Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Трендафилка :)

Трендафилка :) Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    23
    Некој кој би одвоил малку време да ми пише во лп за совет, не би сакала да пишувам тука.

На s&s му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maja-12

Maja-12 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Незнам ни како да ја почнам мојата приказна, ни што да правам повејке пати ви се имам обратено :/
    Дали сум осамена? Даа и тоа многу :/ немам пријатели со кои треба да излегувам на кафе додека сите си одат јас седам сама дома дури ми е многу тешко кога деца поомали видно од мене излегуват а јас седам сама дома незнам кој е проблемот со мене секогош треба јас да ги викнам тие никогаш мене знам дека ијас не сум најснајна многу сум депресивна нервозна се нервирам за се никој нема да ме сака таква :/ ни дечко ми нема пријдено немам дечко а имам 22 години. Искрено да ви кажам многу им згрешив на некои девојчина многу лажам искрено мислам дека и сум патолошки лажов :/ многу се внесував во разговорите им кажував дека мене се ми е сјајно дека имам и дечко кој ме сака а уствари сама дома се досадувам и немам ни пријатели ни ништо и ден денес имам грижа на совест заради тоа :/ сакам да се сменам да направам некоја промена на мене но не знам од каде да почнам ве молам за совет :/ кај немам одено ама лујгето мене ме одбегнуват незнам /

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    И самата си ја долови причината и твојот проблем за кој што луѓето те избегнуваат, а да знаеш и дека имаат право.
    Најпрво тоа што треба да направиш е да појдеш на психолог, да разговараш и да пробаш со некоја терапија што ќе ти ја одредат да се смириш, да почнеш да размислуваш дека не е убаво така да се однесуваш и да почнеш да се променуваш себеси. Па потоа откако малку ќе се средиш и ќе се смириш да бараш другарки.

Треба да сватиш дека никој не сака нервозни, негативни и лажговци покрај себе па како резултат на тоа е и твојот проблем со избегнувањето. Пробај да бидеш човек и да се фокусираш на позитивноста, да бидеш искрена и да фи цениш вистинските вредности.

4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.589
    Морам негде да се искажам иначе ќе пукнам !
    Психички пропаднав поради тоа што неможам да најдам работа, цело време сум дома , ако ми верувате ни од пижами не се соблакам. До ништо не ми е буквално , ниту ми се иде негде , ниту имам желба нешто да правам да се занимавам , времето никако не ми поминува , цел ден во ѕида затворена.Цело време пратам огласи праќам и никој после интервју не ме вика да ме вработи, на последното интервју ми рекоа дека не сум пожелна во таа фирма бидејќи сум преквалификувана . Срам ми е веќе да дремам дома ко паразит некој и да чекам од мајками 50 ден , нема веќе кај не пратив од маркети , до маалски продавнички , уште за хигиеничарка ми остана да пратам цв . Ќе пукнам искрено , и домашната финансиска ситуација ни е многу лоша , едвај се крпи крај со крај , и ова ми е капак на се , џабе инвестирав во школување , џабе ми е се . Срам ми е да ја гледам мајками во очи , само за тоа се караме , а да не зборам колку пари изнададов за автобуси по интервјуа и пак не раѓа со плод .Премногу сум разочарана , нервозна .... не иде ни вака веќе :(

5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    106.300
    Те сфаќам како се чувствуваш. Но никогаш не размислувај така, образованието кое го имаш, знаењето, дипломата, никој никогаш не може да ти ги одземе и верувај ќе дојде ден кога ќе си благодариш сама на себе за вложениот труд во нив и на твоите за поддршката за да дојдеш до нив. За сите доаѓа времето, кај некои може покасно, но ќе дојде!! И не откажувај се, аплицирај на огласи, на страниците на фирмите кои имаат таква опција чисто онака испрати cv нека стои во база на податоци. Јас после второто породилно останав без работа, во рок од една година над 100 апликации имав, на 10 бев на интервју, на 1ме примија но ме видоа бремена и ме отпуштија... а во тек на бременост ме повикаа на4 интервјуа што сум аплицирала поодамна... никогашне се знае од каде ќе те погоди среќата!

На black-angel и Elissa им се допаѓа ова.
  6. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    36
    Ако може некој и мене да ми помогне во ЛП би било подобро. :(

Последна измена: 14 декември 2015
  7. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.589
    Не ми е за друго , кој чекал дочекал , ама веќе ми е срам да барам пари од дома за влошки што се вика .Срам ми е да се осеќам ко паразит , што сум работоспособна а работа нема нигде за мене . Млад човеч нејќе дома да седи , а за да излезам немам скршен денар . Криво ми е за мајками што буквално се влече да заработи , а јас седам дома и само чекам чудо да се случи . И за минимално би работела , ама нема нигде нема

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Болдираниот текст всушност е твојот проблем за кој и ти самата си свесна дека некаде грешиш.
    Треба да почнеш од некаде всушност, за да целиот твој труд вроди некаков успех и цел во животот, а пред се треба да имаш и многу трпение за да работите си дојдат на свое место и да успееш во некоја цел треба да знаеш дека никогаш не треба да се откажеш и никогаш ништо не треба да бараш во смамиот момент од зацртаното нешто. Едноставно работите во животот не ни одат никогаш по терк коишто сме си го скроиле самите.
    Да така, никогаш не се испоценувај себеси и својата диплома, ти таа диплома си ја земала со труд да така тоа е твое нешто за коешто вреди да се бориш и да се цениш. Кога тогаш може и ќе постигнеш цел со таа диплома но работите никогаш не се склопуваат веднаш и кога сакаме ние. Труди се и повеќе одошто треба, ако не бидува смени град, што и да е само потруди се да најдеш некоја стандартна работа и да заработуваш,а коцките малку по малку ќе си се склопат верувај во тоа.

На black-angel, VladeMila и presiosaP им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    106.300
    @black-angel не знам од κој гρад си и што имаш завρшено, но веρувај знам κолκу е тешκо да најдеш ρабота маκаρ и ниκаκва:( за жал таκа е. Јас дуρи студиρав ρаботев хоноρаρно ( читај за сκоρо без паρи) во медиуми, па на тезга пρодавав ρачно изρаботен наκит, одма по дипломиρење во дуќанче за бижутеρија и тоа κај пρијатели, па после имав сρеќа да ρаботам на пρеκρасна позиција со над 500 евρа плата, за κоја се тепаат да дојдат маκаρ и на замена, одложуваат ρаѓање дуρи и би абоρтиρале само да ги пρимат( буκвално таа со мене на унтеρвју го κажа тоа) и на сета сρеќа што бев на таа позиција се осмелив да ρодам две деца. Ноρмално, честа пρаκтиκа на таκви места е тоа, ρоди и чао! После година дена и над 100 аплиκации ти пишав,.ме пρимија на место за 10 000 плата и чим ме пρиметија тρудна иста пρиκазна. Со две деца сме биле двајца без ρаботс, без здρавствено, без денаρ, знам κаκо е да чеκаш да ти дадат а замисли за мои деца за пелени... ужас! Ρаботата на мм, за осκудна плата, со по 12 саати на теρен, со тρиста пρијатели и молби ја доби:x за во бутиκ ниκаκов со пρијатели да фатиш ρабота е дојдено:( но не губи надеж!!! Сигуρно ќе начеκаш на неκој излог деκа баρаат ρабота, по κафичи сеκогаш баρаат... знам деκа си обρазована, со диплома, со интелигенција и испод чест би ти било, но од негде почни, па ќе се мешаш со луѓе, ќе излезе подобρа пρилиκа. И во меѓувρеме оди на обуκи, κуρсеви, ρаботилници, има доста бесплатни, јас лично сите на авρм ги посетив, ем пополно cv ем се мешаш со луѓе

На black-angel и Momichka им се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @black-angel вложи во нешто што си добра, да бидеш уште по добра.
    пример англиски, запиши се во библиотека, читај англиски книги, научи го уште подобро.
    Читај статии и гледај видеа како на интервју.
    Едно е да велиш дека сакаш, друго е како го демострираш сето тоа во праксата.
    Сепак, не знам од каде си, ама никој од друг град нема да те прима на работа за основна плата. Знае дека со 10,12.000 или колку, можеш да преживееш ама брзо би ти паднала мотивацијата.
    Убаво се секавам како ми беше без работа, многу мачно.
    Сега сум во ситуација да анкетирам луѓе за интервјуа, и искрено многу сум разочарена од незитерсираноста кај голем број млади (да не се разбереме грешка, не се сите исти)
    ама голем дел од нив полесно им е бараат 20 луѓе за врска, отколку да прочитат како треба да се однесуваат на итнервју.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.589
    @Momichka @♡BuBaLe♡ Od Skopje sum, strukata mi e retka i terenska, i mnogu tesko se doaga do nea, ja do maj si rabotev po struka no napustiv bidejki se operirav, od zavod me isfrlija zosto denta koga trebase redovno da se prijavam , bese denta na operacijata , i sega nemam ni zdrastveno . Veruvajte kaj se ne aplicirav makar kolku zdrastveno da imam ne mi treba poveke . Me vikaat na intervjua od juli mesec odam non stop po intervjua i pak rabota nikakva . Znaci zboram deka bi rabotela i za 6.000 den ne prebiram bidejki mnogu mi trebaat pari momentalno .Angliski imam FCE sertifikat polozen , kompjuterski vestini poveke i od solidno znam , plus imam ideno na dodatni kursevi . Na oslednoto intervju za prodavacka mi se isponasa gazdata sto majka baram jas tamu prekvalifikuvana sum bila , ne sum bila pozelna . Sekoj vtor toa mi go zbori . Mi ide da brisam i obrazovanie od Cv ako mi e nekakva garancija da me zemat .Krivo mi e sto nikoj ne mi dava sansa da pokazam kolku znam i umeam odma me odbivaat , naogaat po nekoj izgovor da ne me zemat , neznam dali e do mene , iako poznavam mnogu luge okolu mene edvaj naogaat rabota . Premnogu sum razocarana sto ni za najosnovnoto nemam a ne za nekoj luksuz , poveke pari imam dadeno za avtobus po intervjua , da gi soberam ke proteram dva meseci polagoden zivot sigurno .
    Izvinete za latinicava od mobilen pisuvam

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    @black-angel светот не е завршен овде како што ти мислиш, биди силна и продолжи да бараш верувај дека оној кој што бара и се труди порано или подоцна наоѓа. Ако треба распрашај се и по познаници од друг град, се што е неопходно направи за да успееш во нешто, верувај ми дека ништо не оди така лесно во животот, ништо нема кога ние сакаме. Биди храбра и потруди се уште повеќе, ако треба и жртвувај се, колку и да ти изгледа недостижно знам дека оној којшто се труди успева секогаш.
    Проработи исто така и за себеси меѓудругото.. види каде грешиш и ако грешиш поправи се, труди се за да успееш во нешто.

На black-angel и presiosaP им се допаѓа ова.
  13. Трендафилка :)

Се зачлени на:
    8 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    23
    Седам во темница, плачам и и не можам да се смирам. Се плашам што ќе биде со мене. Се плашам дека ќе завршам на улица. Дечко немам, нема ни да имам а тоа значи дека нема да се омажам. Работа нема да најдам. Ќе бидам како оние бездобницине. ;(;(;(
    Не можам никако да се смирам и да престанам да плачам.
    Никој не ме приметува дека постојам, како да сум невидлива. А не пак некое машко да ме сака........

14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Зошто мислиш дека ќе останеш на улица ? Ради дечко, еј не драми.Па сигурно уште си мала, колку години имаш ?
    Не верувам да не си убава, не се замарајкако може никој да не те сака.И најгрдите ги сака некој, а не пак ти, што ти доаѓа на памет.Смири се девојко 8)

15. Трендафилка :)

Се зачлени на:
    8 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    23
    Ради тоа што мислам дека за се сум неспособна за се, Не можам да се смирам од плачење.

16. JanMor55

JanMor55 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Кога ке престанеш да се потценуваш себе си ке успееш верувај :)

На Трендафилка :) му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Трендафилка :)

Се зачлени на:
    8 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    23
    Во глава ми се вртат милион слики како ќе останам на улица, како ќе умрам сама. Иначе, во право си, ама немам сила за ништо повеќе.

18. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Mi mirisa na trolche.:(
    Si kazuvam za da mi olesni na dusava.

19. JanMor55

JanMor55 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Причина? Мора да има нешто што ти ја мачи душата да размислуваш вака, не си го троши времето на глупави мисли, релаксирај се секој е создаден да биде среќен :)

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    @black-angel, здравственото осигурување повеќе не е поврзано со заводот за вработување!! Отиди до фондот да видиш кој се документи ти се потребни, од таму ќе ти дадат да пополниш еден формулар и осигурувањето ќе ги биде готово истиот ден кога ќе го поднесеш барањето.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.