Форумџика на годината

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Ако може и јас да ти пишам? :$ Фала однапред.

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Секако.:)

На 1418 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    18.894
    Ajde ako ima nekoj raspolozen za razgovor, bas toa mi treba vo momentov

На мкд98 и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. mentol

mentol Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    66
    некој за во лп

5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    19.164
    Спoред мене време е дa рaскиниш сo негo.
    Тoa не е неaдеквaтнo oднесувaње туку aгресивнo и oпaснo и ќе имa тешки пoследици.

На sugarlips, MilaP, Waka-waka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    322
    Ако некој е слободен за совет\мислење нека ми пише лп,благодарам однапред :D

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pufchence9559

pufchence9559 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
  8. Straslivka1

Straslivka1 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    Некој слободен за лп. Ви благодарам однапред. :)

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ми треба муабет... Не смеам да се нервирам, а не можам поинаку, не е малку, не е едноставно. За тука да пишам немам храброст, исто и во живо, но ете можеби тој муабет малку ќе ме охрабри за тоа или ќе ми укаже ако грешам некаде и ќе ме смири.
    Кој има време нека ми пише, фала ви...

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.921
    Допаѓања:
    171.849
    Веќе неколку дена се осеќам многу, многу лошо.
    Денес беше цреша на шлаг.
    Се надевам се ќе помини како другите работи претходно, радо би се нервирала за џабе него нешто лошо да испадни. ;(

На Sweet Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    Се осекам лошо ... немокно ... немам сили да ги издржам шамарите од животот ... немам надеж .. се пропага во вода , буквално све ...толку имам да кажам али останувам без зборови .... толку се навикнав на лоши работи , што не ги препознавам добрите работи ...Животот е болка и само се навикнуваш ...

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Што да превземеш?!
    Остави го!!!
    Нема ти што да превземуваш во вакви екстремни ситуации.
    Знаеш што.. имав другарка како тебе, го сакала а тој ист ваков. Ја зави нејзината фамилија во црно бидејки ја уништи во сообракајка баш на ваков начин.
    Не сакам повеќе да објаснувам за екстремности но сакам само едно да ти кажам. Додека не е прекасно ослободи се од ваков човек и освести се бидејки не ти следи никаков среќен живот, никаков.

На bella.s и sugarlips им се допаѓа ова.
  13. duhce

duhce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Ух...Незнам каде во која тема да пишувам, па се одлучих за овде. Неможам повеќе да издржам. Преку глава ми е од се. И од маж ,и од свекрва,золва,од моите. Никој за ништо не ме разбира. Толку сум нервозна , толку црно гледам на се . Свекрва ми што ми вели толку си негативна

14. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.790
    Темава е психијатар за сиромашни изгледа... :)

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Во последниот месец ништо не ме исполнуваа ...немам емоции. Се ми е ок ништо добро или пак убаво. Ништо не ме воодушевува! Се ми е во ред во животот, така и да биде . Но што знам од ништо не сум задовклно, се нервирам и се ми пречи. Не ми се зборуваа, не ми се правии муабет едноставно само молчам. Добро ми е во тишината едноставно се повлекувам во себе. Ни поклон ме изненадуваа,, ни шопинг ме радуваа. Ете како се чувствувам во последно време.

На beautu17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.744
    Допаѓања:
    80.145
    Има периоди кога денот ми е исполнет и се смеам, но вечерта штом останам сама во собата и легнам во креветот, ме обзема некое чувство на тага. Еве и оваа вечер е така...

На zhap4e, elimkd, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Shnolkicka kiki

Shnolkicka kiki Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    11
    Истoтo и мене ми се случувa и ме oбземaaт некoи чувствa штo не би знaелa дa ги oпишaм...стрaв oд нештo...oд тoa декa ќе изгубaм некoгo или стрaв oд тoa декa се ќе престaне

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Знам дека не чинам јас, знам дека немам трпение и дека слабо стојам со самоконтрола и многу сум нервозна и агресивна, но заслужувам вистински одговор. Како може некој да не знае што сака ?! Јас знам дека сакам да сме заедно. Нема ден да не помине, а неколку пати, па ако не и цел ден да не фантазирам за следниот пат кога ќе се сретнеме.
    Што е ова бе ? Кој си ти вака што ми ги возбуди страстите. Каков човек си ти, семоќен некој ? Бури предизвикуваш, а потоа бегаш за да се спасиш. До кога да те чекам јас, ќе ми се смачи од чекање...
    Да беше некоја друга немаше да те трпи воопшто. Што правам јас не знам, најдов кој да чекам :'(

19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Се чувствувам како да стојам на санта мраз што се клати на сите страни,а ако направам само еден поголем чекор,ќе бидам на убава полјана. Што можеби од сегашната перспектива ми изгледа убаво и расцутено,ама е исто толку нестабилна како сантата мраз на која сум сега. Барем ќе ми биде топло.

Животов ми има една таква карма што за секое топло на душата,знае да ми донесе мразови и вијулици после. Само што сега свесно се согласувам да чекорам низ нив,само за неколку моменти плус под сонцето.

Секогаш кога ќе пронајдам нешто блиску и убаво ми е како со стакло прекриено и го гледам ,се лажам по него и само се оддалечува,а јас останувам со раскрвавени раце од обиди да го скршам стаклото и конечно да го дофатам.

Сакам само да излезе се ова на најдобар можен начин овој пат,без трошка каење во мене. Да постои некоја натчовечка сила што ќе ме поведе по најдобриот можен пат. Што ќе среди се.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Се прашувам како од толку стабилна и смирена линост станав толку нервозна и песимистички настроена..
    Не живеев за другите, не ми беше гајле за никого, знаев како да ги контролирам чуствата...сега не можам да се препознам. Се нервирам за се, постојано плачам, сакам да бидам сама, како да немам сила, како да нема волја во мене. После толку обиди, после толку ветувања, после толку разочарувања, како повторно да соберам храброст и пак да почнам одпочеток...Ми здосади да се трудам кога едвај има успех, се осеќам растргнато и разочарено. Иако денес ми се случија работите кои сакав да ги исполнам јас уште плачам и сум нервозна ..се плашам..Не знам што повеќе ме боли, односите со семејството, тоа што се оддалечив од моето друштво, тоа што не знам каде ќе бидам за 1 месец, или пак тоа што налетувам на дечки кои го вадат најлошото од мене...Ми треба помош, ми треба некој да ми кажи дека ме сфаќа...