Разлетана наелектризирана коса

Discussion in 'Коса' started by baguf4e, May 30, 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Од Кам тој со зелено капаче кондиционерот

Barbara_barbs likes this.
  2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Не се маски, ама се производи што долго време ги користам и се добри иако немам нешто огромен проблем со електрицитет, не ми се разлетува косата често, па ти ги препорачувам и се надевам ќе имаат ефект кај тебе.
    [​IMG] [​IMG]
    Капкиве можеш да ги најдеш во dm, не се нешто скапи, 180 и нешто денари беа, глис спрејовите мислам дека се на попуст уште.

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Немам конкретен предлог за маска, но фризерот низ муабет ми кажа ако приметам дека косата ми е разлетана и наелектризирана, да барам регенератори кои во составот имаат BEHENTRIMONIUM CHLORIDE или CETRIMONIUM CHLORIDE. Тоа се антистатици.

Јас го имам оној од новата линија на Garnier. Оats нешто има во името, не ми текнува во моментов како точно беше. Ми брка работа и супер мириса.

Разгледај што има низ ДМ и маркетиве. Моја претпоставка е дека би требало повеќето регенератори да ја имаат состојкава зашто тоа му е и намената на регенераторот - да ја измазни косата. Исто, не е лошо да се прокиснуваат одвреме-навреме сите четки и чешли за коса во купка со регенератор за да не си играш пинг-понг со електрицитетот. Некогаш е и до четката/чешелот за коса. Само истури малку регенератор, убаво разнеси го по целата површина на четката/чешелот и остави да кисне во млака вода 5 минути. Плакнеш потоа и толку. :)

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Мојата не е наелектризирана ама многу ми е сокината од што ми паѓаше и на сите страни иам антени. Чааре?

5. exceptional

exceptional Истакнат член

Луѓе кажете ми што да користам да ги скротам бебешкиве влакна :@
    Нешто како гел, плс предлог??

6. zence

zence Истакнат член

Јас мислам косата ми е наелектризирана највеќе од пластичниот чешалот, па потоа од што ми е сува. Треба да се користи дрвен чешел, ама неможам да најдам, освен оној од ДМ со широки запци. Гледам од али да си порачам таму има од бабус, од праскино дрво.

7. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Што помага за наелктризирана коса? Во зимо повремено ми се праи вака. Каков чешел, каква маска и продукти би ми препорачале?:?:

8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Земи си регенератор со антистатик, ќе читаш што состојки има и ова ќе го бараш: