Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    369
    Сакам да ти пишам порака, ама не гледам опција

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.174
    Допаѓања:
    1.664
    Сум оневозможил, еве пробај сега.

3. Happywoman

Happywoman Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    I neznam kakov e ovoj narod da bides ljubezen edno Blagodaram da kazes,namesto toa koga ke se odnesuvas fino si zemaat zamav da te zgazat.
    Namurteni lica,zlobni,se se gleda so ljubomora,zavisni luge a samite ne se sposobni nisto da napravat.
    Se odrzuvaat vo zivot blagodarenie na sposobnite.
    Odis na lekar si pravat kako sakaat i da si muabetat da si koristat pauzi kako beli mecki se so zloba se stitat nesmees da im reces,vo avtobus da ti e loso ke se gurnat pred tebe da sednat iako ne im e nisto,nema razgovor kako porano see dvolicno.
    Otiden vo kurac narodov,covek sto nema procitano 2 knigi ti soli pamet kako ti nemas pojma.
    Tolkav cinizam,tolkava maligragjanstina i nepismenost nemam videno kako kaj nas.
    Imame se za da bideme dobri i srekni,ama ne ne biva.
    Prvo svoeto sto te stvorilo posle se drugo.
    Tuka e cudno ako si nasmean,ako si ljubezen,ako se skoluvas i ako se razlikuvas.
    Beden narod,gniete vo svojata zloba.

На LadyD, eliesaab и anata им се допаѓа ова.
  4. lillac

lillac Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Цел живот сум лузер, значи сега размислувам оти паднав пак во некоја депресија, ама мислам и на неа веќе не и е интересно со мене, што се вели и неа ја уморив ... Општо земено на површина немам толку лош живот ама се осеќам како голем неуспех за било што. Ниту среќа во љубовта, неа едноставно ја нема ни на хоризонт некаде, ниту сум успеала нешто кариера да имам или не знам што, живеам со моите а веќе годините си летаат а немам никаков план за тоа. И се општо земено кога се собере доста ми е од се, не сум ни тажна, не ми се ни плака повеќе, едноставно се чувствувам како да сум завршила во овој живот, дека не е за мене. Не го зборувам ова во морбидна смисла или дека планирам да ме нема туку така се чувствувам. Како некој по грешка да направил да постојам а не знае што со мене. Како, не знам главниот лик во Труман со Џим Кери, не знам како да го опишам чувството. Како доста ми е, морав да пишам некаде за да ми олесни. Свесна сум дека на многу луѓе им е полошо, дека немам конкретни проблеми освен горенаведените. Но јас луѓе чувствувам некоја тага во себе, како да сум далеку од дома, и веќе не е ни тага со стресови и плачење поради тоа што го поминав тоа одамна, сега е само тоа дека имам тежина на душата што не исчезнува...И се се сведува на тоа дали стварно животот ти е толку лош или си предраматичен и тешко се справуваш...во секој случај немам среќа во ништо, за што и да се фатам не оди.. и толку сум разочарана од се ...веќе не е ни нешто што можеш да се исплачеш па продолжиш напред...едноставно го промашив овој живот, повеќе среќа во наредниот ..ако постои

На Neptun's fog, Blackandwhite123, theunforgiven и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.102
    Допаѓања:
    4.028
    Исто се чувствувам… Немам објаснување

На theunforgiven и lillac им се допаѓа ова.
  6. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Некој има план за сите.. стеј стронг! @Youknow

На lillac и Youknow им се допаѓа ова.
  7. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    1.223
    Јас го имам 10 години, не го перцепирам. Не мисли на тоа

На troublemaker94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    7.941
    Се осеќам ко премногу да впивам енергија од луѓе и места... за добрите ствари и луѓенца е топ, но кога има околу мене негативни ствари, се осеќам утепано у поим...

На FreeToGo, anggell и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  9. Бони23

Бони23 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    24
    Може нема да ти промени многу, но мене ова ми помогна кога е прашање љубовта (многу добро те разбирам бидејќи и јас верував во истото) -

На lillac му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.692
    Иста сум и јас како тебе.
    Луѓето што се емпатични се вакви.
    Мора да си поставиш граници. Се учи како ама не може од одма.
    Некогаш пак нешто ќе ме изремети и покрај се што се обидувам да се заштитам.

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nini smiles

Nini smiles Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Moze li nekoj da mi kaze kako da im objasnam na moite deka ne me mrzi da ucam i deka ne lezam od sto me mrzi tuku od maka i bolka .Mi prefrlat oti ne sum ucela za sto davale pari za sto sum odela na fakultet kako nekoj nivni koleski kazuvale deka nivnite deca ucele den i nok ja kniga ne sum fakalq sto nema greska. Ama ne razbirat deka na Slavjanskiov vopsto ne se bara znaenje ednostavno e nesto kako sredno makar sto jas vo stedno gimnazisko mnogu poveke sum ucela oti profesorite barale i davale znaenje .
    Moite ne razbirat deka za vtor kolokvium za eden predmet profesorkata ni rece samo 8 prasanja da naucime posle 2 drugi profesori ni dadoa da ucime material od 6 prezentaci
    Statistika vkupno imame zemeno samo 12 zadci a pa druga profesorka ni dade na kolokvium tema da napiseme se sto znaeme odnosno esej .
    I oni se cudat kako taka na fakultet neli trebalo poveke material da se uci sum lazela i duri ne mi veruvat deka casovite mi traat po 15 minuti maks 1 cas .
    Mi vikat ti koj znae kaj odis sto pravis kako mene koleskata mi kaza deka nejzinoto dete odelo imalo predavanja po 2 casa pa i poveke predavanje na den .
    Ne me razbirat mnogu se nerviram kako mene da mi e mnogu ubavo sto nemam materal za ucenje sto nema koj da mi go predmetot kako sto treba a koga i da recam da se otpisam me vregat i koga d odam pa me vreĝat. Sto da pravam ?
    Mnogu sum pretisnata mi idat mnogu negativni misli ne mi se zive veke site sonista sto gi imav mi se srusija nikako ne mozam da si prostam samata sto se zapisav tuka i plus si otvoriv i problem so moite

На theunforgiven и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.180
    Допаѓања:
    13.002
    Во моментот кога жртвуваш свое време истото одма треба и да го прежалиш. До таму каде можеш, за повеќе убаво се размислува. Со луѓе никогаш нема да знаеш точно на што си. Некогаш и жртвата не е доволна (конкретно твојата) за да се задржи нешто, ниту пак обострана жртва е секогаш ефективна. Сокривај дел од себе место да го изложуваш пред останатите. Наместо ти прва да покажуваш, пушти други да го направат тој прв чекор.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.556
    Не си глупава ниту наивна туку денес луѓето се користољубиви и превртливи.Не барај почит од другите, туку за почеток почитувај се самата. Треба да си го почитуваш своето време и да не го посветуваш на личности кои не го заслужуваат.

На eliesaab и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  14. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    169
    Девојче, дојди во приватни пораки, ќе поразговараме и ќе ти пишам некој добар совет и мое искуство околу овој проблем што го имаш.

На Nini smiles му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.181
    Фалиш:(...знаеш или така си замислувам дека знаеш.
    :u:

На Nini smiles му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.181
    Се расплакав од радост за неа...ете до толку сум, емотивна денес.

На Dilajla123 и mickey18 им се допаѓа ова.
  17. Girl-sk

Girl-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Zdravo
    Ke se izrazam tuka ne znam dali e prava tema. Se raboti za PMS. No ne e samo PMS, na granica e so nekoe narusuvanje osekjam. Trae 7/10dena, sekoj mesec se vlosuva.
    Sto se slucuva vo tie denovi.
    Niz mozokot mi proagaat 1000 idei vo sekunda. Mi smetaat zvuci, od se imam najloso scenario, konfliktnta sum, motiv za bilo sto nula. Edvaj od krevet stamuvam, so sila ziveam. Grbot kaj pleskite mi se koci, mi trne nakaj glavata, glavata kako 100kila da tezi. Znaci ne e klasicno pms. Ova na rastrojstbo mi lici veke. I posle ciklusot kako nisto da ne bilo. Sega me drma tolku mnogu jako sto mislam deka me stega nekoj, od doma denes nema da izlezam. Od sabajle mi fuva promaja vo glavata enmam fokus nemam energija nitu zelba ni da se izmijam, apetit imam ogromen, ne mi se cisti sreduva....sto mislite ke go resi li nekoj doktor/tableta ova?

18. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.181
    Не заборавив да знаеш.
    За најкратко можно време во Универзумот ми се измолкна од рака, ама си ветив нешто тогаш во сета болка, во сета поплава од моите солзи и пополека го остварувам и исполнувам ветеното, дадениот збор на себе.

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Верувај ПМС е, само со поизразени симптоми. И сама велиш после циклус како ништо да не било. Чудо нема, ама пробај со магнезиум и б6, с витамин, д витамини и омега. Ах да и б12. Со ова некако држам се на конче :drunk:
    Кога полесно, кога потешко. Со тек на годините симптомите се поизразени.

На Adidas888 и Girl-sk им се допаѓа ова.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.422
    Допаѓања:
    5.004
    Најдобра релаксација е прошетка во природа. Оди до некоја планина на скијање или прошетај до Охрид, Берово, Крушево и тн. за да ти се разбистри главата. Обично ова делува многу.
    А доколку ова не помогне, тогаш во тој случај контактирај прихијатар за да ти даде некои апчиња.

На Girl-sk му/ѝ се допаѓа ова.