Секој има различно размислување за разлика во години, а некој му смета на некој му е океј. Поентата е во начинот на живот, навиките, созреаноста, размислувањето.. Во таквите врски можеби навистина има љубов но кога тогаш излегува нешто што ке му смета на едниот а тоа годините го носат, ретки се тие што успеваат ама некако од тоа што имам гледано најубава и најискрена љубов им била. И нормално, има и такви случаи кога едниот гледа само корист, тоа треба самите да си го препознаат и да завршат на време или воопшто и да не почнуваат ништо
Нема проблем. Може он да биде и 19 години , а она 76 годишна. Љубов и само љубов , не знам какво смајли да ставам веќе на крај They say true love has no age - and one couple, from Italy, certainly has looked past it, with an age gap of 56 years. https://www.thesun.co.uk/fabulous/18678992/age-gap-couple-19-76/
Па истото го пишав и јас, стварно не знам веќе какво смајли да ставам , дал да се смее или да плаче. Коментаров мој е за вакви љубовни врски со мноооооооогу голема генерациска дупка како примерот погоре, он 19 години, а жената 76 години.
Toa ne od ljubov svakam da e malku postaro zenskoto ajde da receme I do 10 godini ama ova e previse taw moze baba da mu bide pra baba znaci toa e nova moda mladi momci I devojki odat so pensioneri za pari narekuvajki gi sugar mamy and dady taka da go sledam tipot na insta ne e samo taa odi I so drugi postari zeni kolku majka mu ovaa pa kolku baba mu a ljubov nema.ovde... samo korist.
Totalno se nebitni godinite ..odnosno taa razlika vo godini , Ako postoi VISTINSKA ljubov, Ako e mnogu golema razlika vo godini skoro e I nevidliva , a se ona ostanato pogreshno , so pogreshna lichnost ..toxic, gi broish godinite ! ( razlikata vo godini )
Vistinskatà Ljubovta ne gleda godini pomegju dve individui Ako vistinski se sakaat .Ako e vistinska ljubov normalno ne ti prechi taa razlika pomegju , vistinskoto ne prepoznava razlika vo godini Dali 10, 20 ili 30 godini partnerot , e postar od partnerkata Ili pak Ima sluchaevi Kade pak partnerkata e -10 primer pomlada od nezjziniot partner . Sekoj razlichno razmisluva..zavisi na koj nachin gi gledash rabotite ..! Nz Kako da ti objasnam stvarno.! Jas se razbiram sebesi ..koj me razbra, razbra,koj ne..ako e pogreshna lichnost I ne e za tebe I ista generacija da ste, ne e toa , toa , sfakjash !
Зарем има љубов помеѓу две личности ако разликата е поголема од 20 години... Тоа повеќе личи на искористување....
Ako e pogreshen tip za tebe , se zabelezhuvash ne samo godinite ! Za podabar vid nosenje diopter .podobro da gi vidish rabotite ..haha Ima I za okolu 35 godini tuka nekade otprilika razlika , aaa ti ne si vo Tek so nastanite izgleda, slabo visish na fbkot ..hahaaaa jas li za se da te informiram ..haha , de malce protarashkaj Poznat par se od ne odamna ..! Vistinska ljubov zoshto da ne .!
Според мене, разликата во години не би требало да претставува проблем. 11 години сум разлика со сопругот и до сега сме немале некоја пречка. Слични размислувања, гледишта кон животот имаме, така да тоа е многу по важно, отколку годините. Со некој иста возраст да е, ако се нема заеднички јазик, меѓусебно разбирање, и доверба, џабе е се.
Јас имам едно прашање. Спојлер: . Мислам дека го знам одговорот, ама ај па да прашам. Денес нели се изместени границите и рековме 30 is the new 20, 40 the new 30, итн, значи ли тоа дека 30 може да дејта 20 без проблем? И запира на 20 или важи и надаље, односно 20 is the new teen?
Да, пример имаш 50+ годишни богаташи во Америка, кои искључиво дејтаат на возраст од 22-30 години. Ова не е ништо друго освен grooming. Ова и на 30 годишна можи да и се случи, не е грумингот само со тинејџери. За мене лично, ги виктимизираат особите кои се послаби и понемоќни од нив. Случајов Меланија и Доналд е школски пример. Дебилот ниту ја сака, ниту ја почитува, единствено ја користи како еден трофеј. Без број видеа има каде ја штипи за раце и покажува со прст да молчи, ја третира како дете, за да и ја одземи цела моќ која ја има над сопственото битие. Ако се одлучи еден ден да избега од него, ништо чудно да заврши како Дајана. Затоа кога ќе ги слушнам како сакаат sugar daddies, не ми се јасни.