Знаете, малку ми е збунувачки... сите велите дека би биле само со постар или врсник, а никоја не вели дека би била со помал. Зошто не би сакале? Сте биле во врска со помала личност од вас? Што е тоа што не би ви чинело доколку би биле со помала личност? Воглавно поголем дел од врските во кои сум бил, биле со постари девојки и биле прилично добри врски, само поради Х причини сме морале да се разидеме на различни патишта... Ме интересира каков е вашиот став во однос на ова прашање?
Јас не сум била и не би била сега со помлад од причина што имам 19 години и прилично ми е неверодостојно дека некој од 17 или 16 години би ми одговарал со размислувањата.
Јас имав 3 годишна врска со помал и постојано се чувствував како да му сум воспитувач или втора мајка. Ние женските созреваме многу побрзо од вас и ни треба маж кој што ќе е минимум на наше ниво, а не дете кое што треба да го израснеме. Да напоменам дека ова го мислам за средношколските врски, за понатака не можам да коментирам.
Не сум била со помал, бидејќи најголемиот дел од врсниците и тие докај 2-3 години постари (да не зборувам за помали) ми делувале (и уште делуваат) многу незрело. Увидов дека немам ништо заедничко со нив. Скоро никој од нив не се интересираат за сериозни врски, туку најмногу за забава. Нормално дека годините не се мерило на зрелост, ама ете. Се пронајдов со 9 години постар од мене и се вклопивме совршено. Имаме слични размислувања, ставови и супер функционираме заедно.
Истото и за мене важи. Колку само работи што ги правеле машките на моја возраст и нивното однесување, особено во средно, мене одбивни ми биле и детски. Презрела бев за своите години и донекаде знаев дека само со постар ќе можам да го имам она што го сакам. Секако има и исклучоци не велам не, но во мојот случај не се покажа така. Сум била и со една година постар, 22 имаше тогаш тој, дете право во секоја смисла на зборот.
NE mozam da SE zamislam so pomal od Mene, NE e toa za Mene. Cel zivot mi SE dopagjale postari, nekolkute deckovci Sto sum go imala bile po 5 i 8 godini postari od Mene. Mm e. Skoro 8i Pol godini postar od Mene.
Дури и доколку се појави некоја атрактивна, карактерно изградена личност, која за жал е помлад/а од тебе?
Јас сум во врска скоро 3 години со дечко помал од мене, година о два месеци. Секогаш викав дека нема да одам со помал од мене, едноставно не се замислував, а одлично функционираме. Така да мислам дека сепак се е до човекот и неговото созревање.
Супер за сега дај Боже така и да продолжи, 3 и пол години заедно, имаме и бебе,кога почнавме тој беше 26 јас 33.
Мислам дека разликата во годините не влијае на тоа ако постои вистинска љубов.. Стрина ми е постара 9 години од чичко ми па што.. Нема врска тоа..
Razlika od 20-40 godini megju partnerite e ne normalna. Moze da ima platonska ljubov no ljubov i zaednichki razmisluvanja teshko.Partnerite pripagjaat na razlichno vreme ,imaat jaz na generacii. No ako zborime za biznis, toa e dobra biznis zdelka.
Мојот дечко е 3 години и 2 месеци поголем. Никогаш не сум сакала да имам помал од мене, ниту многуу повозрасен .