Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разговарајте за да ви олесни душата

Дискусија во 'Психологија' започната од Buddygirl, 5 февруари 2013.

1. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Ми недостига она кое некогаш ми беше премногу. Да знае човек што навистина е најдобро за него во животот сигурно би бил среќен. А среќата е да си насмеан од срце, да ја чувствуваш насмевката. Што вреди таа крива линија ако нема емоции?
    Никогаш не верував во судбина, а денес тој збор најмногу го спомнувам. Можеби и не дека толку многу верувам во судбината, но ете така можеби ќе си ја намалам вината. :)

2. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Имам еден проблем за кој не би пишувала по темиве па доколку некој сака да ми напише порака за совет. Благодарам однапред. :)

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.746
    Допаѓања:
    80.156
    Зошто мораше да ми станеш трн во око? Зошто мора секогаш да си тука и да ми ставаш пречки, стапици, сопки? Не, ти не ни знаеш дека си ми пречка... но си. Не можам да си објаснам зошто, како. Не можам. Само знам дека си тука и се' се врти наопаку.

4. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Бабе мила..Нека Бог ти ги отвори златните рајски порти.. Долго време не те видов, ќе те паметам како највеселата личност. Личност која ме ословуваше со "мило сонце на баба". Зошто баш денес бе бабе.. зарем мораше ли, не дочека да заиграш на мојата свадба,не дочека правнуче во скутот да ти заигра. Ах животе тежок си. Не си ми родена баба, (сестра на родената баба си) но те сакав те сакам и ке те сакам како единствена да си.. Почивај во мир најмила моја.. Чувај не од горе со прерано заминатиот чичо, биди горе весела барем синот ти е горе.. Те сакам бабе моја❣❣❣ :'( :'(

5. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Имав една добра пријателка, сега само пријателка. Сум зборувала негде по темиве за нејзе, таа е омажена со деца но имаше афера. Се заљуби. Поттикната беше од една друга пријателка околу аферата која и даваше целосна подршка.
    Е сега што се случува?
    Мојава другарка сфати дека аферата не и прави добро, едвај го спаси бракот во кој е само заради децата, и сами знаете дека после таков крах ништо не е исто. Но проблем не и прави сопругот нити бившиот љубовник колку што и прави оваа новопечената пријателка.
    Сфативме дека таа и давала подршка затоа што и самата била заљубена во истиот тип.
    Колку човек треба да лета со умот, да оди на кафиња или не знам веќе што со другарката и љубовникот само со надеж дека тој ќе ја погледне.
    Мојата пријателка таа ситуација ја отепува, јас ја убедувам дека треба да стави крај на тоа пријателство. Едноставно да не ја дружи повеќе, да не и се јавува....да не ги дружат децата...Психички ја отепува со нејзиното однесување, погрдни зборови, некои глуписти кои ги прави.... а мојава не може да се оттрни

Сум во право што и зборувам вака или не? Често се прашувам

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    А ти што се замараш олку со оваа пријателка? Ми текнува дека те имам читано и порано и искрено се чудам... Абе што сакаат нека прават... Ти гледај си за себе и накриви си ја капата.

Освен ако не прашуваш за тебе, па демек за другарка пишуваш, инаку не можам да сфатам што се замараш толку...нема смисла.
    Нека си живее секој како што сака.

7. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Definitivno treba da go prekine prijatelstvoto no e zaslepena,ochigledno e.. Lele nikogash ne bi go napravila toa.Konechno dochekav za skoro vreme da stapam.vo brak so chovek koj go sakam premnogu i da go izneveram?Bi se ubila
    Strasno kakvi lugje postojat

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Сите прашања кои се однесуваат на мене секогаш си ги прашувам во прво лице. Темава е да си ја олесниш душата.
    Ете таква сум, бевме многу блиски ептен, но аферата и новата другарка направија ние да се разделиме. Криво ми е затоа што бевме блиски, на моменти сакам пак да биде се исто но нема, знам дека никогаш нема .
    И знам дека ја не можам да и помогнам, ако таа сама не успее себе си да си помогне.

9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Чудно ми е ова што го пишуваш ... едната ја убедувала другата да биде со некој таму затоа што на неа и се допаѓал, а тој не ја рецка, така ??? (facepalm) А твојава прјателка бракот ќе си го уништела зш оваа невидлвава заљубена ја убедувала ??? :drunk:
    Се гледа не ти е сеедно ама ова ти се вика не се знае кој пие, а кој плаќа, кажи налета ли некој друг мајстор ;), ова пушти, секој со својот памет.

10. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Koga bi sretnala nekoj sto ke mi kaze deka nemoze majkata da ne si go saka cedoto bi mu zalepila samar da neznae kade e. Majkami ili kako veke da ja narecam, gospogjata ne mi dava mir. Pisuvav podolgo vreme za nea, pati od anksiozna.bolest,nevroticna e. Jas neznam sto ke pravam. Za nea jas sum kurva,jas sum ulicarka jas sum se ona sto nikogas ne sum bila.nitu ke bidam. Se zali deka site nea loso i pravat a ustvari taa e taa sto loso pravi. Da trgnam.od.sebesi, verena sum,mu pisuva na verenikot sekakvi gluposti go vregja itn itn, da trgnam od tatkomi, toj e pod nejzino vlijanie i osven.verenikov moj nikoj drug ne mi.veruva.Nemozam be veke do.koga? I mene mi se.zivee,piela apcinja za srceto za glavata ? Za koj kur gi pie apcinjata? Ponekogas si velam najdobro da ne se rodev,a od druga strana sum srekna sto imam takov covek do mene (verenikot) koj dusata bi ja dal za mene. Abre lugje.ova e tortura nesakam da ziveam veke. Do koga? Do koga ke manipulira so sekogo,do koga ke mi go unistuva zivotot. Dali jas utre treba da ragjam deca? Dali treba.da bidam.jas zdrava? Leksilium ne me smiruva ako mi veruvate. Neznam.veke sto da napravam,mnogu e tesko.so.vakov covek da se zivee,Ako ne e po nejzino po nicie nema da.bide,pa sramota e seto ova, veke uf. Placam li placam. Site na nea i se krivi samo taa e pravata. Ama dosta pa.nemozam legni so placenje,stani so placenje.sedi so placenje. Nema lek li? Veruvajte sekakov muabet mi e dobredojden.. Uteha baram.. ahh zivote nekomu si majka nekomu makjea.. ama majkami moja ne mi e majka.. da bese makjea nemase barem tolku da me.mrazi..

11. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Zhiveam samo za eden chovek. Idniot soprug. Inaku da ne e on, oddamna sakam da zbrisham od svetov.

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Па оди кај вереникот, што седиш уште со мајка ти?
    Толку омраза спрема мајка-ќерка немам видено...замини си и баталија штом е така негативно настроена кон тебе.
    Таа те родила, ама таа и цел свет врз глава ти со срушила...

Имај почитување (сепак ти е мајка) ама БЕГАЈ од неа...дистанца држи понатака.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Ах татко мој само да знаеш колку многу ми фалиш, да те видам, да те гушнам. Секоја вечер заспивам со солзи во очите, и се прашувам зашто баш ти, зашто тебе господ ми те зема. Неможам и неможам да поверувам дека више не си покрај мене, дека те изгубив. Знаеш еден ден ќе се сретнеме и горе, тогаш више никогаш нема да те пуштам да си заминеш од мене. Те сакам анѓелу мој :l:

На sj *O*, Abril, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Nema nekoj za vo lp za sovet?
    Blagodaram odnapred

15. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Ne da mi go srusila cel svet.. ahhh... planirav denovive da pomine vikendov da pojdam jas na psihijatar, posto srcevo ke mi prepukne

16. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Предoлгo сум несреќнa.Бaрaм и бaрaм и бaрaм и никaкo немoжaм дa нaјдaм зoштo сум вaквa..
    Незнaм кoгa сум се изнaсмеaлa, oнaкa oд срце.Секoјa вечер плaчaм.А сo oвa гo пoвлекувaм и тoј дa е несреќен.
    Сте се сoжaлувaле ли некoгaш?Сте плaчеле oд жaл зa сaмите вие?Јaс дa.Пoстoјaнo.Незнaм кaкo дa си пoмoгнaм.Мoжеби е нaјубaвo дa си пoбaрaм стручнa пoмoш.А и сaмoдoвербaтa ми е нa нулa.Пoнекoгaш мислaм декa не сум вреднa кaкo личнoст.Имa луѓе oкoлу мене кoи прaвaт дa мислaм декa сум ништo,декa незнaм ништo.Нaјстрaшнo е штo немoжaм дa се oдaлечaм oд тие луѓе..Кaкo дa си пoмoгнaм ....Кaкo?

На Crna Dama и mileystar им се допаѓа ова.
  17. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Потполно те разбирам. И јас исто вака.
    Незнам дали е само период или? Се надевам дека е, дека ќе ми помине....

На Crna Dama и Abril им се допаѓа ова.
  18. Cat-Lover

Cat-Lover Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    Може ли некој во лп да ми пише имам еден проблем и ми треба совет неможам тука да пишувам.
    Ви благодарам однапред:)

19. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.223
    Направив огромна грешка... Никому не сум кажала бидејќи кога не кажувам на глас не верувам во тоа што го сторив... Понекогаш не ми е гајле за тоа, но некогаш самата помисла ме исцрпува... Глупава сум и тоа многу што го дозволив тоа... Ама нема назад...

20. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    Уморна сум и безволна, денес, вчера, неделава, месеци наназад...
    Немам желба никаде да одам, никого да гледам и ништо да правам. Би останала сама во овие 4 ѕида и топлиов кревет со денови, кога би можела. Во викенд светот живнува, ти умираш... и тоа никој не го гледа, никој не го засега...
    А имам се, навистина, не би било ред да се пожалам, и љубов, пријатели, семејство кариера...џабе, себе си се немам веќе...
    Ајде, бриши ги солзите и заспиј девојко, утре ти повторно пред цел свет мора да си онаа силната и позитивната.

На КикиМаус, blueeparadise, Abril и 1 друга личност им се допаѓа ова.