Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    хмм можеби си во право но тоа го спомнав како пример а не навлегов да објаснувам како пар воопшто да ги гледаш не одговараат се воочуваа таа разлика таа веќе навлегува на кај 30тите а тој далеку е од тоа изгледа многу помлад од неа некои работи и навики што ги имал до тогаш неможе лесно да ги искорени и да се прилагоди кон неа сепак жените се понапредни од мажите побрзо созреваат па имаат други идеи и мисли за животот во смисла поинаку размислуваат а тој се уште како дете се однесува незнам колку ме разбираш со ова да се обратно годините работите се поинаку но работата е тоа што сепак мажот без разлика колку години има или дали е постар или помлад од тебе треба да се почитува како и тој тебе се разбира а таа тоа го забушава оти е помал и многу работи си тера по свое едноставно него не ни го слуша и ете од каде произлегуваат кавгите и како сакаш речи пак е поради разликата во години јас знам зошто така спомнувам но сепак тоа немора да значи дека сите со таква разлика мажот помал жената постара ќе ги снајде истата судбина :D

2. anence26

anence26 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    sepak ne znaci razlikata vo godinii... ubavo e zenskoto da bide pomalo od maskoto... site vikaat deka zenskite sozrevaat pobrzo od maskite .. i zatoa vo skoro site vrski ako maskoto e pogolemo od zenskoto toa ne se primetuva :) I isto taka veruvam deka na skoro site devojki im godi da idat so postari od niv,... ne vikam vo golemaa razlika od godinii ama sepak 3-4 godini pa i poveke :) site devojki toa go sakaat.. samo nekoi nejkat da go priznaat toa :D
    Bash e ubavo koga si so nekoj pogolem :inlove: :inlove: :inlove:

3. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    јас мислам дека само ако е помала разликата во години може да успее врската.
    сепак ако едниот партнер е постар многу од другиот едниот има преживеано тоа што допрва другиот треба да го доживее.
    според мене идеална врска е ако се врсници и двајцата
    се разбира има многу примери во кои и двајцата биле голема разлика но сепак успеале да останат заедно

4. lolicka

lolicka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    procitav dosta mislenja i mislam deka godinite ne igraat golema uloga vo edna vrska mojot decko e postar od mene 7 godini i mi e ubavo,sekako se soglesuvam so toa deka toj veke ima pominato mnogu raboti a jas mozebi sum na pocetokot no se soglasuvame imame isti mislenja i stavovi i MISLAM DEKA VO VRKATA E BITNO DA SE SOGLASUVATE DA SE IMA GOLEMAA TOLERANCIJA :)

5. ljubav

ljubav Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Токму така и јас го мислам истото.. сепак љубовта си го праи своето.. Ако се сакаат ке немаат никаков проблем.. само да се има љубов и разбирање :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Можеби љубовта е важна, но што ако се 10 год разлика, што кога таа ке има 40 ке биде во најубавите години, а покрај себе ке има веќе пропаднат човек. Разлика во години според мене е најубава 5 години, иако никогаш не се вели никогаш.

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Може и да се врсници, па тој да биде „пропаднат“. Татко ми има 51 година, па од 40 повеќе никој не му дава. „Пропаднатоста“ нема врска со годините.

8. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Точно се сложувам со хипица.Татко ми ќе полни 45 а мајка ми има 41 а никој не им дава толку години.Кога ќе ме видат со неа велат каде шетаат сестричките.А еднаш еден другар ми рече лелеле колку млад татко имаш е како не млад.Не е ни престарен но како и да е воопшто не изгледа за толку години

9. ljubav

ljubav Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ne e biten izgledot na covekot . . .site vikaat ej mn golema razlika se 10 godini poslem koga ke ostarat odmaa ke se primeti edniot ke bide mn star drugiot ne ! :) sepak ne e taka... zavisi se od stareenjeto na covekot ! a nie toa ne mozeme da go predvidime ... :) :D

10. TinaM25

TinaM25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    41
    Годините се само број според мене. Тој што го сакам е постар од мене 13 години ама не ми е битно, бидејќи сме на иста бранова должина. :inlove:

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    14.443
    Кога се запознав со дечко ми, јас бев 17 а он 23. За него бев дете, ама и он со неговиот тогаш сеуште зелен памет :D некако се сплетка со мене. Сега јас имам 20 а он 26. Разликата во годините е иста, ама не е споредливо каков однос сме имале на почетокот, а каков сега. И двајцата сме сменети многу, ама битно да си одговараме. Што би рекла јас, све за љубав :inlove:

12. MIRNA23

MIRNA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    :$ за љубов не се битни годините... што ако дечко е помал од мене, јас се понашам позелено од него ...

13. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Две годинки сме разлика и неможам да кажам дека размислува позрело од мене. Не е некоја голема разлика ама иако е постар од мене мислам дека јас поубаво и позрело размислувам за некои работи :$ :lol:

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. l2704

l2704 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    AKO NA DVAJCATA SI ODGOVARAT I FUNKCONIRAT,NEMA DA IMA PROBLEM ZA RAZLIKA VO GDINITE...
    JAS I MOJOT BIVSI DECKO BEVME RAZLIKA SAMO 2 GODINI I NE USPEVME...A MISLAM AKO MASKOTO E POGOLEMA RAZLKA OD ZENSKOTO .........POVEKE KE USPEE VRSKATA........... MASKOTO KE I POPUSTA NA ZENSKOTO BIDEJKI E MALA ;) ................PA NELI POVORASNITE POVEKE POPUSTAT NA POMALITE .... ;) ;) ;)

15. fensy

fensy Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    bev taa koja sekogas beshe protiv za golema razlika ali kako velat nikogas ne veli dva pati . imam 15god a decko mi e 21 use malce pa super ni ide . a i ne e voopsto nezgodno na izgled. go smetam i ko brat i ko drugar i ko decko ! e sea malku prob imam od doma potesko prifakaat a veke ideme pola godina . a 17godisna devojka so covek od 30god mislam deka e premnogu zatoa sto toj e veke zrel i planira ozbilni raboti na pr brak deca .. dokolku 17 god zivotot e pred tebe . opravduvam vrski najmnogu do 6godini !!! pozzz

16. sugar.kiki

sugar.kiki Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    3
    мислам дека е во ред доколку и двајцата си одговараме и навистина сме еден за друг.го велам ова затоа што гледам дека и навистина може да опстои врска со разлика во години,барем кога кажувам за мојата врска.разлика сме 6 години и се сложуваме добро..има ситуации кога ме учи како постар,но има ситуации и кога јас размислувам многу поубаво,така да се надополнуваме :)

17. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Значи вака имам едно ситно проблемче ако може да се каже така :lol: .Значи запознав дечко на којшто јас прва му пуштив вода народски кажано и продолживме со комуникација одреден период.Во тој период ми кажа дека е 2 години помал од мене и ок беше се тоа но за негова несреќа јас дознав дека он е уствари 6 години помал од мене.Кога го прашав зашто го направил тоа он ми рече дека намерно направил така зашто бил исплашен дека неговите години ќе ми пречат мене и сакал првин да го запознам како карактер и самата да пресудам каков е ,а не според неговите години.Јас конкретно не барам совет зашто знам што ќе сторам во иднина,а тоа е дека дефинитивно ќе пробам па што бидне нека биде.Порано можеби имав предрасуди спрема помлади машки сепак кај нас сеуште е табу тема постара девојка и помлад маж и едноставно сме така воспитани да размислуваме ние девојките но после ова некако ми се сменија работите и годините не ми претставуваат некоја пречка да пробам и да бидам среќна нели :lol: .Тоа што сакав да прашам е како вие гледате на мојата ситуација ама искрено?Дали ви е нормално или за да си комплетирам некоја слика и мислење?Поздрав

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    ако ти се точни гдините значи тој има 22.вака звучи доста помладо ама сепак не мора да значи.се зависи од тоа каква си ти,каков тој,колку сте созреани и слично,така што тешко е некој вака од страна да каже.како и да е,јас на твое место ако ми е убнаво би си терала,па не мора да се зимате утре :D

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Исаак, ако годините што ти се напишани се точни, тогаш момчето има 22год. Според мене тоа е веќе формирана личност и мислам дека нема знак = меѓу годините и зрелоста, некој и на твоја возраст може да се однесува понезрело од дечкото од 22год.
    Јас сум за, сепак во тие години нема некоја разлика во ставовите- барем јас така мислам не е како на пример ти да си 22, а тој 16год. Мислам дека треба да му дадеш шанса
    А понатаму, ако изгледа помладо од тебе, секогаш можеш да му кажеш да пушти мустаќи :lol: , така ќе изгледа постаро :D . Мала шала, не се лутиш нели :rofl: ?
    Само напред девојко, времето ќе ти каже се, а ти нам како ќе се одвиваат работите. Среќно :*

20. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Фала Сесилија и Фемина90 многу на искрениот совет :hai: .Па и тоа мене ме прелажа неговиот изглед мислев дека е постар ,а он всушност бил помлад.Да точно 22-23 години веќе не е некој пубертетлија туку веќе оформен човек со јасни ставови за иднината и животот.Доаѓа од добро семејство,при крај е со факултетот ,амбициозен што почитувам кај него.Он ми веќе сугерира и искрено ми кажа дека му се допаѓам многу ама дека не планира да се жени во наредните 5 до 6 години ама ни јас не сакам да се мажам и не сум спремна за тоа.Можеби разликата во годините во големи средни и не е никаков проблем или табу али во средина како мојата и не е баш честа појава но некој мора да го крши мразот.Подалечен мој комчија се ожени со 9 или 10 години постара од него па еве функционираат предобро бар за сега и им се роди детенце пред пола година.На почетокот беше чудно но подоцна на сите им стана нормално.Па и јас сакам да бидам веќе еднаш среќна несакам веќе да сум сама и осамена.Сакам и јас искрена прегратка ,топла љубов и милион пораки на телефон нели :lol: .Поздрав