Разговарајте за да ви олесни душата

Discussion in 'Психологија' started by Buddygirl, Feb 5, 2013.

1. 1418

1418 Истакнат член

Ако може и јас да ти пишам? :$ Фала однапред.

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Секако.:)

1418 likes this.
  3. ivanchos

ivanchos Популарен член

Ajde ako ima nekoj raspolozen za razgovor, bas toa mi treba vo momentov

мкд98 and Petar80 like this.
  4. mentol

mentol Активен член

некој за во лп

5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Спoред мене време е дa рaскиниш сo негo.
    Тoa не е неaдеквaтнo oднесувaње туку aгресивнo и oпaснo и ќе имa тешки пoследици.

sugarlips, MilaP, Waka-waka and 2 others like this.
  6. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Ако некој е слободен за совет\мислење нека ми пише лп,благодарам однапред :D

ivanchos likes this.
  7. pufchence9559

pufchence9559 Активен член

8. Straslivka1

Straslivka1 Активен член

Некој слободен за лп. Ви благодарам однапред. :)

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Ми треба муабет... Не смеам да се нервирам, а не можам поинаку, не е малку, не е едноставно. За тука да пишам немам храброст, исто и во живо, но ете можеби тој муабет малку ќе ме охрабри за тоа или ќе ми укаже ако грешам некаде и ќе ме смири.
    Кој има време нека ми пише, фала ви...

elimkd likes this.
  10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Веќе неколку дена се осеќам многу, многу лошо.
    Денес беше цреша на шлаг.
    Се надевам се ќе помини како другите работи претходно, радо би се нервирала за џабе него нешто лошо да испадни. ;(

Sweet Justice likes this.
  11. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се осекам лошо ... немокно ... немам сили да ги издржам шамарите од животот ... немам надеж .. се пропага во вода , буквално све ...толку имам да кажам али останувам без зборови .... толку се навикнав на лоши работи , што не ги препознавам добрите работи ...Животот е болка и само се навикнуваш ...

evangelina.ina likes this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Што да превземеш?!
    Остави го!!!
    Нема ти што да превземуваш во вакви екстремни ситуации.
    Знаеш што.. имав другарка како тебе, го сакала а тој ист ваков. Ја зави нејзината фамилија во црно бидејки ја уништи во сообракајка баш на ваков начин.
    Не сакам повеќе да објаснувам за екстремности но сакам само едно да ти кажам. Додека не е прекасно ослободи се од ваков човек и освести се бидејки не ти следи никаков среќен живот, никаков.

bella.s and sugarlips like this.
  13. duhce

duhce Истакнат член

Ух...Незнам каде во која тема да пишувам, па се одлучих за овде. Неможам повеќе да издржам. Преку глава ми е од се. И од маж ,и од свекрва,золва,од моите. Никој за ништо не ме разбира. Толку сум нервозна , толку црно гледам на се . Свекрва ми што ми вели толку си негативна

14. Anon

Anon Популарен член

Темава е психијатар за сиромашни изгледа... :)

Bitter-Sweet likes this.
  15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Во последниот месец ништо не ме исполнуваа ...немам емоции. Се ми е ок ништо добро или пак убаво. Ништо не ме воодушевува! Се ми е во ред во животот, така и да биде . Но што знам од ништо не сум задовклно, се нервирам и се ми пречи. Не ми се зборуваа, не ми се правии муабет едноставно само молчам. Добро ми е во тишината едноставно се повлекувам во себе. Ни поклон ме изненадуваа,, ни шопинг ме радуваа. Ете како се чувствувам во последно време.

beautu17 likes this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Има периоди кога денот ми е исполнет и се смеам, но вечерта штом останам сама во собата и легнам во креветот, ме обзема некое чувство на тага. Еве и оваа вечер е така...

zhap4e, elimkd, fallenangel and 2 others like this.
  17. Shnolkicka kiki

Shnolkicka kiki Активен член

Истoтo и мене ми се случувa и ме oбземaaт некoи чувствa штo не би знaелa дa ги oпишaм...стрaв oд нештo...oд тoa декa ќе изгубaм некoгo или стрaв oд тoa декa се ќе престaне

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Знам дека не чинам јас, знам дека немам трпение и дека слабо стојам со самоконтрола и многу сум нервозна и агресивна, но заслужувам вистински одговор. Како може некој да не знае што сака ?! Јас знам дека сакам да сме заедно. Нема ден да не помине, а неколку пати, па ако не и цел ден да не фантазирам за следниот пат кога ќе се сретнеме.
    Што е ова бе ? Кој си ти вака што ми ги возбуди страстите. Каков човек си ти, семоќен некој ? Бури предизвикуваш, а потоа бегаш за да се спасиш. До кога да те чекам јас, ќе ми се смачи од чекање...
    Да беше некоја друга немаше да те трпи воопшто. Што правам јас не знам, најдов кој да чекам :'(

19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се чувствувам како да стојам на санта мраз што се клати на сите страни,а ако направам само еден поголем чекор,ќе бидам на убава полјана. Што можеби од сегашната перспектива ми изгледа убаво и расцутено,ама е исто толку нестабилна како сантата мраз на која сум сега. Барем ќе ми биде топло.

Животов ми има една таква карма што за секое топло на душата,знае да ми донесе мразови и вијулици после. Само што сега свесно се согласувам да чекорам низ нив,само за неколку моменти плус под сонцето.

Секогаш кога ќе пронајдам нешто блиску и убаво ми е како со стакло прекриено и го гледам ,се лажам по него и само се оддалечува,а јас останувам со раскрвавени раце од обиди да го скршам стаклото и конечно да го дофатам.

Сакам само да излезе се ова на најдобар можен начин овој пат,без трошка каење во мене. Да постои некоја натчовечка сила што ќе ме поведе по најдобриот можен пат. Што ќе среди се.

zhap4e likes this.
  20. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се прашувам како од толку стабилна и смирена линост станав толку нервозна и песимистички настроена..
    Не живеев за другите, не ми беше гајле за никого, знаев како да ги контролирам чуствата...сега не можам да се препознам. Се нервирам за се, постојано плачам, сакам да бидам сама, како да немам сила, како да нема волја во мене. После толку обиди, после толку ветувања, после толку разочарувања, како повторно да соберам храброст и пак да почнам одпочеток...Ми здосади да се трудам кога едвај има успех, се осеќам растргнато и разочарено. Иако денес ми се случија работите кои сакав да ги исполнам јас уште плачам и сум нервозна ..се плашам..Не знам што повеќе ме боли, односите со семејството, тоа што се оддалечив од моето друштво, тоа што не знам каде ќе бидам за 1 месец, или пак тоа што налетувам на дечки кои го вадат најлошото од мене...Ми треба помош, ми треба некој да ми кажи дека ме сфаќа...