Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Deca ne se dijagnosticiraat so parafilii i narusuvanja na licnosta.
    Dodeka se vo formativni godini, sekoj pravec moze da go fatat

На mode-kristina и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Nema vrska menstruacija so imanje deckovci.
    Hormonite ti se strapnuvaat, daleku pred da dobies.

I imase i togas takvi koi imaa deckovci/devojki na 13.
    Otsekogas imalo.
    Samo se poretki.

Statisticki, prviot seksualen odnos go imaat okolu 16.
    Nekoi porano, nekoi pokasno, ama vo prosek e 16.

3. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Баш ова!

На Askopje му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    39.740
    Не е точно ова. Мислам, може да е точно за тебе, ама дека тогаш беше вака и на 13 не се одеше по журки и клубови е голема лага.

Постара си од мене, но добро се сеќавам на дадичките кои беа твои години, ги имав во комшии. Со нив растев и знам што се правеа. Шемата беше исто како и сега, одење по кафичи/клубови. Тогаш имаше за секој по нешто: рок, турбофолк и техно/транс музика.
    Се правеа рејвови, забави, лајв бендови.
    На 13 години сите се шминкаа, дали темна, црна шминка, дали светла со сјаило. Карго панталони и стил на Аврил, карирана сукња и бела маичка без ракави или пак фенси стил со кратки миничи и штикли.

Кога не искачаа во клубови, се седеше на маало, на едни скалички, и тука знаеа и мене да ме носат, пошто бев премал за кафичи. Сите имаа дечковци постари од нив по 3/4/5 години, пушеа цигари, и правеа сето она што и денес се прави. Ништо не е сменето.

На spacegirl92, simoncelicius и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  5. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    Во Скопје не беше воопшто вака. 2-3 другарки бевме, мали друштва, сите поделени. Можеби зависи и од друштво и околина, воспитување. Машките на тие години исто прави деца беа, цело време кошарка и фудбал само се играше пред зграда. Прво излегување во кафич мене во прва средно ми беше. Не сме биле сите исти такви. Родителите немало теоретска шанса во клуб да не пуштат на тие години. Дискотеки во 3, 4 средно...

На cresa-jagoda, Kasiopaja221 и Lady.bird им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    39.740
    За Скопје и ти зборам. Не знам како било по другите градови. Ама Скопје тогаш сите искачаа на 13 години, исто како што искачаат и сега. Се правеа седенки во парк до изгрејсонце. Вие сте биле исклучок, отколку пракса.

Потсети се колку девојчиња имаа дечковци во основно. Од моја генерација ретко која девојка се немаше бакнато пред средно.
    И јас првиот бакнеж го имав на тие години. Сексуални работи не, но онака детски и романтично, да.
    А и се збореше за секс, воопшто не беше табу тема, иако може го немаа во толкав број како што го имаат денес на тие години. Не знам. Ама не дека тогаш се играло со колички и кукли на тие години... Да не се лажеме.

На simoncelicius, Glowy, mode-kristina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.192
    Допаѓања:
    45.935
    ^или сум постара бајаги од вас,или такво ми било друштвото, ама ова Били што го кажа на 13 години во мое време никој не го правеше.
    Дискотеки и штикли на 13? :o

На 16 почнаа да не пуштаат на кафе до 9.30 максимум, а на 13 игравме ластик во двор.

Прво нормално излегување во диско,со штикли, со шминки, чуда,уфилмана ми беше на 18.....

Гледам подруго време е сега,внуките мои на 14 излегуваат по дискотеки, ко ќе се дотераат како теткици, страв ме фаќа што ме чека допрва со моиве :|

На Veta, Estrambotica, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Lady.bird

Lady.bird Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    30
    Чудно ми е и мене ова што го прочитав, а не сум ни стара. Дискотеки, штикли, шминка, дечко на 13? Кој нормален родител го дозволува тоа. Малку беа такви, се знае како ги викаа тие, радодајки и од дисфункционални семејства оставени без грижа и надзор од дома.

На Veta, cresa-jagoda, Jasmin88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    Немаше такви многу, не сум се дружела со такви девојчиња. :) Различна околина и воспитување.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.839
    Чудно е излегување на 13 години. Се согласувам со тоа. Но нешто што забележав и ми смета е тоа "радодајки".
    Зошто само за девојките се збори дека се лесни или радодајки ако имаат секс, а за машките тоа се смета за нормално?

На simoncelicius, crimson, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lady.bird

Lady.bird Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    30
    И за машките имам исто мислење за тие што одат со секакви, "машки курви" (таков дечко никогаш не би погледнала), само тие некако многу покасно созреваа, на 13 ние во клас многу повозрасни личевме од нив. Дека за женски беше муабетот, па се надоврзав.

На cresa-jagoda и Just.do.it им се допаѓа ова.
  12. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Може немало дискотеки, да, сме излегувале со 50 денари, некогаш ни со толку, ама дека не се правел муабет за секс, дека немало мување, дечковци и што уште не, не е вистина. Јас бев лејт блумер, и тоа скроз, ама сум го сведочела ова. Аман, никој не ве обвини лично, ама да не се правиме на Тошо.

На simoncelicius, Glowy, Herrera и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    39.740
    Повелете девојки, потсетете се. Не беа тие времиња толку далечни за да нема снимки.
    Во публиката може убаво да се види дека има многу деца.

Како може да ги наречеш тие што оделе во дискотеки дека се радодајки? :o
    Демек грев било да се оди во дискотека и шминка на 13 години.

Последна измена: 6 септември 2022
    На simoncelicius и daylight им се допаѓа ова.
  14. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    За среќа не сме сите исти, може тоа е и убавото. Не знам зошто е тешко да се поверува дека не биле сите такви деца како што се опишува тука. Ниту ќе дозволам детето да ми биде такво.
    Кога е дете ќе биде дете, има време да се биде возрасен, дискотеките, шминките, дечковците и штиклите никаде нема да им избегаат.

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.894
    Допаѓања:
    179.087
    Стара си ти:P...или не си од Скопје.
    Во прва средно ги имав првите штикли:tmi:, 3 сантими де, ама штикли. Во средно почнав да се фарбам и да се шминкам. Е дискотеки не памтам, јас сум па уште постара, и не ми беа нешто по мој кеиф. Почнав да излегувам во средно, да сум дома со последниот автобус ( :!: не со последниот ноќен). Не растевме во саксија, ама јас мислам, поодговорни и поедуцирани бевме.
    За твоите не бери гајле, нема кај нас ноќен живот;).

Последна измена: 6 септември 2022
    На daylight, Ginger^, Kasiopaja221 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.929
    Имаше журки за деца во вулкан бе. :D

Јас не идев во диско толку рано ама на 13 дефинитивно излагавме и се шминкавме и се дотерувавме. Не познавам никој што играше ластик на 13 години. Исто така не бевме "радодајки", ниту пак сме сега. И скроз е очекувано сето тоа, да брзаш да пораснеш и да личиш пресмешно во процесот, ама тогаш сите тие работи стануваат интересни така да скроз е нормално.

На simoncelicius, Glowy, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    23.381
    А зошто збориме како се однесуваат 13 годишни девојчиња? Јасно е дека хормоните работат и треба тоа да е нормално колку што е нормално за машките на таа возраст, а знам дека за машките деца поинаку гледате на оваа тема.

Многу е можно 13 годишно девојче да се сексуализира самото себе, да е битно да ги "напумпа" градите со потпунки и да се фрла на постари момчиња пошто е "зрела" и пак одговорноста е кај 18 годишник кои нема никаква работа да гледа во толкаво девојче на сексуален и романтичен начин.

На simoncelicius, crimson, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.192
    Допаѓања:
    45.935
    ДоФта маа ]:) кажи го иљачот од дм за подмладување :devil:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Каква ментална гимнастика де прави во темава, просто неверојатно. Развиени биле бе, имале менструација...
    Да се е*ат вашите ќерки и синови на 13 години и кондоми да им купувате обавезно.
    Умни тие на мајка.
    Изопачени.

На Veta, Estrambotica, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.470
    Bas se zamisliv,ama jas na 13 igrav so barbiki hahahaa ne stikli da nosam,ili da se sminkam hihiihihhhhi