Немам стабилна работа како што посакувам, работам и имам доволно пари да си пружам кое задоволство сакам (иако по природа сум скромен), но и за тоа имаат да прокоментираат. Како на пример зошто сум трошел на X, на Y парите итн. Без разлика, семејство ми се, али стварно не знам што да правам освен да минимизирам контакт.
Ќе си тргаш пари на страна колку што можеш, па понатаму сам или со помош од девојка едно станче и подалеку од нив.
Тоа секако, не си ставај на срце што и да коментираат. Игнорирај додека си таму. Ама сепак размисли за предлогот, и ти раат и таа што ќе ја земеш ако се такви тие.
neznam sto da pravam, neznam kako ponatamu, nemozam ni da mislam veke od krajotna februari sme vo mnogu losa finansiska sostojba, mislev sega koga za od maj zede penzijata ke se sredi no ne se sredi, morase denes da plati za struja za noemvri i dekemvri isto ostana pomalku od pola penzija (a mala e od invalidska penzija prezivuvame) a od januari navamu tie smetki? da rekoa nema da ja iskljucat dodeka e krizata so virusot no se trupaat ..sto ke jademe? jas ne sum vo red, imav povreda na grbot , grbot mi pomina no mi ostana posledica, mi ostanaa i dvete stapala otrpnati po 100-200m se dvizam poveke ne mozam, ako ne sednam i napravam pauza mi se ukocuvaat skroz a i mi rekoa da odam mnogu da ne napravam pogolema belja (operacija mi rekoa no ima rizik da ostanam skroz invalid i odbiv, ne smeam da rizikuvam) e po povredata (2 meseci bukvalno ne mozev da stanam od krevet) edinstvena komunikacija mi bese preku viber a i otkako pocna ovaa pandemija na siot ovoj baksuz i mobilniot mi se rasipa ..nemozam veke da izdrzam bez komunikacija so luge (da doma so moite majka mi i tatko mi no ne e toa toa mi falat luge ! i kako ,sto ke jademe, a lekovi? kako da kupam mobilen, kako ke platime smetki nemmam veke mozok da mislam, pocna i glavata da mi e matna nekako, moram da najdam nesto rabota sto bi mozela da rabotam od doma bar 200-300 den dnevno da zarabotam, vo ovaa sostojba ko sto sum samo od doma nesto (za poveke ne sum sposobna) no da ne e toa od kataloski prodazb, probav toa ic ne mi ide i sto ajde kazuvajte sto ,dajte predlog sto bi mozela da rabotam ? anksiozna i nervozna definitivno sum no me plasi da ne padnam i vo depresija. i da barav socijalna, rekoa ne ne sleduva (sme imale livada?a koj ke raboti, ja ne mozam moite se prilicno stari okolu 70 god i so hronicni bolesti megu koi majka mi so tezok oblik na asma i hronicen bronhit, visok pritiok i da ne nabrojuvam se), barav i tuga nega , vnesov dokumenti i me odbija ,mi rekoa me sleduvalo nekakva minimalna garantirana pomos no duri dogodina ke mozam da baram zosto veke sum barala nega (iako me odbija) i ete neznam i tesko mi e i glupavo i sram mi e i neznam sto daa pravam no ve molam ako nesto vi paga na um sto bi mozela da rabotam od doma (nesto lesno) pisete mi..jas neznam kako i sto, mislam deka ke se mrdnam
Господ најтешките и најсложените битки им ги дава на најголемите борци ! Издржете пред искушенијата , и излезете како победници од вашите битки ! Најважно од се е вашата совест да биде чиста на крајот на денот !
Jas sum covek koj probuva da gi razbira drugite, covek koj saka da pomogne. No cesto sum osuduvana kako koristolubiva. Toa e zatoa sto ne mi e gajle kolku traelo prijatelstvoto, se preispetivum postojano, menuvam toa so mislam deka ne mi e okej. Taka ako nekoja navika ne me povreduvala vo minato sega me povreduva. Koga im ukazuvam na lugjeto i gledam nema fajde se oddalecuvam. I losa sum sto poveke ne im odam po kejf. Taka si stvoruvam novi lugje, no za zal momentalnata okolina mi e so luge so ogovaraat, gi interesira samo zivotot na tugji luge. So pravite so vakvite? Mi se pojavi drugarka od sredno. Koga pocnav da se druzam i so nejze moevo drustvo se naluti. Se naluti sto devojceto niv ne im odgovara. Bile vo losi odnosi porano. Mene ne mi zabranuvale moive a kamoli nekoi drugarki. Kako postapuvate koga nekoj vi postavuva indirektno bas takov uslov,, so nas ili so nejze,,?
За жал,ќе мораш да одбереш помеѓу двете страни.А за оговарачки не обрнувај внимание ,не ти се дораснати.
Не дозволувај да бидеш уценувана од никого. Тој/таа што сака да ти биде пријател ке ти биде и покрај се. Тој што не сака ке користи изговори и уцени. Сум поминал низ ова ј многу добро те сфаќам.
@hermosa Zosto bi odbrala? Koga bi sakala i kontakt so dvete strani. Se prasuvam zosto lugjeto nemozat da sfatat deka treba da imame i drugi lugje pokraj niv.
Зошто не се дораснати луѓето и самосвесни .И јас сум за да останеш и со другарката од средно и со нив но светот не е таков таа е работата
Taka si stvoruvam novi lugje, no za zal momentalnata okolina mi e so luge so ogovaraat, gi interesira samo zivotot na tugji luge. So pravite so vakvite? Од таквите спас и поправање нема, особено па и ако се ви поодминати години.
Zavisi za sto i kolku ?! Rizik ima vo se samo treba da se izbalansira,nekogas samo psihicki nekogas i fizicki i psihicki!
Посакувам да се родев во друго семејство. Каде што ќе им биде битно на родителите што сакам во животот, нема да ми поставуваат граници и нема да ми кажат што да правам на мои 23 години. Ми се смачи да ме гледаат како мало беспомошно девојче. Никогаш не ме прашале како ти е во животот, Настрана од факултетот. Ми фали таков другарски муабет со најблиските, без да ме осудуваат или казнуваат.
Седењето дома и неизлегување поради ситуацијава денес приметив дека стварно ми влијае на психа, излегов после 10 дена и проблемот не ми е со стравот поради вирусот туку со падната самодоверба, не знам како ама целиот процес на спремање за излегување ( излегувам само да се видам со дечко ми) ми прави стрес, ставањето шминка еднаш во 10 дена и облекување нормална гардероба очигледно не ми е нормално веќе, како да ми се вратени некои чувства што се јавуваат кај тинејџерка во врска со сопствениот изглед. Не знам како успеав вака да се чувствувам, знам дека е поради седењето дома и дека е до психа ама од таму натака друго ништо не ми е јасно.... Може не се чини како некој голем проблем во споредба со други објави погоре ама ми стоеше и си кажав...
Dali vi se slucilo da se vratite na mesto posle nekolku meseca kade sto ne se izjasnivte dovolno, a pritoa ja doznavate vistinata koja ja custvuvavte. Nakratko si veruvav tolku na intuicijata, a potoa kako gjavol da me natera da mislam deka ne postapiv pravilno. Na drugata licnost a i mene si dokazav deka sum nezrela i ne stojam zad svojata odluka. Se smetam za stroga licnost, i ova bas malce me srusi. Nekade procitav edna bolka moras da izberes, da ne se soocis so nisto i da si zamines, i da se soocis i da dozvolis da boli. 2to vo momentot e pobolno kako jas sega, no barem olesnuva. Go cistis zasekogas. Iako vo ocite na drug ostavam lik na nestabilnost, vo dusava si davam mir. Ke se potrudam vo idnina da bidam pozrela i da se izjasnuvam. Ke se potrudam da naucam od greskata. Za mene.
Знаете што?Идете си сите од прв до последен.. кажуваат кога некој сака да си оди од твојот живот не го запирај.. па така и јас.. Идете си сите до последен кога веќе сте решиле.. уморна сум од животов