Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    621
    И јас понекогаш така се осеќам:hug::l::l::l:кога на човек ќе му дојде преку глава, обиди се да спиеш подобро. Сонот е многу важен:)

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    16.637
    Јас сум Анксиозна и депресивна, на лекови сум.

На Лејди Гага му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    621
    Извини, не мислев така;(не знаев дека е лоша ситуацијата кај тебе.
    Ти праќам сила:hug:

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.322
    Допаѓања:
    12.256
    Дали има некој сличен како мене..
    Кога треба да патувам повеќе од еден час јас се чувствувам ужасно. Значи тогаш ме трефнува во кола паничен и почнува да ми се лоши. Посебно во ПМС, ептен тешко издржувам, во други денови за пола час, час ми се разминува ама како вчера на пример 8, 9 часа патување јас скоро цел пат бев со вознемиреност и паничен напад ме трефна :envy:
    Не сум имала сообраќајка скраја да е, брат ми имаше пред некоја година ама не беше нешто страшно само гребната кола малку. Не знам од каде ми е тој страв од возење. Ужас.. Скратени ми се многу уживања поради ова. Јас патувам не дека не, ама овој немир кога знам што ме чека, ми крати пола задоволство.
    Имам одбивност кон возење и страв и воопшто не се чувствувам убаво, како паниката ми расте во кола, баш тогаш ми доагаат во мисли сите стресови и лоши моменти што ги имам поминато. Некои и не толку тешки, мене во тој момент ми изгледа најстрашно нешто и добивам паничен :yawn:
    Чувството е одвратноо. Одам на одмор, мене стрес ми е возењето :puke:
    Секогаш се напијам б витамини и магнезиум пред патување, ама џабе, во овие моменти тахикардии, стомакот ми врие, глава под стрес, аман :doh:
    Наскоро планирам и со психолог за ова, ама мислам дека секој страв ќе го победам овој нема :x

На GirlLove и M&M им се допаѓа ова.
  5. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.671
    Имам еден дедо немал среќа многу и тој во љубовта се повеќе почнувам да мислам дека ја имам неговата судбина. Ама и многу убав живот си има, си шета, исполнет му е животот, за разлика од луѓето на негова возраст многу помлад е и по здрав, може и не е толку лошо да си сингл барем тоа ме теши.:mm:
    Секако она што јас го барам е многу ретко во оваа време и незнам кај да го барам и дали воопшто ќе го најдам... Изгледа многу тешко е да најдеш некој со кој ќе можеш да градиш нешто врз база на љубов, а не игри и корист. Може и ми се превисоки стандардите, искрено би била среќна и половина од тоа да најдам.
    Ме убива осаменоста, ме убива тоа што никаде неможам да си ја најдам среќата, тоа што неможам да си ја најдам половината на срцето.
    Се чувствувам како никој да не ме забележува, како да ми фали мене нешто и неможам да најдам каде грешам.
    Толку сум осамена што прифатив средба со некој кој што веднаш му ги прочитав намерите и знам дека ќе ме искористи или кој знае што сака од мене и ќе заврши за ден... Не сум сигурна дека сакам, ама и онака животот ми е катастрофа, никогаш и нема да се смени, се едно ми е дали уште толку ќе си го уништам. Може и лошо го прочитав дечкото, може друга му е целта.. ;(

На anaja1 и Sweety pie им се допаѓа ова.
  6. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    141
    не дозволувај осаменоста да те натера да го избереш погрешниот пат само за да не бидеш осамена. Друштво имаш ли? Другарки нешто... работи на себе вероватно имаш и работа. Посвети се на себе си а не на партнер. Излегувај со друштво забавувај се шетај во природа не се затворај во себе поради тоа што во моментов немаш партнер. Ако се чуствуваш лошо посети психолог но никако не дозволувај да си со некој (било кој) само за да не си сама

На GirlLove, eliesaab, Just_a_kid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.685
    Допаѓања:
    15.205
    Ако сама со себе си осамена, џабе мислиш дека излегувањето со некого ќе те направи помалку осамена. Не носи избрзани одлуки и не прави (свесно) лоши избори. Тебе ти треба друштво, излегување и поддршка во процесот на социјализација. Дури често не е ни тоа решение, колку средувањето на односот сама со себе. Премногу си млада за да се плашиш дека ќе останеш сама. На крајот од денот, секој е сам (дури и со партнер). Никој нема да се избори место тебе со тоа што те мачи. Имањето партнер не те ослободува од тоа да се заземаш за себе. Нерешени стравови НЕ се заменуваат со имање партнер. Дури напротив, уште толку ќе се нурнеш во нив. Секогаш можеш да кажеш „не“ и не пишува никаде дека нешто мора т.е дека мораш да одиш. Така да, одбиј го излегувањето без грижа на совест и нека не те води стравот.

На Aleks.mar, Just_a_kid, Eunoia и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.902
    Немој толку сериозно да сфаќаш еден дејт. Излегувај и со "прави" и со "погрешни", во најмала рака ќе ја смениш монотонијата. Тоа не значи да прифаќаш нешто што не сакаш, туку скроз е океј да запознаваш луѓе чисто само за запознавање. Не оди толку далеку со длабоки размислувања од одма, остави малку работите да течат спонтано без да се оптеретуваш со судбини и друга половина.

9. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    80
    Не најдов соодветна тема па решив тука да пишам.
    Веќе подолг период се соочувам со емоционално јадење/прејадување и не можам тоа да го контролирам посилно е од мене, накачив многу во тежина. Јадам кога ми е досадно, кога сум тажна или под стрес и.т.н.
    Дали некоја од вас се соочила со тоа и како сте го надминале?

На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    621
    Јас сеуште се соочувам со тоа и некоја храна ме прави среќна кога сум под огромен стрес, ми помогнува да се опуштам. Мислам дека е тоа на нервна база. Знам дека тоа не е добро и дека помага само во моментов. Не можам да ти дадам паметен совет како тоа да го надминеш, бидејќи и сама го немам надминато.
    Прилично се хранам нездраво. Пробувам полека со спорт:(ама не е лесно... И има денови кадешто мајка ми готви здрави или вегетаријански рецепти. Не знам што совет да ти дадам, извини.

На zasekogas123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. noteforself

noteforself Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    386
    Дали може некој лп да ми пише? Имам мала дилема со факултетот