Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    9.981
    Ме кубе одвнатре и од стрес и нервоза којзнае уште што ќе ми се случи.

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.635
    Допаѓања:
    17.466
    Нешто убаво

На Cosmic Girl, hermosa и JasBee11 им се допаѓа ова.
  3. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    468
    Паметно!

@hermosa е вака само позитивно, гледај и размислувај :sun:

На hermosa и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    9.981
    Да сте ми здрави и живи девојки

На Cosmic Girl, GirlLove и JasBee11 им се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.091
    Некогаш мразам што имам добра душа.
    Многу пати сум посакал на некои луѓе, што иако знаеле и со намера ми нанеле болка, да им се одмаздам, да отидам и дупло да им вратам. Сум го имал најдобриот план за одмазда, таа желба некогаш ми стои многу долго и така се враќа секогаш кога ќе се вратат сеќавањата на таа личност, ама некако секогаш истите мисли ме запираат "можеби не сакал, можеби згрешил, можеби не знаел, можеби не бил свесен, а што ако тоа многу го повреди, што ако тој/таа не доволно силна за до издржи тоа како јас" и секогаш истото се прашувам "зошто имаш толкава емпатија и љубов кон луѓето што за тебе немаат ни трошка? ". И секогаш ама секогаш прв ќе трчам да помогнам или да ги тешам луѓето што се радувале кога јас сум пател и ми требала нивна помош.
    Понекогаш толку многу сакам да бидам од оние луѓе без чувства, без емпатија.
    Многу верувам на луѓето, и се заборавам себеси за да трчам по другите, толку многу што секој кој што знае ми ја користи таа слабост, а јас сум толкава будала што и да знам дека ме лажат јас одам и помагам.

На Melissa_39, Curious cat, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    4.648
    Па нормално, ние не сме како нив.
    Ние имаме граници.

На milkyway^^, Лејди Гага, Sweetymk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.054
    Делумно си во право:hug:со некои човек не заслужува да биде добар, а не па некои што те искористуваат и ќе те трауматизираат за цел живот:@Трпиш, молчиш, ама не се издржува. И јас едно време имав многу злобни луѓе околу мене: Трпев, игнорирав, ама еден ден ми пукна филмот!
    Толку издржува психата. Кога е човек наивен е убаво, има предности, не значи наивен автоматски глуп чоек...
    Веруваш во добро едноставно :)Ќе ти дадам совет: Го разбирам твојот гнев и фрустрација, меѓутоа никогаш немој да се одмаздуваш, колку и да те повредил некој. :(Тоа е знак на незрелост, зошто ти да се спушташ на тоа ниво? Прекини секаков контакт, игнорирај или реши проблем со разговор. Одмаздата не е решение, туку ќе ти донесе многу проблеми со кои подоцна ќе се каеш:!:

Убаво е да се помогне на некој, ама не премногу затоа чувај се:hug:

На Melissa_39, eliesaab, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    468
    Сакав да го кажам истото, одмазда никако, па уште со правење планови со се. Едноставно луѓето се несовршени суштества, нешто прават намерно, нешто ненамерно, некој толку и знае. Сето ова не вреди твојата енергија да ја трошиш за горчина и одмазда.

Убаво кажано:

На eliesaab, BubamaraM, Лејди Гага и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    291
    Имам една бивша другарка сликарка која многу се дружевме порано но за жал прекинавме со дружењето според нејзе ја сум направила 4 грешки и затоа прекинавме да се дружиме, сега случајно отварам во нејзин профил и гледам направила уметничко дело а во тоа уметничко дело не опишала мене и нејзе мислам опишала ова е едно другарство (мислам не ги сликала нашите ликови) нашите 4 грешки ги опишала во тоа платно со тие бои, позитивни и негативни моменти се тоа низ платното, јас искрено бев изненадена не очекував вакво нешто. Прашањето ми е што значи тоа да ве слика на платно некој што сте му биле пријател?

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    468
    Јас лично го доживувам тоа како убав момент. Кога некој ќе те претвори во уметничко дело, значи дека оставил силен печат во неговиот живот. Иако вашето пријателство завршило, факт е дека си ѝ била доволно важна за да се инспирира и да ја преточи вашата приказна во боја и форма. Уметноста често е начин човек да изрази чувства што не може со зборови – и убави и болни. Така што, за мене тоа би било знак дека сепак вашето другарство имало смисла и оставило трага и дека на некој начин сакала да го „зачува“ тој дел од животот.

Ако ти е важно повторно да се зближите, сликата може да биде добра поводна точка за разговор. Ако пак не сакаш да се враќаш назад, можеш само да ја цениш како еден убав гест што кажува дека сте имале вредно пријателство.

На Ouravanture и Ane_na_Bisera16 им се допаѓа ова.
  11. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    9.329
    Не знам, а и ваљда никогаш нема ни да дознаам.

Пошо кај ќе најдам другарки што ќе ме сликаат на платно? :?:

На Ane_na_Bisera16 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    59.206
    Луѓе ги кажувале најубавите и најромантичните работи, направиле многу за да веруваш дека те сакаат за на крај да речат само "lol no forget about that jk".
    Женети мажи со фамилии ти лајкаат објави на инста од пред некое време и ти пуштаат реакции на стори.
    Слушаш муабети од други дека мажи во врска/брак што си ги објавуваат љубените во секој момент дека им пишуваат на трети личности дали се слободни вечерта.
    Опседнати мажи што не можат да прифатат "не" за одговор ги убиваат поранешните партнерки ко да им е хоби.
    Комшиите над тебе во брак одвреме навреме ги слушаш како урлаат за бог знае што.
    После сѐ ова стварно треба да си позитивна личност, и малку наивна со розови наочари за да продолжиш да веруваш во љубов. Секоја чест на тие што ја пронашле и што не спаѓаат во категориите погоре (и што се надевам нема некогаш во иднина да спаѓаат). Но мислам дека отрпнав од сѐ. Одамна не сум се почувствувала онака на фаза на заљубување вистинско, кога нештото води некаде. Како сосема да ми заледија чувствата. Можеби е траума, или можеби уште не се појавил тој кој би покажал и докажал како се сака. Или можеби двете. А ќе се пукам попрво отколку пак да се најдам свесно во ситуација каде што нема да ме ценат, поарно е да е сам човек наместо тоа. Но животот е непредвидлив, којзнае што ќе биде.

Disclaimer: Things said during PMS might be regretted later.

На Melissa_39, HappyMe123, Curious cat и 8 други им се допаѓа ова.
  13. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    468
    Денес е еден од најтешките денови во мојот живот. Моето мало, само две годишно внуче, мора да ја помине најтешката операција за тумор на мозочето. Само неколку дена пред неговиот роденден ја добивме оваа страшна вест. Срцето ми е тешко, болката е неизмерна.

Ве молам, добри луѓе, да се обединиме во молитва и позитивна мисла. Да му посакаме сила, храброст и исцеление. Верувам дека ќе излезе како вистински херој од оваа голема борба.

На BubamaraM, Marijana93, Melissa_39 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. LadyD

LadyD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    326
    Ќе се молам сѐ да биде во ред и малиот борец да ја извојува оваа битка :hug:

На st-el, Лејди Гага, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.365
    Не можам да поднесам негативни луѓе што се во животот гледаат на негатива и сакаат само да ги жалиш. Get lost

На Лејди Гага, eliesaab, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.635
    Допаѓања:
    17.466
    Можеби му треба сесија кај психолог.
    Јас најчесто ако гледам дека ми се понаша така, им велам да си закажат за да си поразговараат..
    Може си имаат некој проблем.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.365
    Јас ништо повеќе не им велам туку ги бришам од живот не можам да се замарам со луѓе шро сакаат да бидат сожалувни и само глумат жртви. Имав таква другарка значи пробав да и помогнам гледам ништо не превзема само сака да кука ајде кукај си на други само игнор и толку.

На MeowMeow, eliesaab, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.635
    Допаѓања:
    17.466
    Ти си знаеш како е најдобро.
    Имам и јас "жртви" со се погодено во животот и пак се жалат.
    Се погодено, до фамилија, деца, коли, веспи, дома мебелот со тонови, државна работа и пак не му чини.

19. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.054
    Господ да е со него:hug::hug::l::l::l:да го чува и пази. Туморот е ѓаволска, проклета болест што не му ја посакувам на никого, а камоли пак на дете! :(Знам дека е претешка ситуација, но сега несмееш на најлошото да мислиш, ќе се излечи внукот твој, бидете силни!

На SummerGirl, christinnn, LadyD и 3 други им се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    5.945
    Тажна сум. Детето не може да се привикне на градинка. Цело време плачи морам да го земам и со тоа навечер нен спие плачи,штрепа... Не можам веќе... Глава ме боли..душата повеќе.. и мене ми се повраќа од ситуацијата. Има 22 2мсеца не зборува мн. ,има страв и не знае да се брани...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.