gi ispolnuva, prekrasno detence, na fax mu go gledam krajot uste 2 3 ispiti ostanati i SE e kako sto treba osven mene nitu se cuvstvuvam srekjno nitu zadovolno kako da mi nedostiga nesto ne znam kako da se objasnam samata a svesna sum deka go ziveam sonot na 60% od mladite, sami so maz mi bez nikoj da ni se mesa nitu da zavisime od drugi, site zelbi ispolneti, deteto pametno mirno zlatno plus kucence si cuvame, stan opremen so se i seshto ne znam navistina kakva e taa praznina vo mene.

На troublemaker94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    369
    Проклет да е денот кога ме најде овој тинитус, си го сакам назад мирот и спокојот.
    Ќе живеам ли некогаш повторно нормално и среќно, или цел живот ќе ме прати ова чудо ?

20. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.174
    Допаѓања:
    1.664
    Јас имам тинитус веќе 6 години :) Ми сметаше неколку месеци, потоа се навикнав.
    Пробав се што најдов: бетахистин, гинко билоба, антидепресиви, мелатонин, дури и еден чај барав што наводно помагал. Не знам со која јачина ти е, мојот не е многу силен, го слушам само кога сум во комплетно тивка просторија.