Едно прашање. Јас сум 33 а таа 21(22 ке полни оваа година), па некако цело време ми се врти помислата дека сме преголема разлика, и поради тоа не почнувам врска со девојката. Едноставно ме плаши таа помисла дека едноставно нештата нема да функционираат. Совет?
Зависи на зрелоста. Има зрели 18 годишни и несозреани 40 годишни секако дека таа ќе нема искуство како што би имал ти, но можеш да ја научиш нешта што не ги знае.
Ако не пробаш, нема ни да дознаеш дали ќе функционира или не. Можи да сте и две години разлика па да не функционира. Голема разлика сте да, ама не сте преголема, би можело да успее. Инаку знам и неколку примери вакви кои завршиле со брак.
Of lele I jas se gledam so tip koj e isto tolku postar. Samo so jas sum 24. I vo ovoj slucaj I jas se plasam, iako tipot okej se prikazuva Kako za na pocetok.
Denes spomnav taka odozgora na tatko mi vo stil deka ima eden postar od mene no mnogu me praj srekna. Komentarot bese razocaruvscki, mi vika takvi vrski porano ili pokasno se raspagjaat. Poveke od 6godini ne priznaval. Ama sum si bila golema jas da si odlucam sepak Sama. No toj bil protiv. Najlos sovet, mi veli ne, no sepak odluci Sama. Toj I majka mi se razlika 2godini no nikogas nemase posebna ljubov koga gi gledav....of neznam lugje premnogu se izmacivam so mislite. Izgleda ke prekinam, mnogu mi vlijaat komentarite od strana.
Океј, доволно си возрасна да знаеш што сакаш и бараш. Мене ми се чини премногу ваквата разлика ама не можам да судам. Јас би пробала да видам како ми е во ваква врска.
Кога бев средношколка сакав врсници. Сега, ми е сеедно. Битно да е полнолетен, па дали ќе е помал 7 години или постар 10 години, важно е само да си одговараме. Годините не се пречка за да ја оттурнам сродната душа.
Тој дал свое мислење, и убаво ти кажал дека сама треба да си размислиш. На оваа тема не барај совет, никој не знае како се чувствуваш, и доколку наидеш на пречки понатаму како ќе се чувствуваш. Искрено и јас не би со толкава разлика, јас за мене не сакам од 6,7 години постар. Ама твое е да си одлучиш. Пред се ти си знаеш во врската како ви е, како функционирате заедно, дали можеш да се замислиш во брак, и како би ти било кога ти ќе бидеш 34 а тој 47... Размисли за се, пред се и за карактерот негов
Sami treba da si odlucuvame dali ke igrame po svoi ili po tugi pravila. Pobarajte mislenje, no sepak zaostanatite mislenja na drugite neka ne bidat vasiot izbor.. Dokolku si zgresis, podobro e sam otkolku da krivis drug
Се обидувам да смислам колку точно години имала она колку тој за да ми звучи нормално ама не ми иде некако.