Ги пројдов оваа и предходната страна за да сфатам за која случка на која Bright зборуваш ама не најдов, така да ќе ти кажам дека ич не сфаќам што врска има тоа што ти си излегла со некој и си се бакнувала додека бившиот твој ве гледал, со прашањето кое го поставуваш после тоа. Исто, 18/5 и 26/5 се 18 ипол и 26 ипол години, или што, збунка сум? Инаку, на тие години ти штом си 18 а тој 26, зависи тој каков човек е, ама да знаеш дека може да му е само до провод, затоа внимавај, не може тука никоја од нас 100% да ти тврди дека е ок или дека не е ок да си со него, сепак никоја од нас не го познава. Доволно е самата да си процениш, дали вреди да останеш со него, или е тип кој само би те искористувал. Инаку, на темава, и мое мислење е дека е ок разлика до кај 10-13 години (според мене - разлика во која машкото би било постаро). Без навреда до никој, бидејќи и во живо познавам такви случаи, ама кога ќе видам парови каде разликата е по 17-20-20+ години, страшно ми е. Тоа е човек кого жената може комотно да го нарекува тато, и ми нема логика, таа во средни години - тој деденце. Јас лично не би била во таква врска, бидејќи како прво и основно се познавам себе си, и знам дека не би ми било пријатно покрај човек со толку голема возрасна разлика. Самата помисла на тоа прави да се чувствувам непријатно.
Deckoto e dobar ama kje doznaam vo naredno vreme.inaku prikaznata na Bright e naa prvata strana.Majka mi i tatko mi se 20 godini razlika tocno.koga imav 11 godini dobiv brat a tato imase togas 49 .i jas ne bi bila vo takva vrska iskreno
Никогаш не сум сакала некој многу постар од мене.А,и најчесто ми се лепат/се лепам за помали Пред некоја вечер се најдов во друштво на еден симпатичен тип. Арно ама,5 год.помал од мене(27).Ок, не ни помислив нешто во моментот. Си разврзавме муабети бла,бла...расположени ,повеќе од очигледно беше дека има привлечност меѓу нас. Се' ок додека не ме праша која генерација сум Се разочара типот Не му се веруваше затоа што му сум изгледала за помала. Му реков дека мене не ми смета и дека не се најважни годините. Можеби него му сметаше(ако планираше да ми се пушта и слично).Сепак,се дружевме до крајот на вечерта(уствари не раздени хаха),си се опушти,си флертувавме...па кажа дека му е мило што запознал некоја како мене,гушки,бацки (другарски)....Другарката преку која се запознавме,ми кажа дека многу ме пофалил,имал добар впечаток за мене. Ми пушти пријателство на фб ,па комунициравме(повеќе општи муабети,смеи...)...и.....Сега, не знам...и да сака нешто да проба,можеби се плаши,годините го кочат,така е кај нас-што ќе кажат домашните,околината.....а од друга страна,ако сака па,ништо нема да го спречи.Јас така рамислувам,не значи дека и тој. Ни на крај на памет не ми паѓа да се убедуваме или јас да го викнам прва на кафе,а баш би сакала да го видам и да дознаам што мисли Мислење?Совет?
Ако веќе имаш негов фејсбук и гледаш нема негова иницијатива и сакаш да дознаеш дали типот е неодлучен или не му се допаѓаш, зошто не му пишеш два збора за да знаеш на што си? На пример, пиши му нешто вакво во порака на ФБ: Неколку пати се фаќам како мислам на вечерта кога бевме заедно и колку ми беше забавно, па се прашувам дали би сакал некогаш да го повториме тоа? Ова е може тешко да му го кажеш во лице, но на ФБ? И така и така нема да го видиш повеќе, ако не се договорите да излезете.
Najdobra vrska imav so 13g postara od mene preubavo custvo znaese so saka nezaboravni momenti nezaboravni mesta sekogas sum za postara iako veke i jas ostarev
Ние сме разлика 7 години и ни е супер. Јас искрено не би била со некој моја генерација, оти за мене тие се сеуште да не речам прости. Ги имам гледано машките на матурската и некако диво ми се понашат, мислат се шо лета, се се јаде.
Ако се додадовте на фејс е многу лесно и чекор напред. Ако неќиш да го викниш на кафе и да видите до каде можите, шо искрено е најдобрата опција, излезете пак со друштво, подружете се па после излезете сами, дури и да значи ти да бидиш иницијатор. Ако се двоуми ради годините можи му треба само повеќе дружба со тебе, да му се докажи спротивното нели, и затоа мислам дека доколку би излегле со друштво е добра идеа.
Девојката што ја сакам е постара од мене 6 години јас имам 17 години таја има 23 години но незнам дали би успеала врската бидејчи разликата е 6 години некои од околината мислат дека разликата е голема, но и двајцата се сакаме
Девојката што ја сакам е постара од мене 6 години јас имам 17 а таја 23 години незнам дали врската би успеала некои од околината мислат дека разликата е голема но и двајцата се сакаме.
Оф, душичка. Мене ми се пуштале до 4 години помлади и жалничко ми е, а не па 6 години разлика... најдобро ти е да заборавиш на неа.
Ljubovta nema granici vo nisto ako e vistinska i dvonasocna, no malogragjanskiot mentalitet na okolinata ne moze da ne vlijae na nekoj od partnerite.Ako parot uspee da gi prebrodi tie periodi i ako taa ljubov e dovolno silna taa opstanuva bez razlika na razlika na godini, veroispovest, izgled, poteklo , obrazovanie, i minato. Taka sto nisto ne e vazno i ne vazi nitu edno pravilo osven pravilo na ljubov.
Деновиве прочитав дека Српската модна креаторка Верица Ракочевиќ. има 69 години а мажот има37 год.Керката на Верица, е постара 7 години од очувот. Е што е многу,многу е
Воопшто не се важни годините, важно да ви е убаво и да се почитувате. Иначе јас би можела да одам со постариве околу 10 год. А и секако и со помали до 3-4год. на пр јас 25 тој 22-23г.
Јас и мојот партнер сме 13 години разлика. Во животот не сум сакала а и не верувам дека би можела повеќе да сакам некого од него. Инаку јас имам 26 години а тој 39. Да напоменам дека досега нема предходни бракови и покрај неговата возраст. Никој досега не ми пружил такво разбирање, таква поддршка и таква љубов. Многумина би рекле дека разликата во години е преголема, дека јас сум доста млада за него и слично. Но со оглед на тоа колку ни е прекрасна врската не би можела да се замислам со друг. Во моментот веќе си ја планираме нашата заедничка иднина.
Ниту година, ниту месец, ниту, недела, ниту ден, ниту час, ниту минута, ниту секунда НЕ СМЕ разлика! Многу си се сакам(е) држејки се за раце... Спојлер