1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Ti blagodaram sto mi pomogna da razberam oti ne sum ednistvena koja ima decko a ima privlecni misli kon drugo masko mislev ednisvena sum:) I da si go sakam decko mi a ova samo e minlivo bidejki ne bi go izneverila decko mi ne sum toj stil mislite edno a postapkite drugo:)

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    A zosto mislis deka se odnesuvam kako dete?

3. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    279
    Оа можеби ти придонесуваш за такво негово постапување дали си се запрашала ти може е до тебе.
    На пример прсти во уста си пикала па нели е тоа малку невкусно ;) инаку дечкото сака да бидеш на ниво со тоа што те сјаструва малку ај може кога ќе подпораснеш до кај 25 год може ќе сфатиш како треба да се однесуваш и тогаш ќе разбереш што сакал да ти каже он ;)

На anastasijaki и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    12.887
    Оф, две години сте иделе и баш сеа ли примети дека е многу повозрасен и дека во негово друштво се осеќаш ко да не припаѓаш? До сеа значи убаво се понашал, а сеа баш ко татко ти се праи или?

A, си пишала дека од лани почесто се глеате, добро ама го знаеш, не е од вчера сигурно.
    Глупо е ако навистина ко дете те третира ама па и ти зависи како се однесуваш, да не стварно се однесуваш детинесто?
    Кога ти годи, а кога те засрамува?

Не е убаво ако твоето мислење не го смета за релевантно и си мисли дека он само е во право само зашто е постар и поискусен но пак зависи од ситуацијата, за што ти замерува, за што мисли дека не си у право, а он е. Секогаш треба и другата страна да се слушне, вака невозможно е да се процени кој е прав, а кој крив.

Абе да ти љубомори во ред е до некаде ама сега па да не е некоја ептен забегана љубомора, а и ти викаш не праиш ништо за да го поттикнеш да љубомори ама дали стварно е така?
    Некогаш ни самите не се приметуваме што правиме и како се понашаме, а другите многу подобро не приметуваат.

Е ова болдираново се кажува. Значи многу те привлекува, не сакаш помали ама сепак би пробала?
    Девојче, си се затрескала изгела во типот и си бараш изговори сеа. Доколку е така, раскини му на овој постариов и не си го губете времето и двајцата, ако не оди, не оди.

Ти викааат дека нормално е да ти фати око друг, да, нормално е де, ќе го загледаш, ќе му се воодушевиш, ќе осетиш возбуда ама не и да се затрескаш нели и толку да те привлекува.
    Чекај сеа, ова ти почна да му љубомориш на колегата така? Јасно е се.

Си се оладила од дечко ти, го сакаш или сама се лажеш дека го сакаш, размисли си поубаво и одлучи, т.е. избери он или колегава. Со двајцата ваљда не планираш или да?

Штом ти се мота има нешто тука, не е така едноставно ко што си мислиш.
    Прво расчисти си самата, дали е само симпатија или сепак се имаш затрескано и најбитното, дали стварно го сакаш дечко ти и би продолжила со него.

На cresa-jagoda и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  5. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Go sakam decko mi samo mi smeta toa sto premnogu ja slusa majka mu deka ako ne sum zavrsela faksot ne me sakala za snaa toa mi go kaza I nekako se navrediv od tia zborovi sea moze e vo pravo moze ne Ali jas se osetiv navredeno, drugo ne mi se sviga toa sto nekogas znae da navrede dali mene dali moite edns se skaravme poradi toa sto gi navredi pa mene mi pukna filmot I jas negovite pa se smirivme, za ova dominacijata ajde I taka I taka se podnesuva ama da se pravi mnogu pameten toa ne go podnesuvam... kako sto kazav mi znaci go sakam ali nekoj raboti vo odnesuvanjeto negovo ne gi prifakam I mu kazav uste edns navreda I tolku e pa ke videme... inaku za ovoj kolegata mislam minlivo e toa I ke pomine ne planiram I so dvajcata nikako toa, on moze da mi se dopaga samo tainstveno I rekov deka bi probala ama da nemav decko sega ne bi probala:sweat:a deka mi se sviga I me tera da probam toa stoi I se plasam da ne nekogas I toj pokaze poveke vnimanie sto bi pravela togas:(dali ke podlegnam ili ne bi mu obrkala vnimanie... mada mislam nema da mi se doblizi do tolku pa da moram da miskam sto bi pravela:D a onaka osekam primetuvam negovite pogledi sprema mene seto toa mi godi I ubavo mi e samo da ne se doblizuva poveke do mene:D Ali seto ova e minlivo vistinata e deka decko mi go sakam:inlove:

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.869
    Допаѓања:
    178.892
    Ај пушти го дечкото да си најде девојка таман за него, а ти види што сакаш и што ти пасува во животот.
    Ти си незрела, а тој, со мајка му што му бира идна сопруга-господ напомош на таа среќница.

На Just.do.it, sj *O*, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.586
    Допаѓања:
    38.896
    Некако по пишувањево ми личиш максимум 18 години, не 22.

На anastasijaki, LoneWolfGuy и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  8. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331

Затоа што се однесуваш како дете.

9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.266
    Допаѓања:
    21.686
    Не се однесува како дете, таман си е за годините. Јас мислам дека уште и е рано за сериозна врска и за брак, мислам дека и она сака уште да ужива во животот. Треба да размисли уште еднаш, дали навистина ќе се нафати на таков чекор, ако не, нека го остави дечкото, нека си терат по свој пат и двајцата. И самата кажа дека има свекрва во сликата, незнам како ќе биде тоа понатаму.

На BlackNight, Milickaa555 и sj *O* им се допаѓа ова.
  10. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Како и да е.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.295
    Рано ти е за сериозна врска, а уште помалку со тип постар од тебе 10 години. Типов не те сака, те "воспитува" по негово, да бидеш жена каква што сака тој, мирна, послушна, по негов терк. Ќе завршиш факултет, ќе се земете, и ќе те затвори дома да гледаш деца. Толку од животот, ако сега не преземеш нешто.

Мој совет е да раскинеш, да уживаш малку, да созрееш како што треба и да си најдеш дечко што ќе ти е поблиску по години, што ќе те прифати каква што си и нема да се обидува да те смени и да те програмира по сопствени желби. Родители те израснуваат и воспитуваат, не дечко или маж.

На Nate- princeza, theowndemon, BlackNight и 5 други им се допаѓа ова.
  12. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    279
    Сигурно да му раскини?

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.295
    Да. Нема светла иднина со човеков. Освен ако сака да се измачува.

14. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    279
    Затоа не треба да се споделуваат ситни проблеми со дечкото, девојката и слично.Бидејќи веднаш ќе се најде некој одма ќе ти речи остави го раскини му а девојката искажа свое искуство и кажува дека го сака.
    Плус и скришум потајно посакува колега ;) или и се допаѓал колегата

На Slatka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.295
    Таа го сака, тој не ја сака, само си прави жена по свој терк, и по теркот на мамичка. Не треба реферати да пишува за да се сфатат некои работи. Башка, што мајка бара 32годишен со 22годишна? А да, заборавив, некоја врсничка не ни сака да го погледне оти го знае што магаре е, башка нејзе не може да ѝ кажува како да се однесува.
    Има и нормални врски со ваква разлика, ама ретки се.
    Ќерка да ми е, истово ќе и го кажам, а по годините и може да ѝ бидам мајка.
    Настрана колегата, не е ни битен во случајов.

На theowndemon, Spicy Senorita, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    2.801
    На мене ми боде во очи муабетот дека си ја слуша мајка му. Епа девојче размисли што имаш покрај себе (Не биди како нас, да те читаме после во свекрвите и снаите)

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    Не ми се чита повеќе... :headbang:

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Ме сака не ме сака е приказнава.

Јас го сакам тој ме учи, ама и колегава не можам од глава да го извадам, ама и комшијата на крај ќе испадне. Лелеле што да правам.

Детски однесувања. Не зрели.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Jas prasav da vidam.sto mislite a ne da osuduvate I da kazuvate dali vi se cita ili ne dali se detski ili ne razmisluvanjata koj ve tera da citate? Slobodno izlezete od grupava ako ne vi se cita a sekoj ima pravo da postavi prasanje ne postoi grupava samo za vas pametnite I iskusnite...

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    15.738
    А што ако он е -10 год од женското.

Таа 32,тој 23.

Се гледа дека е дете, ама ај пак да прашам, мислења, искуства.