Ne kaza kolku godini si,no stom odis na rabota sig si nad 19. Prvo treba da Se prifatis sebesi, ne se site rodeni da bidat centar na vnimanie da se smeat site vo nivno prisustvo i sl... Nemoj da se trudis da im se dopadnes na drugite se sodeka ne rascistis so sebe. Nema potreba samodoverbata da ja bildas so kreiranje na podobra slika za sebe vo ocite na drugite(vo slucajot bratucedite). Razmisli sto te pravi sreken, sport, knigi, muzika, vozenje, bilo sto, najdi edno nesto sto ti e po volja i raboti na toa. Vo vrska so socijalizacijata, ke moras da se potrudis okolu tvoeto glediste na samiot sebe, za da ne se zamaras sto drugite bi pomislile dokolku kazes nesto sto niv ne im e po volja.
Здраво на сите.. Јас имам еден проблем и можеби имам пишано претходно на оваа тема, но навистина не знам што да правам веќе. Бремена сум веќе 7ми месец и премногу ми е тешко. Во исто време кога останав бремена дознавме дека свекрва ми има рак на плуќата и тоа некако го поднесов мирно, но сега ја оперираа и добро е, фала богу докторот рече дека е чисто се, но јас психички паднав скроз. Дека претежно сум дома почнав да паѓам во депресија и секоја ситуација мене ми е стресна, претходно имав панични напади и сега колку и да не сакам ќе ме изнервира некој и почнува да ме фаќа страв дека ќе имам паничен напад, некако со вирусот почнаа сите да избегаваат да идат кај нас и тоа ми е уште полошо оти одма почнувам да мислам дека сум сама и никој не сака да живее со мене. Со сопругот често се караме за ситници од кога останав бремена, и веке мислам дека ќе се пореметам, не знам што да правам.. Извинете за рефератот
Misli na bebceto koga i da ti tesko. Zamisluvaj go,gali go vo mislite, smej mu se, baknuvaj go...malite nozinja, racinja, prstinja, misli kakva radost i sreka ke ti donese, sekogas koga ke te fati kriza misli na nego. Mislam deka imas anksioznost(spored kazanoto,moze gresem) i dopolnitelnite nemili nastani ti go premetuvaat celoto sekojdnevie. Samo kontroliraj gi mislite i misli na bebusot... Ti posakuvam sreka i da izlezes od tunelot...so polni race i polno srce!
Имам 29 год 91 год сум роден. Скоро 30 год ќе наполнам старо магаре ќе бидам. Знам дека си имам неколку маани и тоа ми е во ред се прифатив со тие маани што ги имам. Се трудам да бидам позитивен да ја искарам сета таа негативност во мене што ја имам, да бидам подобра верзија од мене ама некако имам едно гласче од позади што ми вика не прави така ќе ти се смејат сите. Порано обожавав да пешачам многу, кучиња сакам и тоа многу, имам застането на сред пат да погалам куче и сите ме гледаа како го галам и не ми беше гајле. Некако се изгубив самиот себеси во тој мозаик пронаоѓање на кој што треба да бидеш и како да бидеш. За самодоверба ептен слаба ми р и не ми е јака страна баш
Toa sakav da ti kazam, potenciram, ne razmisluvaj sto ke recat, kako ke reagiraat ostanatite. Bidi ti. Sakaj se sam bez da ti e vazno dali nekoj te gleda ili ne. Ne si star,jas imam 32 i 3 deca, ti kazuvam isto kako na sin mi sto mu se obrakam. Bidi svoj, ceni se, sakaj se, pocituvaj se. Sakas kucinja, zastanuvaj gali gi, davaj im da jadat, ako si vo moznost cuvaj sam,ke imas za sebe zanimacija i ke ti ja odzema negativnata energija.
Zede me rasplaka sega da znaesh. Prv pat nekoj vaka da mi kaze ubavi zborovi so ke mi znacat mnogu, kje se trudam kolku mozam da se sakam sebe si bez razlika drugite sto mislat i kako mislat za mene
Убаво пишала се @Mami3 Само да додадам. Еве дали ти лично сметаш дека е во ред да шеташ и галиш улични кучиња? Јас, а и верувам секој нормален човек со емпатија нема да помисли ама баш ништо лошо во однос на тоа. Можеби некој не сака да гали од страв или било што друго и тоа е во ред. Но, не би помислиле лошо за тебе да те видат додека ги галиш. Е сега, можеби има и луѓе што ќе се исмеваат. Не знам, секакви има. Но, дали ти сметаш дека е во ред тоа нивно мислење? Претпоставувам не. Затоа не треба да ти е гајле што мислат. Зборот ми е, ова може да се однесува на било што. Истава логика на размислување можеш да ја употребиш за несигурностите. Ако ти лично сметаш дека твоето однесување и постапки се во ред, тогаш нема да ти треба одобрувањето од околината.
I toa e za luge,ne e sramota da se place. I podobro ke ti bide ako ne akumuliras vo sebe negativna energija bez razlika od koj vid. Bidi silen za sebe,milo mi e ako ti pomognale moite viduvanja, Pa moze ke ni pises skoro i novosti. Sakaj se sam ne cekaj drug da te saka. Ne misli na nikoj drug, zivotot e tvoj i ti treba da bides sreken vo nego!
Живеј за себе, не за тоа што ќе речат другите. Ако не им се допаѓаш, слободно покажи им каде е вратата. Поработи на самодовербата и биди она што ТИ сакаш да бидеш.
Па оти од мал сум нон стоп со кучиња, дома чувавмс куче и ги обожавам. Да ти кажам искрено сметам дека е во ред уличните кучиња да ги галам и им имам дадено да јадам, имам посвоено од улица неколку кучиња дома. Секако дека ќе има луѓе што ќе се смеат, ама сепак нивното мислење не ми е важно и така не ги знам и познавам. Оти за некои работи сакам да ги направам ама ми е страв другите што ќе кажат. Се мислам да отворам фб акаунт кај што ќе рекламирам како се прават рецепти, ама страв ми е да не ми се смеат и како ќе прифатат, оти кога ќе им кажам дека знам да готвам се чудат а и обожавам да готвам, оти ме рачунаат за смотана личност и не знам ништо јас и затоа некако што да правам. Се трудам колку толку туѓото мислење да не влијае на мене, ама сепак и јас сум човек со чувства колку и да покривам дека се е ок, не е ок и некако даун сум понекад
Па да ти кажам од кога го напишав и се исплачев во вц добро подобро ми стана некако целиот товар што го имав во себе ми олесна и се препрпдбив, оти не покажувам емоции често. Ќе си берам во себе, и ќе си бере и на крај ќе се разочарам во себе и од се и ќе се исклучам од се. Ти ветувам дека ќе бидам силен и дека нема да се предадам и дека ќе си бидам тој што јас сакам да бидам, да се зафркавам, да кажам некоја глупост иако не е моментот, ќе се трудам да бидам насмеан
Отварај одма, чим тоа те исполнува Може еден ден ќе станеш македонсскиот Џејми Оливер Ти посакувам среќа и успех да имаш во тоа.
Тоа и го зборам, истиот пристап со кучињата примени го овде. Еве, дали ти некогаш би се смеел на некого ако знае да готви и отвори профил на ФБ за рецепти? Секако дека нема. Затоа што знаеш дека не е во ред да се потсмеваш со некого поради нивните интереси. Зошто види, ако ти мислиш дека е во ред тие да ти се исмеваат, значи го прифаќаш нивното однесување за коректно. Ако сметаш дека не треба да те исмеваат, тогаш зошто би ти било гајле што мислат такви луѓе? Отвори си профил и ич да не им се замараш.
Само на тоа сакам да проработам ама не знам како да проработам. Пред една недела имав работа во град и наместо кежуал да се облечам со блуза и панталони, се облеков со бела кошула и црни патики и црни куси панталони и едноставно кај и да поминев сите гледаа у мене, барем се чуствував како да сум на модна писта
Кога бев даун овие денови смислив еден куп рецепти како да ги приготвам. Може и ќе ме видите на некоја фб страна. Кога си зимам да готвам си пуштам музика и едноставно се исклучувам на цело не ме интересира ништо, тоа ми е место кое ме смирува и ми давај спокој
Епа тогаш зошто се плашиш дали ќе те исмеваат? Нема логика нели? Со среќа со профилот, да читаме рецепти набрзо.
I jas toa ke pisev, najdobrite svetski gotvaci se mazi. Otvaraj , i uzivaj si vo tvoite zamisli. Nikogas da ne prestanes da veruvas vo sebe!!! Koj sto saka neka si pravi za sebe, ti ne baraj od tie sto ismevaat drugi da podrzat i da sakaat nekoj, zasto ne znaat da sakaat takvite licnosti. Ajde sefe, kujnata te ceka!
Ти благодарам многу, за убавите зборови ве сакам сите иако сте само онлајн пријатели и не се знаеме, оти за вакви работи не зборувам често пред никој и затоа малку ми беше тешко. Бидете живи и здрави и ве сакам сите, ми дадовте малку волја за живеење и ме наполнивте со позитивна енергија ве сакам сите