Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Денеска баш во СДК пишав едно мислење за пријателството, јас би те советувала малку да се потрудиш околу пријателите. Гледај да се зближиш повеќе барем со една девојка, таа ќе биде доволна да те вклопи во цело друштво. Комуницирај со нив, кога ќе ги сретнеш прави си муабет, прашај ги кога ќе одат на кафе за да одиш и ти кога ќе искачаат за да излезиш и ти со нив. Ако ги имаш на фб коментирај им пиши им, прави нешто онака да излезеш како посоцијален тип. Покажи интерес дека сакаш да се дружиш со нив.

Јас како мала паметам требаше со другарките да одиме на 1 мај, и тие сабајлето дојдоа кај мене и ми викаат нема место за тебе. Сетоа тоа беше масло на една другарка која беше лоша и уживаше да ги манипулира другите. Јас секако со моите родители отидов на пикник место со другарките, е ич не ми беше лесно ама за кратко време се смени се, после таа беше таа што немаше со кој да пие кафе и да шета, а јас со истите до ден денес сум другарка и во секојдневна комуникација. На крај на краиштата ова друштво ако не го бива размисли за некоја друга екипа, некоја комшивка, братучедка, школска другарка почни да се зближуваш. Мораш сама да си го направиш тоа.
    Денеска тоа ми беше и поентата има денови кога не ми се шета и ништо не ми се прави ама се случило некоја другарка да ме викне некаде оти и треба друштво и јас морам да одам. Сакам или несакам не е битно. Оти ако денес одам јас со нејзе утре ќе дојде таа со мене, ако не отидам јас секако дека сама ќе шетам. Поздрав :sun::sun::sun: и донт вори, се во животот се врти.

На SeaMermaid, bella.s, Winter Lady и 5 други им се допаѓа ова.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Каде пишав дека некој треба да не моли да излезиме?
    Едноставно сфатете дека има разлика од човек до човек.Некој е покомуникативен и лесно се спријателува, додека пак некој не е наметлив и си се држи на одредена дистанца од оние кои не ги познава.

На rose60, Sunshine.Sunshine, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    Здраво, можеби муабетов не ми е за тука, ама морам некаде да пишам, оти ќе си пукнам во себе. Незнам ни сама зашо сум таква секогаш кога правам муабет со некој јас морам да се збркам. Ете и денес и ѕвонев на една другарка и девојчево ми вика " убаво што ти текна да ми ѕвониш" а јас незнам зашо и одговорив " епа Фала па и тебе некогаш нека ти текне да ѕвониш" за шоо фала нз ни јас и сеа сси се нерр во себе шо си трескам зелени, не сум по природа таква и несакам да ме мислат за мутлааа. Не сум бре таква.
    Шо мислитее има логика тоа фалаа илии тоа што се нервирам сега има повеќе логика??

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mislam deka na sekoj od nas ni se ima sluceno da lupneme nesto bes vrska.nisto tragicno.Mene iskreno mi deluvas kako da imas problem so koncentracijata.nedovolna koncentracija moze da e znak za nekoj zdravstven problem,no i nemora da znaci.moj sovet,ako si cesto vo takvi neprijatni situacii,nasali se na svoja smetka,i popravi ja greskata,primer si mozela da se nasmees i da kazes sto fala bre,denes se nesto zeleni tresam,i da prodolzis so muabetot:):P

5. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    Па кај мене речиси честоо се случуваат тие работи и многу ми е непријатно поради тоа. и да најверојатно ми е до концентрација затоа што повеќе работи мислам во еден момент и се губам и трескам зелени, а и тремата ми е секогаш присутна баш поради тоа да не си траснам некоја па да ми се смеат.
    иииии ЧАРЕ?

6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    дан си уморна? дали осекаш умор цело време ? можеби затоа си расеана и како што велам јас не ми е тука умот :)

7. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    незнам што ми е ... како да имам еден тон мрза во мене! Не можам на вечер да спијам и кога ке станам сум мн уморна и мрзлива , сите ги запоставив , од толку што сум уморна не излегувам со другарките , проблемите ми стојат во место , немам енергија да ги средам ... си викам во себе од утре вртам нов лист али пак по староо .... изгубив мн волја за шетање , дотерување , некако ми здосади ..... се решавам од утре да се средам и да си ги сменам лошите навики ...

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    Па не сум уморна. Можеби баш страот да не згрешам и да бидам исмеана ме тера да згрешаам и да се збркам.
    Неколкупати сум била исмеана и тоа баш влијае врз мене, како да ме кршат на пола, а поприлично сум горделива личност.
    Сепак мислам дека кривицата е на оние што сакаат да се потсмеваат со некого и да го омаловажуваат, без да размислат како тоа влијае врз нивниот живот. а цела моја среќа што имам овен во мојот живот, па ми помага да се изборам со таквите особи и со самата себе

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    мораш да поработиш на самодовербата! Да не молчиш на тие што сакаат да испаднат паметни , да научиш да се браниш, ако некој покуша да те омаловажува слободно врати му! изгледа си многу мирна па постојат луге што ги омаложуваат другите и со тоа се хранат! Биди јака и научи да се браниш :)

10. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    ууф самодоверба веќе незнам ни што е тоа. Изгубив порано мн работи кои ги сакав и ценев, а не требало. Тоа ме скршии ептен и сега сум лесно ранлива од оние кои што имаат долг јазик.
    сепак фала ти премногу, ми требаа такви зборови, некој да не здрма и охрабри, ама незнаеш колкуууу само. Фала, фала поубаво ќе си спијам вечерва

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994
    Разгледај ја оваа тема и види дали ќе се пронајдеш во симптомите. Ако се најдеш, разбарај низ интернет начини на кој можеш да се справиш со социјална анксиозност. Не е лесно, за тебе може да биде најтешкото нешто на свет. И никој кој не се соочил со сличен проблем нема да те разбере.
    Проблемот е што постојано размислуваш што другите мислат за тебе. "Што ќе помисли ако речам вака, па подобро да си молчам. Леле каква глупост стресив, сега си мислат дека сум глупава."
    Не е важно. Труди се да бидеш природна без да мислиш што впечаток оставаш. Работи на тоа.

Не е ништо страшно што си рекла "е фала ти..." И сама си свесна дека се грижиш за тотална глупост. Немој тоа да те спречи пак да се јавиш на другарка ти и да ја одржуваш комуникацијата. Таа сигурно не ни забележала. И да забележала, се насмеала и толку, заборавила за неколку секунди. Ти истото си го верглаш во твојот ум. :(

На senza.parole, Nausicaa, bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Imam jas edna bliska prijatelka ista ko tebe:D,ama bas mi e zabavna so nejzinite da recam gluposti.imas nekoi tableti na prirodna baza za koncentracija,moze ke ti pomognat,i edna fraza,isprobaj ja,kaj mene cesto deluva,koga ke razgovaras ,ili treba nesto muabet da pravis so nekoj,kazi si vo sebe ,smireno,bez brzanje,jas vladeam so situacijata,jas imam zbor,iskreno kaj mene deluva.i ne brzaj,poleka zbori,jas koga brzam kazuvam i sto treba i toa sto ne treba...procitaj simptomi za problemi so tiroidnata,od nea se narusuva koncentracijata,no neznaci deka i kaj tebe e toa,sepak informiraj se.srekjno!!!

13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Немој да се секираш за вакви работи, навистина нема смисла. Самата твоја пријателка била зајадлива (или јас така сфатив?) кога прва почнала со такви коментари.
    Едноставно, пред да кажеш нешто во ваков случај, прво брои до десет.
    Те сфаќам потполно, затоа што ни јас ко помала не можев да се изборам со зајадливи лица и секогаш барав скриено значење и си толкував што некој ми кажал.
    И по некое време си викав: „леле зошто не реков вака, така“.

Нека не те плаши тоа, има луѓе што можат мекамски смртно да те навредат, и маваат удари под појас.
    Не си ставај се при срце, и како што ти кажа LivingGlam, биди си природна.

14. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    еве и јас да си се олеснам малку.
    се осеќам загушено,дересивно незадоволна од животот со купишта проблеми, окружена со секој дневни расправии и негатини луѓе кои влијат на мојата психа, неспиење.
    еве денот е прекрасен јас се осеќам тмурно се некој негативни мисли ми се мотаат низ глава а највеќе ме боли што моето сонце малечко го трпи тоа, од реголема зафатеност неможам даму се посветам него а има само 11 месеци.
    сакам да се отргнам од оваа средина и луѓе ама сум немоќна.
    мм секој ден излегува во седум на сабајле за на работа а се враќа во осум навечер
    само му се заблагодарувам на господ што ми го даде ова сонце барем малку надеж имам и занимација инаку ке споулавев

15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Има ли шанса да ги избегнеш негативните луѓе, да не ги сретнуваш често. Ако со тие луѓе живееш под ист покрив потруди се да прифатиш дека се тие такви, и дека тебе повеќе не те интересира тоа што се негативни и шират лоша енергија, што и да зборат не ги ни регистрирај, нека не ти значи нивното мислење или зборови што ќе ти ги упатат ако се лоши.
    Прво прифатиги сите негативни луѓе такви како што се, второ избегнувај ги колку што можеш, трето најди ги оние кои прават да се чувствуваш пријатно во нивно друштво, некоја пријателка, твоите и слично и дружи се со нив. И на крај ќе сватиш дека џабе си се исцрпувала и нервирала за непотребни работи, расти си го детенцето и уживај со него, еве се стопли сега имаш добра причина да шеткаш сама со него и да си ги бистриш мислите.

16. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    живеам со нив морам секој ден да ги гледам,сите мои пријателки си заминаа кој се омажи и замина која студира надвор, живеам во село каде неможеш да се шеташ сам туку така да излезеш со детето и да се изветрееш и тоа е едно од нештата што ме гуши.
    живеам со 83 год стара имам пишувано, дури ни во двор неможам да седнам како човек со малото на воздух и тука ке дојда ке ме колва по глава со нејзините муабети.
    едвај чекам да дојде петок тогаш мм е слободен па да можам неолку часа да се оддалечам од тука

17. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    А дали си зборувала со твојот сопруг за тоа? Ако да што мисли тој за таа ситуација? Ако не, разговарај со него што побрзо. Како најпрвин подобро и за твоето дете а после и за тебе. И какви муабети ти прави?

18. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Може на некој ќе ви биде смешно,бидејќи знам дека ова зависи од мене,ама ве молам разберете ме и ако можете помогнете ми..
    Имам просечна фамилија,фала богу сите здрави живи,околу мене имам другарки и другари(ама откако се здебелив како помалку да ме ценат),скоро се ми е удоволено.Ама единствен проблем и мака ми е тоа што нагло накачив 30 кг,секој ден почнувам со диета никако да почнам,јадам премногу количински,навечер ми е тешко и плачам,утредента пак исто...Еве вчера ја почнав ун диетата вечерта се фрлив на благо..Не знам до каде ќе оди ова,не знам зошто неможам да почнам а многу сакам оооооофффффф;(;(

19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Прво - Не ти се другарки и другари ако не те прифатиле и на тој начин.
    Второ - Почни да одиш во теретана, а за благо...додека си на диета ќе ја намалиш желбата.
    Трет ден како во уста јас немам ставено благо. Значи ако сакаш ќе успееш.
    На крајот на краиштата за кого ти живееш? за себе или за нив?
    Ако се сака се може, мораш да издржиш и потруди се, оди до крај.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    @saymyname
    И јас се согласувам со муабетот на @JustFun , ако се вистински другари нема да им зависи другарството од дебелината, а за твое добро контролирај се за јадењето, почни со диети и вежбај. Вложи во своето тело, нема благо јадење и глупости. Денеска барем дојде време кога лесно можеш да слабееш. Покажи дека си карактер!

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.