Тоа и ми беше поентата.Успеваат и врски/бракови каде е голема разликата во години ама може на прсти да ги изброиш,оти скоро и не постојат.А тие што си имаат sugar daddy/mommy неможат да си го живает животот трчајќи по болници оти на sugar daddy/mommy му е висок притисокот или седат дома оти на sugar daddy/mommy му е гласна музиката во дискотека.....
Надвор од темата, во ова време голем дел од младата популација е со хронични болести како висок притисок, шеќер, кардиоваскуларни заболувања, инфаркти, мозочни изливи а за карцином и да не збориме. Јас сум млада па релативно рано си легнувам, а тоа со разликата во години, ако има љубов ќе функционира се, а ако едната страна е од корист тука шкрипи работата и се разделуваат подоцна.
Поентата ми беше таа/тој е млад/а околу 27-28 години а има партнер со кој е разлика околу 20тина години и нормално неа/нему и/му се оди во диско ама на партнерот му пречи гласна музика,има здраствени проблеми(зборам на 50-55 годишен/а маж/жена),му е изживеан тој период пред 20тина години.Не си одговарат генерациски таа/тој сака едно а парнерот друго.Ова го кажувам од лични примери,еве еден ќе наведам.Девојката 32 години имаше дечко (сега маж) и 51 и од причини како што ги напоменав мораше да си седи дома наместо да си го живее животот дури беа во врска.Кога стапија во брак им се роди бебе и маж и викаше ме боли главава смири го некако,ти носи го в градинка мене ќе ми викаат дедо си му......Постојат и исклучоци.Тоа и напоменав не дека не успеваат врски/бракови каде има голема разлика меѓу партнерите.Ама ретки се.Последново што го пиша врската ќе им трае додека има партнерот пари или моќ,после тоа секако ќе заврши порано или подоцна.Секој си има право на избор.Не дека нема вакви мажи и каде што е помала разликата во години.Лично за мене не би сакала да сме повеќе од 10 години разлика со партнерот.
Според мене идеално е мажот 5 години постар, макс. 7 години, да не се лажеме мажите покасно созреваат, а некои и никогаш.
Nie sme 20 dodini razkika, dolgo sme vo brak, imame deca i super ni e. Ja ne sum po diskoteki i sl, on pa pagja na gitari, i taka da ako ja pomlada, nekako se namoluvam da odam po takvi mesto i ja sum onaa što si sedi doma on iskača haha
Сега баш прочитав некаде дека ако си 30 години, уште 35 ти остануваат за до пензија (кај нас 34). Што значи уште толку активни години ти остануваат од животот, знаејќи дека после одиш во мирување. Значи животната батерија ти е на 54% и секоја година ти се празни по 1.53%. Значи ако членката е во рани 20-ти, има 15% повеќе активна батерија од некој што е во 30-ти. Знаејќи дека мажите умираат кај нас во просек 4 години порано од жените. На 74.6, а жените на 78.8 години, членката ќе живее во просек 14-15 години повеќе од маж и. Заклучок: Побрзо ќе умре и има помала социјална батерија, што значи е досаден.
Чекај сега, да пресметам...значи -4 и уште колку да биде помлад за никој да не умре побрзо Значи една непозната во равенката. ..ама има и варијабли бе. Дали по автоматизам ќе живее пократко во мк, или ако е македонец во мк, или македонец во Нов Зеланд, или Новозеланѓанин во Германија... ...уф, сложена математика испадна ова
Треба тука да се земат повеќе фактори за квалитетот на живот, во зависност од тоа колку време дишел македонски воздух. А, и разликата во просекот меѓу маж и жена варира од држава во држава. Е сега, кој како гледа на ситуацијата. Предноста со поголема разлика е што утре кога ќе умре, ќе има време и за втор.
Леле, ме замисли со батеријава. Никогаш не се знае, дај боже да си дочекаме 85 години. Инаку, за разлика во години, па порано и скоро 7 години постар ми се чинеше стар за мене. Човек се менува низ животот.
Видиш, тоа е исто фактор да се земе предвид. Значи девојки, внимателно со математиките... секоја нула, на сметка станува битна