Ако е постар и има поминато не знам којзнае шо во животот не значи под дифолт после се му е изживеано и сака посериозно. Јас отсекогаш сум бил старо-мало и сум сакал да имам една и единствена девојка, но ете..
Не само што треба да се пазите од груминг, туку треба да сте и математички едуцирани. Кој вика дека не е корисна математиката?
Ептен бумер си го погодила Не, шала на страна и јас од истава причина не сакам многу постари, едноставно веќе е различен менталитетот.Со оглед на тоа што сум 21, макс 5, преку сила 6 год давам да е постар. Инаку дека постар=позрел, не е баш секогаш точно, буквално има премногу што се ближат до 30 а се заостанати на 15.
Такви бабуши '90 годиште бркаат девојки на кои може да им бидат чичковци, а жените близу нивна возраст неможат да си ги фатат зошто се заостанати на 15 години како што пиша @Angie1432 погоре. Немојте да мислите дека дискриминиран, има и ќе има такви избаци во секоја генерација, знам случаи од мое годиште '99 кои забременија 12 годишни. Нема никогаш да има правда за одвратниците што прават овакви работи, така да штитете си ги ќерките и внуките.
Значи он можда завршил Факс на 22 а она е 8мо оделение со 14 год. Сигурно и помага со учењето за у школо, можда затоа се заедно...
@calm-girl Со респект, те молам заќути и не убедувај 14 годишно девојче да излезе со 20 годишен и дека тоа е океј.
Нормално дека не е во ред 14 години со 22 годишни. На 14 год е се уште дете, влегува во пубертет, се уште се развива тоа дете. На 22 години, веќе е возрасен и начинот на размислување е многу поразличен отколку на 14 години. Сум строго против.
Не е битно дали сте 5-10-15-20 години разлика. Битно е да сте полнолетни, возрасни индивидуи кои се согласија на односот. Само тогаш "годините се само бројка". Пред то бројките се "само" криминал. Дури и да не е криминал, постои груминг шо влијае на психофизички развој на помалата особа. Искуствата на младите треба да се со други млади. Искуствата на возрасните треба да се со други возрасни. И шо е со математиката на темава, гла ме фати.
Еее... @theowndemon , јас донесов математика тука. Прогласете ме за "математичар" на годината. Жити математиката што ја објавив. Иначе, без нервози, сменив мислење. Како прво, машко што има над 18 години, не смее да се согласи да има врска со некоја под 18, еве и 17 нека биде. Над 17/18 веќе е нормално.
Јас те разбрав на каква врска мислеше и зошто го пиша тоа што го пиша, ама некако реалноста не е баш таква каква што ја замисли ти. Машките веќе од 15 (ако не и помалку) години па нагоре се заинтересирани за интимни односи со девојчињата, некој полнолетен да е со малолетна, неколку години помлада од него, тешко дека ќе имаат таква врска како што опиша.