Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлетана наелектризирана коса

Дискусија во 'Коса' започната од baguf4e, 30 мај 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Од Кам тој со зелено капаче кондиционерот

На Barbara_barbs му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Не се маски, ама се производи што долго време ги користам и се добри иако немам нешто огромен проблем со електрицитет, не ми се разлетува косата често, па ти ги препорачувам и се надевам ќе имаат ефект кај тебе.
    [​IMG] [​IMG]
    Капкиве можеш да ги најдеш во dm, не се нешто скапи, 180 и нешто денари беа, глис спрејовите мислам дека се на попуст уште.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Немам конкретен предлог за маска, но фризерот низ муабет ми кажа ако приметам дека косата ми е разлетана и наелектризирана, да барам регенератори кои во составот имаат BEHENTRIMONIUM CHLORIDE или CETRIMONIUM CHLORIDE. Тоа се антистатици.

Јас го имам оној од новата линија на Garnier. Оats нешто има во името, не ми текнува во моментов како точно беше. Ми брка работа и супер мириса.

Разгледај што има низ ДМ и маркетиве. Моја претпоставка е дека би требало повеќето регенератори да ја имаат состојкава зашто тоа му е и намената на регенераторот - да ја измазни косата. Исто, не е лошо да се прокиснуваат одвреме-навреме сите четки и чешли за коса во купка со регенератор за да не си играш пинг-понг со електрицитетот. Некогаш е и до четката/чешелот за коса. Само истури малку регенератор, убаво разнеси го по целата површина на четката/чешелот и остави да кисне во млака вода 5 минути. Плакнеш потоа и толку. :)

4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    21.928
    Мојата не е наелектризирана ама многу ми е сокината од што ми паѓаше и на сите страни иам антени. Чааре?

5. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Луѓе кажете ми што да користам да ги скротам бебешкиве влакна :@
    Нешто како гел, плс предлог??

6. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    261
    Јас мислам косата ми е наелектризирана највеќе од пластичниот чешалот, па потоа од што ми е сува. Треба да се користи дрвен чешел, ама неможам да најдам, освен оној од ДМ со широки запци. Гледам од али да си порачам таму има од бабус, од праскино дрво.

7. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.581
    Допаѓања:
    7.538
    Што помага за наелктризирана коса? Во зимо повремено ми се праи вака. Каков чешел, каква маска и продукти би ми препорачале?:?: