Разлика во години

Discussion in 'Врски' started by Bright, Nov 25, 2009.

1. *Ane*

*Ane* Популарен член

Maz mi e 1ipol postar od mene i funkcionirame veke 10god :)

Alisa22 likes this.
  2. st2007

st2007 Истакнат член

Три години и три месеци маж ми е постар и супер функционираме засега.
    Според мене не е битна разликата, само мажот да е постар. Не можам да се замислам со помлад маж од мене. Но не велам дека на жените кои се постари од своите мажи не им е добро. Секој со својот вкус и одлука.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

а 30-40 години разлика? Што мислите за тоа?

Атриом likes this.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Претеризам.

sj *O*, Joi, Alisa22 and 4 others like this.
  5. Joanna_

Joanna_ Истакнат член

Јас сум цели 11 дена постара. :lol:

6. Читател

Читател Истакнат член

До 5-6 години разлика ми е таман :)

Она да е помала де :D

7. Raketa

Raketa Истакнат член

Во порана восраст не ми претставуваше проблем 6-7 па и 8 години ама како минува времето реално сега разлика поголема од 3 ја гледам како проблем.Едноставно тој после 30 влече кон семејство да се оствари како родител.... јас во рани 20 желна за успех амбиција сакам барем уште 6-7 години додека да планирам основње на семејство.Во моето искуство претставуваше ненадминлив проблем,нормално не дискутирам доколку амбициите на партнерите се поклопуваат ама сметам дека тоа е доста ретко особено кога едниот партнер ја поминува 30 а другиот е уште во своите рани 20.

Doozy, Adriana.O and WildMk like this.
  8. Caci55

Caci55 Истакнат член

Или да е 4 до 5 години постар или 4 до 5 години помал. 7, 10 или 15 години плус е многу. Не ми е логично 15 години плус зашто некои на таа возраст се случува да станат родители.

9. lunchy

lunchy Истакнат член

Гoдините пoрaнo и не ми биле вaжни ,сум излегувaлa и сo пoмaли ,нo пoрaди тoa и сум имaлa мнoгу кaрaници oд штo не биле сoзреaни.Амa сегa дечкo ми, 5 гoдини е пoстaр oд мене и сфaтив декa е пoдoбрo мaшкoтo дa е пoстaрo зoштo е пoстaбилнo и ем знaе дa ме oпрaви вo некoи рaбoти знaе дa ми дaде прaв сoвет и ем врскa е зaснoвaнa нa мнoгу тoлерaнцијa и рaзбирaње.

Lizzie likes this.
  10. LadyR

LadyR Популарен член

Со дечко ми сме скоро 6 години разлика - тој е постар. Веќе 5 и пол години сме заедно, и супер ни е (се потскаруваме нормално, како и секој пар :D). Тој работи, јас студирам (медицина, што е повеќе години) и малце тука е контрадикторно. Знае понекогаш да отвори тема за идно време, за женење, за деца ама јасно му е дека се' додека не завршам - ништо од бизнисот. Можеби нема да се жени на 27-28 како што си има замислено, ама тоа му е шанса да напреднува во кариера и повеќе да ризикува.
    Мислам дека годините имаат мал дел. Би рекла нашата разлика е во граници на нормала, повеќе накај горна граница (според мене). Мама и тато се 10 годинин разлика, и со тато е некогаш ептен тешко да се излезе на крај. Толку му се застарени и спротивни ставовите од на мајка ми... И со оваа технологијава :lol::lol::lol:

Dr.Zzz likes this.
  11. Keanu Reeves

Keanu Reeves Нов член

Јас верувам дека годините никогаш не претсавуваат проблем во Љубовта не зависно како и да се круниса љубовта, со брак или пак љубовна врска, ,Моето искуство кое сакам да го споделам со вас е ,да никогаш не се оптертуваат со рекла казала, тој е постар од нејзе или таа од него може син да и биде ова она абе глупости.
    Во мојот живот секогаш сум имал жена до мене која во годините е над мене што значи сите мои љубовни врски биле со жени што се над моите " години " ,врската која ја имав во годините изнесуваше 17 години помеѓу мене и нејзе функциониравме беспрекорно добро годините дури и не се приметуваа живеевме заедно среќни и весли секој миг од денот нормално со добар секс кој ја одржуваа врската, Љубовната хемија не познава години уживајте сакајте се , бидејки сите се раѓаме и умираме еден ден,
    Прашање што им фали на Моника Белучи ,Синди Крафворд ? според мене за мене тоа е жена која нема години и нормално секој маж не зависно на " годините " сонува за таква жена..

“The difference between sex and love is that sex relieves tension and love causes it.”

Lavica2602 and Gosh like this.
  12. MilevskaBaby

MilevskaBaby Истакнат член

Od licno iskustvo kje vi kazam deka razlikata vo godinite definitivno ne e bitna za vo edna vrska da postoi ljubov i harmonija jas so mojot sakan sme 12 god razlika i voopsto ne se cuvstvuva toa se e do odnesuvanjeto i slogata..naskoro kje se verime taka da godinite ne se vazni vo ovoj slucaj

A.27 likes this.
  13. bambina carina

bambina carina Истакнат член

колку годишни сте?

14. MilevskaBaby

Jas 18 toj 29 uste malku 30

David.wp17 likes this.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Pa I ne veruvam deka e taka ti si ushte dete.. kolku vreme ste zaedno?

crimson, joy1, Joi and 1 other person like this.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Си го уништуваш најубавиот период од твојот живот, ако зборуваме за брак Искуси го животот....

Joi likes this.
  17. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

мислам дека е најубаво дечкото да е постар до 6год така личи не некои помали дечишта

A.27 and David.wp17 like this.
  18. Joi

Joi Популарен член

Не е битна за зрели и изградени личности. Возрасна личност при крајот на третата деценија од животот малку е чудно да се мотка со малолетници.
    Бракот е сериозна работа, зошто уште сега да се врзуваш со толку обврски наместо да уживаш во младоста? И дечко ти не е престар па да му се брза, можете да си поуживате уште некои 4 години како дечко и девојка па да се земете. :)

GirlLove, IM.TMKQ and Alisa22 like this.
  19. MilevskaBaby

3 god sme zaedno

Sig neznaes kako e da se saka vistinski i da ja iskusis ljubovta zaroa taka zboruvas nie edvaj cekavme da se zememe

Last edited by a moderator: Jul 15, 2018
    A.27 and GirlLove like this.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Бракот си носи обврски сам по себе но не значи дека нема да уживаат во него. Се зависи од нив двајца.
    @MilevskaBaby среќно понатака.

WildMk, senjorita-v and MilevskaBaby like this.