Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Maz mi e 1ipol postar od mene i funkcionirame veke 10god :)

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Три години и три месеци маж ми е постар и супер функционираме засега.
    Според мене не е битна разликата, само мажот да е постар. Не можам да се замислам со помлад маж од мене. Но не велам дека на жените кои се постари од своите мажи не им е добро. Секој со својот вкус и одлука.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    а 30-40 години разлика? Што мислите за тоа?

На Атриом му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Претеризам.

На sj *O*, Joi, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Joanna_

Joanna_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2018
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    655
    Јас сум цели 11 дена постара. :lol:

6. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    До 5-6 години разлика ми е таман :)

Она да е помала де :D

7. Raketa

Raketa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    510
    Во порана восраст не ми претставуваше проблем 6-7 па и 8 години ама како минува времето реално сега разлика поголема од 3 ја гледам како проблем.Едноставно тој после 30 влече кон семејство да се оствари како родител.... јас во рани 20 желна за успех амбиција сакам барем уште 6-7 години додека да планирам основње на семејство.Во моето искуство претставуваше ненадминлив проблем,нормално не дискутирам доколку амбициите на партнерите се поклопуваат ама сметам дека тоа е доста ретко особено кога едниот партнер ја поминува 30 а другиот е уште во своите рани 20.

На Doozy, Adriana.O и WildMk им се допаѓа ова.
  8. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Или да е 4 до 5 години постар или 4 до 5 години помал. 7, 10 или 15 години плус е многу. Не ми е логично 15 години плус зашто некои на таа возраст се случува да станат родители.

9. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Гoдините пoрaнo и не ми биле вaжни ,сум излегувaлa и сo пoмaли ,нo пoрaди тoa и сум имaлa мнoгу кaрaници oд штo не биле сoзреaни.Амa сегa дечкo ми, 5 гoдини е пoстaр oд мене и сфaтив декa е пoдoбрo мaшкoтo дa е пoстaрo зoштo е пoстaбилнo и ем знaе дa ме oпрaви вo некoи рaбoти знaе дa ми дaде прaв сoвет и ем врскa е зaснoвaнa нa мнoгу тoлерaнцијa и рaзбирaње.

На Lizzie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    Со дечко ми сме скоро 6 години разлика - тој е постар. Веќе 5 и пол години сме заедно, и супер ни е (се потскаруваме нормално, како и секој пар :D). Тој работи, јас студирам (медицина, што е повеќе години) и малце тука е контрадикторно. Знае понекогаш да отвори тема за идно време, за женење, за деца ама јасно му е дека се' додека не завршам - ништо од бизнисот. Можеби нема да се жени на 27-28 како што си има замислено, ама тоа му е шанса да напреднува во кариера и повеќе да ризикува.
    Мислам дека годините имаат мал дел. Би рекла нашата разлика е во граници на нормала, повеќе накај горна граница (според мене). Мама и тато се 10 годинин разлика, и со тато е некогаш ептен тешко да се излезе на крај. Толку му се застарени и спротивни ставовите од на мајка ми... И со оваа технологијава :lol::lol::lol:

На Dr.Zzz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Keanu Reeves

Keanu Reeves Нов член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    19
    Јас верувам дека годините никогаш не претсавуваат проблем во Љубовта не зависно како и да се круниса љубовта, со брак или пак љубовна врска, ,Моето искуство кое сакам да го споделам со вас е ,да никогаш не се оптертуваат со рекла казала, тој е постар од нејзе или таа од него може син да и биде ова она абе глупости.
    Во мојот живот секогаш сум имал жена до мене која во годините е над мене што значи сите мои љубовни врски биле со жени што се над моите " години " ,врската која ја имав во годините изнесуваше 17 години помеѓу мене и нејзе функциониравме беспрекорно добро годините дури и не се приметуваа живеевме заедно среќни и весли секој миг од денот нормално со добар секс кој ја одржуваа врската, Љубовната хемија не познава години уживајте сакајте се , бидејки сите се раѓаме и умираме еден ден,
    Прашање што им фали на Моника Белучи ,Синди Крафворд ? според мене за мене тоа е жена која нема години и нормално секој маж не зависно на " годините " сонува за таква жена..

“The difference between sex and love is that sex relieves tension and love causes it.”

На Lavica2602 и Gosh им се допаѓа ова.
  12. MilevskaBaby

MilevskaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Od licno iskustvo kje vi kazam deka razlikata vo godinite definitivno ne e bitna za vo edna vrska da postoi ljubov i harmonija jas so mojot sakan sme 12 god razlika i voopsto ne se cuvstvuva toa se e do odnesuvanjeto i slogata..naskoro kje se verime taka da godinite ne se vazni vo ovoj slucaj

На A.27 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bambina carina

bambina carina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    87
    колку годишни сте?

14. MilevskaBaby

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Jas 18 toj 29 uste malku 30

На David.wp17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Pa I ne veruvam deka e taka ti si ushte dete.. kolku vreme ste zaedno?

На crimson, joy1, Joi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    16.997
    Си го уништуваш најубавиот период од твојот живот, ако зборуваме за брак Искуси го животот....

На Joi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.400
    мислам дека е најубаво дечкото да е постар до 6год така личи не некои помали дечишта

На A.27 и David.wp17 им се допаѓа ова.
  18. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Не е битна за зрели и изградени личности. Возрасна личност при крајот на третата деценија од животот малку е чудно да се мотка со малолетници.
    Бракот е сериозна работа, зошто уште сега да се врзуваш со толку обврски наместо да уживаш во младоста? И дечко ти не е престар па да му се брза, можете да си поуживате уште некои 4 години како дечко и девојка па да се земете. :)

На GirlLove, IM.TMKQ и Alisa22 им се допаѓа ова.
  19. MilevskaBaby

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    3 god sme zaedno

Sig neznaes kako e da se saka vistinski i da ja iskusis ljubovta zaroa taka zboruvas nie edvaj cekavme da se zememe

Последна измена од модератор: 15 јули 2018
    На A.27 и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Бракот си носи обврски сам по себе но не значи дека нема да уживаат во него. Се зависи од нив двајца.
    @MilevskaBaby среќно понатака.

На WildMk, senjorita-v и MilevskaBaby им се допаѓа ова.