Се согласувам со Антониј... .Јас лично сметам дека 5 години разлика е максимално за да може да имате здрава врска....рачунај вака ајде.....девојката е 22 година, на факултет е, а дечкото 30...8 години разлика...па он не е дечко, он е веќе маж, кој што сака да се жени, сака деца, сака фамилија...девојката спремна е на таков чекор? или сака прво да поживее малку од кога ќе заврши факултет, да го види светот, да прошета, па после кога ќе е 26-27 да се смирува и да се жени...ама сепак, тоа е моја гледна точка...
А зошто кога тој ќе има 40 да не сака да излегува..не би рекла многу зависи од човекот! Ако те сака ќе иде секаде со тебе! И на 25 и на 30 и на 40!
^^^Ахам, да, ама да се сите исти! И зошто цело време се вадите на тоа дека ако те сака секаде ќе оди со тебе, ќе прави што ти сакаш? Ти познаваш таков? Јас не, каков и да е, некогаш ќе треба да правиш компромис. Ќе излезете, еднаш двапати, тертиот пат ќе сака дома, па пак ќе сака дома...и плус кога ќе седнеш со твое друштво, ќе изгледа ко педофил, и кога тогаш така ќе се почувствува Извинете ако некој се најде затечен од ова, ама мојата гледна точка е ваква.
Еднаш се изјаснав на темава. И да е поголема разликата помеѓу годините, зависи во кој период е! Не може девојче од 15 години да биде 25 годишен дечко, додека 25 годишна девојка со 35 годишен дечко може! Во првиот случај, никој ама никој не може да ме убеди дека момак на таа возраст може да се заљуби во девојченце уште недоразвиено, не може! Тој би ја гледал како крцкалче, свежо месо, онака чисто да си поигра со неа, да излезе со неа да има секс со понеискусно девојче....али да ја гледа како сопатничка или девојка со која би можел да е во врска, нема шанси. Ова е дефинитивно така, никој не би сакал да биде со некое малечко па да се осеќа како педофил, му треба ДЕВОЈКА до него, а не девојченце кое уште даааалеку има поинакви размислувања, и тек почнува да навлегува во оној тинејџерски свет. Додека во вториот случај е малку поинаку. Таа е веќе зрела девојка со некое животно искуство на свои 25 години, поминала доста работи, факултет, евентуално работа, имала врски, има некоја посериозна претстава за животот...тука веќе би можело да биде со 35 годишен, бидејќи имаат години и животно искуство, двајцата се возрасни. А тие 20 годишни што излегуваат со 40 годишни и кутрите за занесени дека тој е заљубен во нив, се лажат. Тој е маж со искуство, и доволно лесно е да излажеш девојка, малку романтика и паднавте. Ако веќе го правете тоа, имајте на ум дека е само забава, нешто како фак френд и папа. Ама врска со него не очекувајте зошто нема да ја добиете. А богами имам фетиш да пробам со некој 40 годишен, Брет Пит 46 имаше? Уффф!! Би пробала, али само ако е секси како горенаведениов глумец И нормално, нема потреба да се труди да ме "освои", би му дала до знаење дека било само еднаш и папа, нека не си троши време. И зашо бе 40 годишњациве ги нарекувате "старци"? Ако е за така Бред п е веќе дедо, а се палите на него како.....ај да не речам
^^Ќе го делиме Бред Пит а? Епа се е до тоа колку години имаат оние кои ги нарекуваат 40годишните старци. Кога бев 4то одделение ужасно многу бев платонски заљубена во еден осмоодделенец, ама си велев - ау не бре стар е! Голем батко! Кога бев прва година во средно, сите што имаа 18 години беа за мене премногу стари. Е сега прашај ме дали некој кој е па и 10 години постар, е старец. Ахам, да! Сто посто! Поготово ако станува збор за горенаведениов секс симбол Море давај одма! Ама јас веќе се изразив на темава повеќе пати. Сепак јас сум обратен случај, „заглавувам“ со помлади - година, две максимум три години. Ете ти разлика во години. Пред некое време се запознав со еден 28годишен дечко кој не знаејќи колку години имам ми рече - ајде бегај, што би правела ти со 30годишни, ќе умреш од досада, стари се за тебе. Кога му кажав колку години имам, ми кажа дека му иде да пропадне под земја од срам Значи поимот многу постаро или многу помладо е ептен релативен. Секој поинаку гледа на тоа прашање. Битно е интелектуално да се поклопат двете страни и секако заедничките интереси и погледи на животот. Ако тоа се случи, мислам дека годините не играат улога во врската.
Извини, сега го видов постираното. Абе океј, а на пример ако девојката има 20 а овој 28? Девојката не сака сериозна врска, може го сака ама не е дотолку затрескана во него, он исто, се разделуваат и no hard feelings. Океј е така..? Другарка ми се смува со еден што е мноогу поголем од неа, значи грешка направи зашто беше стварно поголем, она седмо а он е втора средно. Одеа 1 месец и тоа она го откачи, а дечкото не беше воопшто дигнат, не сакаше да ја искористи и повреди на било каков начин, сто пати ме молеше да ги смирам, значи едноставно беше затрескан во нејзе али оваа ништо, го игнорираше..овој уште ја сака, али виде не виде, немаше што да прави.. Али мојов случај е тапа, нејзиниот беше средно, а ја сум осмо овој е сто години поголем од мене. А што е најлошо и тој да речеме на некои начин покажува симпатии и уште полошо ми прави.. Живот.
Он нормално да прави така....Зашто да не прави кога му е интересно и гледа дека се залетуваш? Зашто да не се забавува со тебе и после ќе ти каже дека се премала за него, дека немате исти амбиции, немате исти видувања на животот, дека он има други приоритети итн итн итн....мислам дека си доволно паметна да знаеш што треба да направиш така? ) Пред тебе имаш факултет, па журки, па малце да се проживееш ехеееееее....за тоа време он ќе напуни 40 животот отишол пред него хахаха.....затоа ич не се секирај, излегувај со другарките, а тој кој што е заслужен за твоето внимание ќе се појави )
Баш сите тоа ми го кажуваат. Ми викаат и он е човек, сака внимание и убаво му е и му ласка кога некој го свиѓа или сака.. како и секој друг. И колку повеќе мислам на тоа, се повеќе се нервирам кога мислам дека во секој момент ќе се залетам, ќе ме искористи и некако осеќам дека се заебава.. едноставно. Во овој период разликата стварно е голема, да бев 18 години, па натака немаше да се приметува дотолку. Уште една платонска љубов. -.-
Кога постои вистинска љубов, почит, разбирање и ред други работи мислам дека годините за љубов ни најмалку не се битни. Јас со дечко ми сум 7 години разлика па баш ни е супер. На една моја другарка родителите нејзини се 9 години разлика, во брак се 25 години, имат 3 прекрасни деца. Мислам дека тоа кажува се дека ЉУБОВТА НЕ БИРА ГОДИНИ! Позз
Иимам другарка која има 21 а дечко и 35, па тој до сега треба деца да има.И каква е таа љубов? За нејзината врска знаат само 5/6 души,од дома се крие,на одмори лаже дека со другарки она сама со него,ама ај она што лаже ај пак некако можам да сватам,ама он со неговите години дури другарите ги лаже и ја претставува како негова братучедка и најтрагично е тоа што нивната тајна врска трае веќе со години. Јас не би можела да имам таква врска,да кријам од моите,од другарките,буквално од сите,да неможеш во град да искочиш да треба да се вртиш да пазиш да не те види некој кој те познава.Како и секој нормален човек сакам моите да го запознаат ,сакам како и секој нормален пар да си искочам во град со него да си се шетам слободно Епа фала ама таква љубов не ми треба,боље цел живот сама ќе си бидам
хммм 14 години разлика во ваква ситуација се навистина многу до 7 години разлика мислам дека е во нормала, а над 7 како во случајов НЕ, не можам да се замислам во врска со некој 14 години постар
Јас на пример имам 17 години, а се гледам со дечко од 32год. Мислам дека нема ништо лошо, зашто навистина се разбираме и супер ни оди. Љубовта не познава граници.
Да, ги оправдувам. Затоа што јас сум моментално во таква врска. Имам 17 години, а човекот со кој се гледам има 32... Многу ми е убаво, среќна сум, само проблемот е што е женет. Но кога сум со него ми е прекрасно. Го обожавам!
Зарем за мала работа ќе се замараш, женет бил, па што, ако е женет не му е сменет. Уживај, терај си со него, те очекува светла иднина. И немој да мислиш на жена му, на децата ( ако ги има) , на големата разлика во годините...те боли дундата за се. Шибај !
Јас и сопругот сме 11 години разлика, но имаме преубав брак каков што секој би посакал,но 15 годишно девојче да има врска со 35 годишен маж тоа не го оправдувам,девојчето тогаш е во најлудите години а тој самиот треба да размисли дали треба да има врска со некоја што можи да му биди ќерка.. Се согласувам со Лакримоса.... хахахах Иренна ме изнасмеа ..супер си и во право си богами хаххаха