Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Како така женски не се "бркаат" зашто да ги бркам Битерке...? :wasntme: :)
    Btw дек ти е љубовчето Сашко? :inlove: Еве valentine се ближи се надевам пријатно ќе те изненади. ;)

На Ketchup, crimson, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    Моето љубовче не се вика Сашко. :)

На КикиМаус и elimkd им се допаѓа ова.
  3. kikicat

kikicat Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Јас и мојот партнер сме разлика 12 ипол години. Разликата и не е така мала но со него ми е прекрасно. Сум имала повеќе врски зад себе, претежно разлика некоја и немало, сите биле отприлика на моја возраст. Инаку имам 25 год. Ова ми е најпрекрасната врска во која сум била. На почетокот се двоумев, размислував што и како би било. Но со оглед на тоа колку се сакаме повеќе немам никаков сомнеж. Според мене разликата е во ред а мислењето од другите не ме интересира.

4. kikicat

kikicat Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Јас и мојот партнер сме разлика 12 ипол години. Разликата и не е така мала но со него ми е прекрасно. Сум имала повеќе врски зад себе и сите биле отприлика на моја возраст. Инаку имам 25 год. Ова ми е најпрекрасната врска во која сум била. На почетокот се двоумев, размислував што и како би било. Но со оглед на тоа колку се сакаме повеќе немам никаков сомнеж. Според мене разликата е во ред а мислењето од другите не ме интересира.

5. Бисерче95

Бисерче95 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    215
    таа 16 год а тој 24?

6. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    8 години не е голема разлика но во случајов девојката е премлада. Таа да речеме е втора средно а тој може на таа возраст да е веќе дипломиран, вработен и со многу поинакви погледи од нејзините. Да беше таа 24 а тој 32, е тоа е сосема поинаква ситуација. Не сум сигурна за успешноста на оваа врска :x.

На eloves, elimkd и Бисерче95 им се допаѓа ова.
  7. Бисерче95

Бисерче95 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    215
    Незнам девојката мие комшивка и плус младае 16 се залета во човек кој има24 год кој имаше 3год врска со преуба презгодна девојка која беше на место.Али ете фате неа натаа 22год и се скара и раскина и почна со оваа одмаза рок од 1нед.А таа девојка ја знам мирна добра никаде нез него неодеше верна му беше али ете него газот му мрдал и сега малавва ја влечка филмој и прај,.МИЗЕРИЈА

На Zaljubena26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zborlesta

zborlesta Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    47
    Јас искрено мислам дека 5 години разлика е сосема доволно. Но и се зависи од тоа на која возраст се и двајцата.

На lost123, elen4e22 и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.061
    Jas so soprugot sme razlika 8 godini i sepak ke kazam deka godinite ne se merilo za uspesna vrska ili brak .

На КикиМаус и Zaljubena26 им се допаѓа ова.
  10. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Godinite ne se merilo za kvaliteten brak i zivot, no kolku povece godinite minuvaat tolku povece razlikite stanuvaat vooclivi. Zboruvam za golemi razliki od +8. Ajde toa, ama 15-20 godini razlika :o

Dali taa devojka sfaca deka utre koga ke bide zrela zena vo najubavi godini ke seta dedo pokraj nea? Plus, golema verojatnost deka vnuce nema da doceka i red drugi negativnosti. A za tie maski moja generacija ili postari sto odat so maloletni devojcinja od 15-16 godini nemam zborovi. Klasicni pedofili ili nesposobni da fatat sozreani devojki i da izgradat kvalitetna vrska, tuku im pravat filmovi na neiziveani devojcinja so golemina na mozok ednakvo na orev.

На celineparis, ♣ Alba Viduam ♣, Mr. Right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    7.337
    Golemite razliki vo godini so tek na vreme stanuvaat poocigledni posebno koga zenata e okolu 40 godini koja seuste e sexualno aktivna a mazot nakaj 60 god koga ne e tolku moken. Kolku i da bide golemo razbiranjeto megju niv sepak nastanuvaat problemi. Iako ima nekoi lugje koi posporo stareat, dobra genetika i kvaliteten zivot moze da se prirodno so dobra kondicija. Razlicni primeri vo zivotot.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Јас имам една комшика која има 54 год.а он 62 год. и супер се,имаат 5 внучиња и уживаат:clap:

13. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    4 години, јас 28 он 32

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Супер:)

На Elisabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Среќничка

Среќничка Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Ми треба стварно некој совет затоа што веќе сум скроз изгубена.Значи не знам шо ми се случува,вака немам сакано никој во животов, а шо е најтрагично уше се неаме запознато.Збориме една година се иаме видено во живо ама ја немам таа храброст да одам и да се поздравам,само испаничувам.Јас сум 15 тој е 21....голема е разликата,мислам годините не си одговараат.Ама сакам кога некој е поголем и има подобро размислување.Ми имаат понудено врска од моја генерација или постари 1/2 години и се некако како недораснати ми се...може само преовеличувам.И се сите ги споредувам со него..и никако не наоѓам некој како него или барем блиску до неговото понашање.Ме вика да искочиме да се запознаеме во живо, ама не можам.Ве молам совет како да продолжам понатаму?? Да пробам да прекинам да зборувам со него или ?? Стварно не знаммм :sweat:

16. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Разликата не е голема воопшто туку сте во онаа животна фаза кога многу значи затоа што на 15 год. ти си сеуште дете со многу мало искуство, претпоставувам на почетокот на средното образование а тој веќе можеби и пред дипломирање и вработен. Немате исти гледишта на работите, има искусено многу повеќе од тебе. Иако се зависи од човекот, има и машки кои на негови години се прави деца а и девојчиња на твои години кои се понапредни и делуваат како да имаат 18 год. Сосема поинаку ќе беше ако ти пример имаше 21 а тој 27. Ако толку го сакаш и ти значи можеш да излезеш и да видиш какви му се очекувањата но сепак биди подготвена дека ваквата врска може да биде многу кратка и немој да дозволиш тоа да те разочара.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Разликата не е голема ако ти си 20 а тој 26, на пример, ама вака, извини ама ти си дете. Среќа кај нас законот е д 14 години, ама колку што знам во многу државо во ЕУ е до 16.... Мислам, можел и дечко ти да мисли малку кај се петла... Гледам и се чудам што се случува со луѓево, 25-30 годишни мажи се во врска со 15/16 годишни девојчиња, аман почекајте ги малку да пораснат...

На Mishela, Doozy, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Понекогаш единствен начин за да се покаже колку е тоа ненормално е да се сменат улогите едноставно.

Замислете како би изгледала 25-30годишна девојка/жена со дете од 15 години во сексуални односи што многу се практикува во таквите врски во првичниот пример и стана репер за нешто нормално во општествово ни покварено.

Педофилија е луѓе, како сакате вртете го.

На ♡BuBaLe♡, Baby-bubu, mira.mira и 6 други им се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас и мажот ми сме разлика 4 години и 1 недела. :D

На elimkd и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Јaс мислaм декa причинaтa кoјa штo некoи 25-30 гoдишни мaжи oдaт сo среднoшкoлки е тoa штo и двaјцaтa си oдгoвaрaaт сo пaметoт. Или пaк oвие се недoрaснaти и немaaт хрaбрoст дa си нaјдaт некoјa девoјкa приближнo негoвaтa вoзрaст.
    Јaс ствaрнo не мoжaм дa се зaмислaм сo некoјa кoјa е 18-19 гoдини, a јaс пред диплoмирaње и рaбoтa ,сoздaвaм и пoлекa си гo средувaм живoтoт,a тaa се пoтресувa зa тестoт пo мaтемaтикa. Или пaк цмиздри штo дoбилa 4кa пo мaкедoнски. (facepalm)

На lunchy, Antebellum, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.