i jas go delam sotebe istoto mislenje site se tuka koa im trebas od korist dali za kafe dali za nes drugo za drustvo za siping nikoj ne gi interesira tvoite problemi i tvoeto sl vreme najdi si lugje so slicni interesi i hobi i pravete nes so ke ve ispolnuva ne samo od interes da se durizte bez da imate cel
Малку доцнаа враќам, но сепак. Како прво млада си и мора да сфатиш дека сите луѓе се такви се дружат само коа им треба нешто, тек сега ќе запознаваш се повеќе и повеќе такви луѓе, посебно на факс (ако решиш да одиш) кај што конкуренцијата е многу голема, секој ќе гледа да те зезне. Исто и на работа едно пред тебе друго позади тебе ќе биде. Не треба мн да се ослонуваш на другите и да очекуваш да те почитуваат сите и ни под разно со другарки и другари не треба да ги споделуваш проблемите, затоа што луѓето се такви што најчесто таа слабост ќе ја искористат против тебе. Позитивно е што низ сите овие години и ситуации ќе успееш да најдеш некој/а другар/ка која што ќе ти биде блиска и што ќе биде човек, но мора да поминеш низ сито и решето. Немој да веруваш многу на социјалниве мрежи кај што сите глумат дека се сакаат и дружат, а уствари кога ќе си во нивна средина ќе видиш дека ни приближно не е тоа така. Најди си некои цели и терај си, ако некој сака да дојде добро. Кога ќе те викнат ако ти одговара тогаш излези ако не не, но никогаш немој да им бидеш гаранција и секогаш да им правиш друштво и секогаш да ги ислушуваш. Како тие кон тебе така и ти кон нив.
Исто и јас, никој немам, се ми е празно, најубавите години ги поминав затворена во 4 ѕида.. А ми се шета, ми се излегува, сакам да имам луѓе покрај мене, да се смееме и плачеме заедно.. Тие што ги "имам" исто како да ги немам, никој не ми обрнува внимание, на никој не му е гајле за мене, си излегуваат без да ме викнат и уште ми праќаат слики за да ги видам. Не сакам да е вака, тешко ми е... Дури и мајка ми ми вика девојко излегувај шетај, ако не уживаш сега никогаш нема.. Ама како да и докажам дека немам со кој..
Исто и јас. Значи не има многу, да бевме блиску би се дружиле сите што сме така осамени. 4 години како сум осамена и знам дека така ќе остане, не верувам дека нешто ќе се смене. Имав неколку другарки ама тие тргнаа по некој пат по којшто јас не сакам да одам и се оддалечив од нив, веќе ни не комуницирам со нив. Имам една другарка со којашто многу ретко се гледаме ради реда веќе. Кај мене е проблемот што не сакам со некој да се дружам ради реда т.е за да не бидам осамена и за да имам со кој да излегувам туку сакам да се дружам со некој што ќе ме исполнува, што ќе имам што да разговарам, да ми е убаво со таа или да се повеќе личности.
@shz Не ми е и мене само заради излегувањето, го зедов тоа за пример ете пошто навистина сакам да излезам понекогаш и да си поминам убаво, ама не со било кој, туку со некој што навистина би ми значел, би го осеќала за близок, едноставно да си правиме спомени и моменти на кои подоцна ќе се присеќаме. Секако и јас не би се дружела со некој ради реда, ако беше така немаше да бидам во оваа ситуација.. Сакам да имам така некој ептен близок кој би знаел се за мене и би ме прифаќал таква каква што сум, би ме разбирал за се, би разговарал со мене за се и сешто.. Јас не сум затворена личност, баш напротив, ама ете пак немам никој.. Додуша долга е мојата приказна..
Не знам до нас ли е или сеуште не сме пронашле таква личност како што сакаме. Како што поминува времето сваќам дека ништо нема да се смени и се помирувам со тоа.
И јас пробувам да се помирам, ама не можам, тешко ми е.. Имав надеж дека ќе се смени и дека конечно ќе имам некој и животов нема да ми е така црн.. Само седам, се надевам и си замислувам колку би било убаво.
nemozam veke tesko mi e, premnogu mi e ova sto mi se izdesava za 6 godini, milimetar me deli do dnoto samo milimeter, Za toj milimetar me drzat mojte deca mojte dve lepotici dusi moi. Od tiroidna zlezda do operacija na zolcka koj oprven me lecea od prelada za rezultat na seto toa vospalenie na crn drob pa me prakaa da ispituvam hepatitis za na kraj da otkriaat kamenja vo zolcka problemi poslem operacijata prolivi bolki trcanje po doktori ma tolku sum ogorcena sprema niv oni me dovedoa vo ova stojba me spoulavia, Nemozam veke neznam vise kolku pati go imam prokolnato denot koga sum se rodidila. proklat da e
Изгледа сум во депресија, во четврток одам на психолог, како можев да си го направам ова на себе. Премногу загуби за еден месец, премногу, не знам што ќе правам, знам дека не смеам вечерва да сум сама, а ќе бидам. Проклето нека е се, и овој живот полн со болка.
-- Se e minlivo kako tagata taka i srekjata ,radosta i zalosta... tocno e nekako ona posle oblaci sonce ...nemoze postojano da vrne...
Имам 24 години и имам чуство дека сум во middle of nowhere. Иам девојка со која идам од навика. Имам цел ден пред мене а пак немам време. Мислам дека имам капацитет за министер или премиер во најмала рака, а сепак се кочам на глупости. Дисциплина 0. Божем ќе легнам порано - за да станам порано, баш обратно. Плановите си остануваат планови за утре. Тоа утре останува за утре, па пак рипит. Покрај тоа наместо да ослабам јас се здебелив уше толку- мече сум напраен. Незнам на која страна да тргнам...
Од шо мака да бидиш министер или премиер? Не е некое достигнување, ако сите со прст те покажуваат... Не анализирај толку... прифати се себе, таков каков што си... и терај како што ти е ќеф, а не како 'шо треба' Се' што не сакаш да правиш, не прави.. тоа што сакаш да го правиш, прави го.. И почни со девојка ти. Не и' троши време за џабе.
Да. точно. Уште неможам да го прифатам фактот дека јавна функција е синоним за лопов, а не за носење на огромна одговорност и реализирање идеа за општо добро.
Индивидуален е проблемов, не е реален. Не ги доживува како лопови кога вика: Имам капацитет да бидам... Многумина мислат дека врвот на достигнувањето на човек со капацитет е да бидеш политичар. Не знаат дека има други начини да заработиш многу повеќе пари, и тоа без крадење... Толку ни чини државава, па ни произведува тро неинформирани деца...