Исто . Јас и тој отворено разговаравме на таа тема , очекуваше да не сум спремна , и пријателски се разделивме . Па , не е баш педофил , сите девојки ( освен мене ) му биле приближна возраст . Уствари , нас не " наместија " моја најдобра ( сега веќе бивша ) другарка и неговиот најдобар другар , кои во тоа време беа во врска . Често им правевме друштво ние двајца самци , па решиле да не спојат . Ама јас знаев дека не сакам во тој момент односи , иако имав само 13 години .
Педофил е, ами шо е. Дете си била, а тој полнолетен. Плус, сакал да има секс со тебе. Му се дигал на деца.
Каква врска може да се очекува од 13годишно девојче? Имам комшивче 13годишно и некако не ми иде логикава со дечко и такви работи …
Не е само шо не ти 'иди', туку казната е затвор, ако полнолетен има секс со лице помало од 14 години... шо е премалку според мене, ама ај... 'закон' е.
Баш ме интересира што мислат машките членови за 10 години помлада од нив. Другар вика на шала полесно можеш да ги излажеш лол, ама мене ми е одвратна помислата на чувство на искористеност.
Па не била дете, тинејџерка била во пубертет, имала 13 години. Ова е гледиште кое ни се наметнува од американските филмови и „вредности„ меѓутоа е погрешно бидејќи ја негира разновидноста на луѓето и ситуациите од реалниот секојдневен живот и со сила ги става сите луѓе и ситуации во ист кош како лоши, а од примерот на феминката гледаме дека не мора да биде така. По дефиниција не можел да биде педофил бидејќи педофилите не се палат на тинејџерки (13-19 год.) туку на деца, ама апла деца - дечиња. Освен тоа, имал 18 години што ќе рече до вчера и тој бил малолетен и прашање колку бил зрел во паметот (веројатно не многу, како и повеќето негови врсници-чки). Далеку од тоа дека наведениот пример треба да биде стандард, но мора да се има в предвид дека луѓето емоционално не созреваат сите во текот на истата година од животот.
Не , не сакаше . Само стана муабет на таа тема . Не се расправавме , ниту ме тераше да имаме секс . Онака уз муабет дојдовме до таа тема . Сосема ме разбра дека не сакам , дека не се чувствувам спремно . Беше спремен да апстинира ( и години ) додека јас не бидам спремна , бидејќи врската ни беше навистина ок .. Но јас не сакав да се врзувам во долга врска од таа возраст , што му го кажав и на него . Взаемна одлука беше да ја прекинеме врската и да тргнеме по свој пат . Па ако сме си биле судени , ќе ни се споеа патиштата повторно . Никаде не реков дека очекувал да имаме секс , само дека беше спремен да апстинира во име на нашата врска . Јас не сакав да се врзам од тие години .
Vo pravo e drugar ti. Polesno mozes da izlazis nekoj so daleku pomalo iskustvo od tvoeto. *Zivotno iskustvo, ne nuzno seksualno
@CrazyGirl15 Ме интересира дали истото мислење би го имала ако ти каже твојата 13 годишна ќерка дека има 18 годишен дечко и си зборат за секс. Ќе мислиш ли дека е океј врската како што викаш сега за твојата?
Зависи од нејзиниот карактер . Ако е како мене , да , исто би рекла . Јас сум прилично чуден карактер . Не зборувам премногу ( во живо сум молчелива ) , но имам граници уште од таа возраст , тинејџерска . Многу мои другарки пушеле " трава " пред мене , ме тераа и мене да пробам , но бев одлучна дека не сакам . Многу мои врснички веќе имаа секс со дечковците , јас бев последна која го искуси тоа , и многу , многу други работи .. Така што ако ќерките го имаат мојот карактер , океј би ми било .
Да, да, постарите дечковци секогаш ги бираат раните тинејџерки кои отстапуваат поради нивниот зрел карактер и стара, мудра душа. Се шлогирав кога ја отворив темава и го прочитав твоето прво мислење...
Во денешно време среќа е само да збори за секс на тие години, и да остане само на зборови. На братучедка ми 99% од девојчиња од класот кои се 14-15 години пушат цигари, имале веќе односи и врски од по неколку месеци. Што е најтрагично ги знаат од дома, само 3-4 во клас не прават такви работи. Родителите нивни со гордост зборуваат "Славица моја дечко има префин е, преубав, дај боже на свадба да им играме" за деца од 14 години, а дечковците им се над 18-19 на сите! Излегуваат по барови и дискотеки до 2-3 ноќта, се облекуваат во штикли и мини здолништа. Сум седела лично со нив и сум зборувала, да не знам колку години се би рекла дека се над 20тина но за жал сеуште се основно. Така да не ја напаѓајте членката, не направила ништо освен бакнежи со дечково. Си ставила граница и толку.
Не ми е јасно зошто ви е толку мило да вадите буквални дефиниции и статистики кога се вакви теми во прашање, наместо да кажете дека не, не е океј како и да се сврти. 13 годишно дете е едвај тинејџерка, знаеме како изгледаат и се понашаат и кога е во прашање биологија, уште се дешаваат драстични промени во нејзиното тело. Пази, она е на долната граната на тинејџерство, он на горната. Тоа е огромна разлика во памет, искуство, се. Не знам што ти значи да кажеш дека не е педофил, кога може и да е со оглед на тоа дека 12 и 13 нема ич разлика. Зошто би го привлекувало 13 годишно девојче, зошто би посегнал по таква врска? Језиво, педофилски и предаторски.
Освен ако има trust issues За дискусијава немам коментар...нормално било бе 18 со 13. Не, не е. Тие пет години се огромна разлика кога си тинејџер. Исто како да речете дека дете од 8 години и 12 е исто.
Можеби не го привлекувало, можеби ги наместиле како што објасни феминката. Овие теримини и гледишта ги имаме усвоено од гледање премногу американски серии, риалити шоуа, нивното законодавство и политички кампањи кои преку вести влијаат повеќе или помалку влијаат и тука. Предатори се вид животни - грабливци кои ги јадат другите животни, не се во врска со нив, ниту општат сескуално со нив. Има и фантастични филмови насловени Предатор, но во американскиот сленг означува лице кои сексуално искористува други. А од пишаниот пример никад не стана збор за такво нешто. Абе тебе не ти е, мене не ми е, ама нив им било нормално и убаво. Кои сме ние да ги судиме и зошто да им се мешаме во нивното животно искуство и да прејудицираме дека некој од нив (во примерот дечкото) имал лоша намера?! Затоа велам далеку од тоа дека треба да е стандард, но од секое правило има исклучоци.
Поправи ме ако грешам, нели си омажена на 16? Не осудувам, секој си знае за себе, но од денешна перспектива како гледаш на тоа?
Pedophilic disorder is characterized by recurring, intense sexually arousing fantasies, urges, or behavior involving children (usually 13 years old or younger). Pedophiles may be attracted to young boys, young girls, or both, and they may be attracted only to children or to children and adults. Abstract. The term pedophilia denotes the erotic preference for prepubescent children. The term hebephilia has been proposed to denote the erotic preference for pubescent children (roughly, ages 11 or 12-14), but it has not become widely used. Ephebophilia is the primary sexual interest in mid-to-late adolescents, generally ages 15 to 19.