1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    641
    Едвај чекам да отидам на одмор,да се мавнам од работата на неколку недели,и нормално...од токсичните луѓе кои постојат таму.

На JasBee11 и christinnn им се допаѓа ова.
  2. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    240
    Не е којзнае каква болка ама сега се потсетив и се изнервирав. Кога правевме свадба моите инсистираа на дарување од страна на невестата. На сите им дадовме пари и на сите им нагласив дека не се богзнае какви пари ама дека многу би сакала да си купат нешто и да си памтат дека било од мене. Никој не го направи тоа и искрено сум изнервирана и повредена. Мене за роденден 500 или 1000 денари да ми даде некој веднаш штом си купам нешто ново за таа сума го означувам и и' кажувам на личноста еве ова ми е од тебе за роденден и тоа го знае цело семејство од страна на маж ми. Дури и една личност не беше тука кога го правевме дарувањето (за неа беше подарок, не пари) и отпосле и' го дадовме подарокот. Не се заблагодари и никогаш не го искористи.

3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.976
    Допаѓања:
    20.988
    Извини ама пресмешно е ова :rofl::rofl::rofl::rofl:

Кај го означуваш? Разгласуваш низ цело село? :worried:

Се замараш со глупости и абер немаш што е мака.

Терај си дур моеш вака лабаво.

На JasBee11 и sj *O* им се допаѓа ова.
  4. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    2.243
    Што се замараш за нешто што е толку одамна во минатото? Ти битно твоето си го направила што си мислела дека треба, си ги испочитувала што ти е гајле дали купиле нешто или не?
    По правило се дава поклон а кога ќе ги даруваш тие ти даваат пари. Ама тоа е толкава ситница за да си тупиш мозок сега.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    240
    @Mrs. right епа ќеф ми е дека те насмеав ;) Да ти појаснам изгледа не ти е јасно: не разгласувам низ цело село туку на личноста што ми дала и' кажувам како сум ги потрошила нејзините пари. И мислам дека тоа е гест на почит, никој не ти дава пари да ги потрошиш на кафе или сметки за дома, туку да си купиш нешто за себе.

Прво, не е толку одамна, а второ, нели е културно да го следат советот? Се разбира дека јас не одам со некој да отворам кавга за тоа, едноставно ми стежна и го напишав овде.

Последна измена од модератор: 21 јули 2026
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    2.243
    Епа прашај ги што си купиле со парите ако толку ти значи тоа. Според мене малце е и ваша грешка, традицијата е да се дарува (не мора да биде нешто скапо пр. за машко каиш, паричник, за женско ташна, марама…) а тие ви даваат пари нешто ситно пример 300, 500 денари.
    Си им посочила дека сакаш нешто да си купат со парите ама не мора да те послушаат. Памет за друг пат.
    Муабетот ми е дека it’s not a real problem. Вие своето сте го направиле. Life goes on.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    240
    Знам дека си немаат, заедно живееме. Не се многу пари ама не се ни малку за да не означиш ништо дека еве ова ми е од снаата за свадбата. Ако им купев па немаше ни да го користат нештото (како оваа личност што го игнорира подарокот). Нема врска, луѓето генерално се супер и не вреди да ги оцрнувам за оваа постапка, едноставно си ја испразнив душата овде со вас :)

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.216
    Допаѓања:
    18.332
    Едвај чекам да се опоравам

На LibreGirl и EvAngelos им се допаѓа ова.
  9. slavica88

slavica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Душата ми плаче,топка ми е... Ќерка ми е осамена не си игра никој со неа, сега ќе биде второ
    До сега другари на куп колку ти сака душа се до булингот второ полугодие се се смени од тогаш, стана чувствителна тажна, не пристапува страв и е од одбивање дома плачи дека нема друштво надвор е јака издржува ама тажна е се на дистанца
    Ќе ми пукне срцето особено што е срамежлива социјално повлечена
    Викав на нејзе и направив да мисли дека не е доволна со тоа што јас очекував ама згрешив сега незнам како понатаму незнам како
    Извинете ама морав некаде да кажам нешто мм не ме сваќа вели чудна е размазена е ама не е супер дете е само повредено и осамено

На GirlLove и LibreGirl им се допаѓа ова.
  10. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.976
    Допаѓања:
    20.988
    Да пробате со детски психолог.

Доволно трауматични ситуации прошло детето, па затоа и' треба помош и поддршка. Замисли да има нешто што не ви кажува?

Н И К А К О со муабетите разгалена, чудна, значи НЕ!
    Пристапот на маж ти му е прелош, и две чисти нема y тоа главата.

Се изнервирав само шо прочитав.

Крај краева ако е неиздржливо, сменете или паралелка или школо.

Кој ви е побитен, детето свое или тоа шо е далеку ако е далечина у прашање?

Од свое искуство кажувам коа бев мала, еве уште на 27 иам трауми од тоа време.

Озбилно сфатете го нештово, не се зафркавајте.

На slavica88, JasBee11, Mr.Limonko и 6 други им се допаѓа ова.
  11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.231
    Допаѓања:
    3.469
    Ако не смените паралелка или училиште, цел живот ќе ти плачи душата за детето. А маж ти со тие изразите...men really want kids like kids want puppies. Срам да му е.
    И јас сум жртва на булинг и ден денес имам последици. Стварно дај озбилно сфатете ги овие работи.

На slavica88, JasBee11, Mr.Limonko и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    2.977
    Ќе се сложам со членките, обидете се со психолог да разговарате. Булингот не е воопшто наивен и треба и те како да се сфати озбилно.

Пристапот обавезно да се смени, никако не смее да се осеќа несфатено или дека проблемот е до нејзе. Баш ради тоа и се затвара и повлекува во себе девојчето. Многу е битно во вакви ситуации да има поддршка и емпатија. Разгледајте ја и опцијата за префрлање во друго школо.

На slavica88, JasBee11, Alex.T и 6 други им се допаѓа ова.
  13. slavica88

slavica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    ви благодарам на мислењето и да во право сте си дадов рок ова полугодие да видам како ќе биде уште неможам да сватам како почна булингот да биде нормално уште во прво одделение да биде нормално 6-7 годишни деца да понижуваат други деца само затоа што си мирен, да зимаат храна пари и што уште не...

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.