Ееее девојче..каде со тој памет? Се додека не научиш дека љубовта не е во листот хартија, ништо не правиш.. Вие може да сте заедно, да се сакате, да градите заедно иднина па дури и деца да имате, а да не сте официјално во брак.. Бракот нуди само правна сигурност ...љубов сигурно не
Зошто ја осудувате девојката? Во ред е да за вас тоа не е во ред и да си дадете мислење дека треба да ужива во животот но чему иронија и осуди? Можеби девојката чуствува дека е спремна да се сноси со бракот и предизвиците, може е прерано порасната и созреана до некаде за да увиде и се пронајде самата во брак. Еве не знам трескам од памет оти девојката има 3 кратки поста само напишано. Ама не значи дека треба да и го скроиме веднаш животот на проспаст ако се омажи на 18 години. Може дечково навистина ја сака, се сакаат, се подржуваат, убаво им е заедно и си сакаат официјалност. Не мора да се плука по се живо и диво и да се објаснува дека е мала кога верувам и самата знае дека е млада но можеби таа повеќе се прнаоѓа во брак отколку во кафичи и дискотеки и во дружби. Може се ова нема врска не знам а и веќе полонолетна е па ќе си избира сама за себе што ја прави среќна. Поентата ми е дека не треба да осудуваме од една реченица и веднаш да паметнуваме врз туѓи животи. Има девојки што се пронаоѓаат во брак помали и тоа не значи дека по дифолт ќе постане очајна домаќинка и нема да излезе на улица. Има куп вакви девојки што паралелно шетале работеле учеле и домаќинувале.
На помладиот љубовник, Елизабета Баковска Неа ја сакам, рече, онаа опитната, богови, неа сакам да ја земам. Не ми треба девојче со мазно чело, лукава нимфа што со гладни очи имотов ми го голта. Сакам жена што ќе ме научи чесно да ја љубам. Осамена за со неа да не бидам сам, натажена солзите да ми ги суши, страсна во вениве крвта да ми ја врие. Неа, единствено неа ја сакам. А потем, љубопитно како секое дете кутијава од рацете ми ја чапна, и згрозен од грдите лузни што во неа ги криев, ме истера ко последна блудница, сама надежта да си ја носам. На постариот љубовник··, Елизабета Баковска Како вредни пајачиња твоите очи исплетоа мрежи, во сребрен филигран ми ја заробија душата. Од север како мов ме обрасна твојата страст, зелена и густа, се појави одненадеж, чудесна животворна свежина. Ми отвори прапочеток таму кај што мислев дека ќе најдам само крај. Не штеди си ја љубовта, ми рече, нема каде да ја носиш, секој пат, па и овој, може да биде последен. А потоа совеста ти го поткасна срцето како зрело јаболко, со траги од заби на градите си замина оти тешка ти беше мојата младост.
Разликата во години може само психички да не исцрпува што би рекле дома и народот секако. 13 години сме разлика, и супер согласување. Нека не ве кочи доколку е само тоа пречка
Toa se obiduvam da go kazam no znars sekogas kjr postojat takvi lugje..devojkata pogore @vitamina se kaza kako sto e taka da jas ne planiram na lugje sto ne gi poznavam da se pravdam tuku samo go kazav moeto mislenje i iskustvo vo vrska so temava
Ако се омажи, не ќе умри...Скраја да е... Има такви што и на 40 им е рано за брак, и такви, на кои 18 им е таман... Возраста на која ќе стапиш во брак, не е индиција за тоа дали ќе ти биде убав животот или не... Јас на 25 се омажив. Немам чувство дека 'не сум го искусила животот'.. Да го сретнев порано, и порано ќе се омажев за него.. Индивидуално е.
Sum zapoznala eden kup maski postari pomladi i sve...no za prv pat naogam nlad covek a da e paneten i zrel ko nekoj od 40...komunicirame vise 4 meseci i vo sve se vklopuvame...se sakame mnogu navistina ama problemot e sto jas sum 5 godini postara od nego (toj imat 22 jas 27) (...tokmu zaradi ova nmveke 4 meseci ne moza da se odluca da pravime eden cekor poveke...aj nekoj nekoj sovet ili iskustvo (
Јас и сопругот сме 11 год разлика, го запознав кога имав 20... 9 години заедно , почит и разбирање на секое поле... Јас велам зависи од човекот, годините не се битни среќно
Луѓе зошто толку осудувате? Се разбира дека годините не треба да бидат пречка во љубовта, тоа е убаво чувство и не е поврзано со годините и слично. Навистина не ве разбирам ова е 21 век и има толку многу работи што навистина може и треба да се осудуваат а вие осудувате некои девојки или жени кои имаат повозрасни дечковци или мажи. Секоја чест на оние кои не гледаат по тоа и кои се среќни со личноста која ја сакаат без разлика на возраста
^ И јас сум малце постара од дм па имаме одлично разбирање и комуникација иако сите кога ќе не видат мислат дека ја сум помала од него ама што да правам младолико изгледам