Значи стварно барам некое решение ако воопшто постиои.Јас имам 20 години а он има 40 години.Не е само тоа.Женет е.Има две деца.Се гледаме од време на време бидејќи не сме од ист град.Што да правам?Некогаш на моменти се чуствувам ГРОЗНО за тоа што го правам
Решението е толку едноставно што воопшто не требало да го бараш тука на форумот, кога веќе знаеш што би ти одговориле. Се ужаснувам кога слушам, како млади девојки се метлеат со старчуги па поготово женети и со деца! Што најде ти во тој старец кој може да ти е татко? Што добиваш од него? Како спиеш мирно кога знаеш дека можеш да растуриш нечиј брак и две невини дечиња да страдаат? Не сум јас да ти судам, ама срам да ти е! Извини на искреноста.
Тој така наречен ''старчуга'' е мојот живот!тој е се за мене!неговата жена има швалер а тие се заедно само поради децата.добивам од него се што ке посакам
Девојче, а каква иднина си замислуваш со толку постар човек од тебе? Верувај ми, воопшто нема да ти е лесна, особено што тој има и "хипотека" на себе, на деца мислам де...! Ти си во најубавите години...ех да ти ги имам...Бегај од него...
Верувале или не длабоко во себе не сакам да го правам тоа...но има нешто што ме привлекува незнам што да правам.Тој е газда на еден кафиќ значи одам таму само за да го видам,ако не појдам полудувам.незнам што да правам
Е како да не! Ако ти е живот, тогаш нема да се чувствуваш грозно и да бараш решенија по форуми. А ти нему што си му? Младо месо кое може да го има кога и да посака. Поради деца или не, како и да е, тој си има жена, а ти си таа втората, која ги требе трошките!
Добро девојко со кој памет велиш дека тој е твојот живот?? Ти живееш во свет полн со лаги, замислен свет, во кој твојот живот секој ден станува се полош и полош. Дали еден старец од 40 години може да ти биде дечко? или маж? како и да е, свати дека уништуваш семејство, сигурно измислуваш за тоа дека и неговата жена имала љубовници само за да се оправдаш себеси. Но тоа твоето нема оправдување. Со кој памет 20 годишна девојка "оди" со 40 годишен маж? Па уште и планира брак со него? дали сте вие нормални? па добро која иднина те очекува со него? Дали знаеш дека кога ти ќе имаш 40 години, ќе треба да го подржуваш на патот до тоалетот? знаеш ли дека неикогаш нема да го осетиш чувството да бидеш мајка? направил тој веќе 2 деца, и не го интересираат повеќе. за него се само мали копилиња... Е многу ме нервираат вакви девојчиња. Па ти сеуште си дете, со твојот памет размислуваш како 6 годишно девојче а не како возрасна девојка. Засрами се!и ти и сите такви ко тебе
Ахааааа, значи газда на кафич. Па тогаш слободно кажи дека те привлекуваат неговите пари, а не неговиот исабен алат.
Те привлекува сигурноста што ти ја пружа (но тоа може само така да ти изгледа). Можеби во него гледаш заштита, нешто како татко. Зачувај си ја младоста за некој млад. Излези во град, најди си дечко, смени еден, двајца, третиот ќе ти се погоди. А да те прашам, од каде знаеш дека жена му има швалер?
Машничка ни врзува машнички. Јас веќе воопште не им верувам на ваквите што пишуваат. Немаат попаметна работа па измислуваат глупости.
девојко, како прво не ти личи на годините за воа што го правиш,тој 40 а ти 20? второ - расипуваш брак тој и жена му и да имаат швалери/швалерки повторно се враќаат дома откако ќе им поминат мушичките и трето- ти не го сакаш него ги сакаш неговите пари...затоа расчисти си со него пред да биде касно...арно викаат старите да ти ги имам годините а не паметот !!!
во право си ...поради ваквите што се зафркаваат,на оние што навистина им треба помош не ја добиваат !
Во право е Офи, ова е една од веќе банираните, така да не и обрнувајте внимание. Кратки несодржајни мислења, само да изнервира... не само овде и во темата абортус. Ве молам да не го храниме тролот.
Уосталом, не ми е јасно зошто бара совет? Кога и да ја искритикуваш и навредиш што и заслужува да се случи, ќе те нападне и ќе се брани. Игнор и готово.
2о години е тоо мач..а тоа и да се голтне некако..одвај ама женет и со две деца е катастрофа! дали ти девојче си свесна во каква игра се впушташ?! Јас незнам со кој ум и се двоумиш..бегај од таму додека не се искомплицирало се. А со такви мачовци со кафичи ова е секојдневие,немој да мислиш дека си му посебна нему. Не си го губи времето со ваков некој.
Прв пат сум со дечко кој е постар од мене,и навистина до сега е супер... Секогаш сум била со врсници,поинаква е врската со постар дечко,се разбира се зависи од карактерот,но не за бадијала викаат дека девојките се 4 години понапред од момците... Подобро постар да ме учи,отколку врсник да ме мачи.
јас имам 16 а тој 22 год. Се муваме веќе 3 месеци и нон-стоп ми кажува дека ме сака и дека сака да му бидам девојка. Но исто така ми вели дека ако сум била поголема би било подобро да имаме врска, а вака демек не било убаво ....ве молам за совет !
Мене не ми е јасно однесувањето на типот.Прво вели дека сака да му бидеш девојка, а потоа не било убаво бидејќи си била малечка.Па ако си малечка што тогаш бара да излегува со тебе,нека си најде повозрасна.Јас мислам дека тој нема сериозни намери,без да ме сватиш погрешно.Му е убаво вака да си се мувате,без обврска тоа го сака тој.Јас тоа го сватив од твоето кратко образложение,а ти си знаеш најдобро што треба да направиш.