Братучедка ми е, растевме заедно. Кога почнаа да идат, почнаа тајно. Знаев дека нешто се случува и крие, ама не знаев што точно. Тоа беше и причина да се оддалечиме една од друга, а повеќе од сестри бевме. Веќе врската не им е тајна, одлично функционираат, и ја разбирам зошто криеше на почеток, само не знам... некако мене ми е малце чудно, може и јас сум грешка. Еднаш ја осудив заради таа одлука, долго време после тоа ме избегнуваше, некој што цел живот ја поддржувал за се, сега ја осудува. И малку ми е хаос во главата, затоа. Воедно ми е и најдобра пријателка, искрено со друг и немам да си напраам муабет, вака ми дојде да пишам да се олеснам малце. А и да видам од друг агол мислења, затоа и сакам повеќе мислења да слушнам.
Според мене е навистина голема разлика. Не можам да разберам како маж од 35 години, има заеднички теми и гледишта со девојка на 20 години. И 10 да беше разликата, според мене пак ќе беше многу. Од тука произлегуваат и други проблеми во иднина но ако нив им одговара, тогаш супер. Ти не можеш ништо тука. Ако ја осудуваш буквално ништо нема да добиеш освен што ќе ја оддалечиш од себе. Таа веќе решила да биде со него, а според тоа што го кажа очигледно и убаво им е. Можеш само да ја поддржиш ако сакаш да продолжите да бидете блиски.
Па веќе и увидов дека не смеам веќе вака бурно да реагирам. Сепак нејзин живот е, што е до мене секогаш би била тука за било каква поддршка и за што и да се случи во иднина. Во право сте и вие девојки и јас се сложувам со вас, но што е - тука е.
Моја другарка се омажи за дечко постар 15 год.Почнаа постепено,убаво се запознаа.Разговараа за сите мани и предности,размислуваа и дали да стават крај,ама едноставно сфатија дека им е преубаво,да си тече полека врската и да видат до каде ќе стигнат.Девојката тогаш имаше 25.Сега се веќе родители на една мала лепотица,се земаа после пет години врска,и сега за сега беспрекорно функционираат.Така да нема правила.
Не дека има некое правило, но врските со голема разлика во години од моето опкужување обично имаат исти или сличен проблем, а тоа е љубомората која се појавува кај машките како повозрасни кога тогаш, што не мора да значи дека истата не постои и кај врсници, но конкретно за случаеви што ги знам со голема разлика проблемот е тој. Е, сега некои можат тоа да го надминат, некои прекратуваат. Зависно карактер.
Имам мислење дека до некаде е и личен избор и преференција. Зависно каков mindset и девојките имаат во дадената ситуација. Сум видела девојки кои доста повозрасно и позрело размислуваат за нивната возраст од другите, и полесно би можеле да опстојат во таква врска со голема разлика. Мада, на крајот на денот максимум би одела до 7-8 години, повеќе од тоа не знам, немам размислувано. А тоа дека повозрасниве мажи имаат повеќе работи поминато и здосадено им е шетање, и потоа љубоморат на помладата партнерка бидејќи таа си сака журки и излегувања, во најголемиот број на случаи така е, но не и во сите случаи. Сепак посесивност и болна љубомора на оправдувам воопшто, ќе јаде клоца веднаш, вербата е најважна без разлика на годините. Ама се занесов во пишување...
Мислење за врска во која што жената е постара од мажот и тоа 5 години, што мислите дали ќе им смета разликата во годините
Za mene kako masko od sekogas sum sakal postari zenski.. 2 3 godini pa i 5 ne e mnog dokolku postoi razbiranje. Ne e sekade isto. Ne site mazi sakaat zreli zeni, imas maski i na 25 ili 30 Godini se detinesti i baraat isti takvi devojki. I se razbira vazna e vozrasta ne e isto masko na 18 da e so zena od 23. I od 31 so zena od 36
Zavisi ako ima ljubov i razbiranje moze da bide nesto a vprocem slzenskoto telo pobrzo staree od maskoto pa moze na pogolema starost da ima nekoe neznacajno vlijanie. Dobro e da se obidete ako ima strast
Не можеш ти да знаеш како им е во врската. Најчесто врските со толку голема разлика не успеваат, ама не значи дека нема исклучоци и можеби братучедка ти е исклучок. Ако таа е среќна, требало само да и дадеш поддршка без осудување, пошто е полнолетна, возрасна е и знае што прави. А некој да ми реагира бурно за одлука која не го засега, и јас би се оддалечила искрено.
Што мислите за врска таа 48 тој 35, изјавува љубов, сака брак, не се откажува, а нејзината фамилија не сака да слушне за него.
Таа ако е 35 годишна и уште дозволува фамилијата да и влијае врз изборот на партнер, поголем проблем има одколку разликата во години.