1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Nice girl ☺️

Nice girl ☺️ Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    И јас мислам дека е заради тоа. Предходно имал долга врска од 5 години, но раскинале бидејќи бившата го изневерила со друг. И на мене не ми се чини нормално, да ми вика дека ме сака само со два пати гледање, не верувам баш во тоа.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.260
    Допаѓања:
    21.659
    И не треба да веруваш. Чим така вика, не е океј типот. Макни се од него.

На oblace1, violetblue, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.863
    Нема конфузност. Или има клик, или нема. Нема причина да се правдаш никому, зошто некој ти се допаѓа, зошто некој не. За почеток, следи го инстинктот, со тек на време ќе научиш повеќе, и за себе и за светот околу тебе. И да, преку различните искуства растеме, таман работа сите да сме се омажеле за првиот што сме го сретнале, оти него му било време.
    Тоа со мажите им било време, никогаш не го разбрав, ама тоа е скроз друга тема.

На senjorita-v и Nice girl ☺️ им се допаѓа ова.
  4. Nice girl ☺️

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Што е најлошо се налетувам на такви, ми се смачи веќе. Не може некого да го засакаш за толку кратко време, нема логика

Не знам зошто толку брзање, наместо се да оди спонтано. Разбирам 30 години ќе има, ама ваљда треба малце бавно да одат работите, а не некоја ќе им се појаве и одма ја сакаат

Последна измена од модератор: 15 мај 2024
    На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.337
    Не почнувај. Животот е пред тебе, учи и бори се, заземи се прво за она што сакаш да го постигнеш. Тој веќе го поминал неговото, тоа со плаќањето ич не ми се допаѓа. Очигледно му се брза, што е и во ред ако гледаш од негов агол, но не и од твој.

На senjorita-v, TrueToMyself, Nice girl ☺️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ThiccFit

ThiccFit Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    289

With all due respect и љубим руку - дечково нит те сака, нит знае што е брак. Врати се на ова мислење за 3 години од сега и те молам линчувај ме ако сум грешка.

Човек што те сака - ЌЕ ТЕ ЧЕКА.
    Човек што вистински развил емоција - НЕ НАПИЊА.

Мажи што развиваат емоција кон некоја жена (у случајов, за мене си уште дете по животна мудрост и зрелост) одат ултра бавно, со многу почит, промислено, навигираат на начин на кој никогаш нема да осетиш притисок туку потпора, поддршка за факсот, ќе ти дае криља. Ќе ти рече, сигурен сум во ова шо го осеќам, тука сум и ќе те чекам. Средувај живот, средувај факс, ќе растеме заедно.

Наспроти, исплашено мажуле (сори можда има 30 али маж не е) што сега се сетило дека сите другари полека му влегуваат или му се влезени во медиокре бракови, па сега и он осеќа пеер прешр да го направи истото. Можда од дома му тријат сол на глава, а можда и не може да најде врсничка, остварена девојка од 28-29 години со која ќе гради фамилија, ако му е толку до воспитуње деца. Никад не можеш да знаеш пошто НИКАД НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗНАЕ ВИСТИНСКИТЕ МОТИВИ НА ДРУГИОТ така да пола прости ми претпоставкиве. Искуството збори од мене појако е. Плус психологија учев.

Тоа шо суптилно настојува па тргнал и за деца муабетот, боже ме сачувај, наместо да ти збори за тоа колкав квалитет има во тебе, и потенцијал, он ти збори дека се ќе ти плати, ако останеш домачица да гледа деца.

Девојче, бркај диплома и бркај одмори покрај море, книги, долги разговори со странци и ризици.

Вистинскиот ќе дојде кога ќе факаш здив помеѓу овие активности. Праќам :l:

На Squirrel, Maca Macka, MarigoldA и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Nice girl ☺️

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Благодарам на одговорот ☺️

8. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    1.359
    Умре то време кога мажот или жената ќе го чека партнерот. Никој не е должен да чека некого па колку сака нека е заљубен. Незнам шо толку запнале на 30 години ко небаре морално е да се жени/мажи како да завршен да му е живото. А маж на 30 години да чека девојче од 20 години кое сеуште е дете кое сега му е време да шета,студира и ужива во живото утре други ден можи лесно да го шутни кога ќе си ги заврши своите цели.
    Уште од старт кога некој запнува за дете,бракој туриму пепел. Ко еден колега од работа ми вели "арно дојдоја нови чупина колешки да земам некоја да се женам да ги израдвам дома". Тој рчпал 30 години а тие 19. Уште вакви имало.

На Tinaaa, celineparis, NPN и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bruh131313

Bruh131313 Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Jas sum 20 godini licnosta so koja sto odam e mnogu pogolema razlika vo godinite, vo glvno sakam da potenciram deka ne napnuva za odnosi i slicno,jas sum poveke licnosta koja sto “napnuva” imame normalna komunikacija, vo glavno se e okej, no na momenti jas go/ja cuvstvuvam kako roditel i se privrzuvam poveke, sto za mene e ok zatoa sto odime veke 1 godina zaedno i vo glavno se e vo red, samo na mene mi nedostasuva malku poveke koga ne sme zaedno vo tekot na denot, bi sakal da ne e taka, ne deka mi preci ama ne sakam tolku mnogu da razmisluvam, dajte mi nekoj sovet, bidejki ne sakam da mislam tolku mnogu, mislite mi se naj normalni kako e bla bla mnogu se grizam vo glavata za licnosta pls help

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EmilijaSk7

EmilijaSk7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    19
    Koliku ste razlika

На Bruh131313 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bruh131313

Bruh131313 Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Pa poveke od 15 god razlika, znaes se e super i ponasanje se si tece ubavo, samo mene edinstveno mi preci sto razmisluvam na licnosta pocesto, ok e da razmisluvam taka ama mene ne mi e , no ova mi e prva vrska taka sto verojatno i radi toa e

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    279
    Stom ti e ubavo teraj rabota uzivaj

13. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    8.803
    Тебе може ти е ок ова, ама не е. Лош знак...

На злоба, Feniksgirl, AAKG и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Од психолошки аспект ти си бараш татко кој предпоставувам не е бил многу присутен во твојот живот. Партнерот треба да го доживуваш како најдобар пријател,а не како родител. Ако продолжиш да си со некој кој го осеќаш така и желбата за секс ќе ти помине затоа што не е нормално да сакаш да спиеш со родителот. Не се проблем годините толку колку што е проблем како го доживуваш него.
    Мој совет: не си го троши времето и посети си психолог за да не бараш цел живот нешто што можеш само да го добиеш од родителот.

На Macorot vo Cizmi, Snowflake97, Mrs. right и 5 други им се допаѓа ова.
  15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.337
    Прва врска, 15+ разлика е премногу кој што сака нека каже. Ти си реално дете и нема што да бараш со него. Најдобронамерно ова. Членката над мене е во право и убав совет ти дала @Bruh131313

На Macorot vo Cizmi, senjorita-v, AAKG и 7 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Пак овде ќе го спомнам брачед ми, има 38 и сингл е, пред 5 години раскина 10 годишна врска.

Лајка на се живо и диво, особено им лајка на оние 20 годишнине и ми кажува како се јаки женски и имат јаки атрибути,какви фотографии имаат и сл.

Почнав да го избегавам. Прво е терсен карактер, нит пишува прв ни ништо. А, сме излегувале постојано.
    Второ, малку ми е језиво што ми кажува за овие што се по 20 години како се јаки пи*кетини.

Е сеа, ај осудувам. Мене лично, ми е гнасно да бидам со некој 15 или 18 год помал. Макар и секс да е.

На Just_a_kid, Nice girl ☺️, Mayaasa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bruh131313

Bruh131313 Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Vaka sega :) jas samo sakam da mi pomognete kako da gi trgnam od glava mislite da ne razmisluvam mnogu okolu ova, ne mi precat godinite, sepak vrskata i ne e samo seks tuku i komunikacija druzenje i slicno, prasanjeto mi bese samo dali e okej toa sto razmisluvam ili ne e, sepak kako prva vrska oficijalna. Fala vi na odgovorite

Fala ti sonce :) <3

Последна измена од модератор: 22 мај 2024
  18. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Кога не сакаш помош зошто бараш совет ?

На No Makeup, Feniksgirl, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.160
    Пиша во тема Разлика во години, а проблемов за кој бараш совет нема врска со годините. Затоа добиваш и коментари за годините, самава тема е за тоа.
    А за да не мислиш толку на него, најди си занимации и времето да ти е исполнето.

20. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Млада си, ке разбереш со тек на годините некои работи.
    Значи бараш поддршка за да продолжиш во врската со некој кој веќе си го доживеала како родител и притоа од вниманието кое ти го пружал си станала опседната со него?
    Тогаш има решение и за тоа, уживај си и не му ја мисли, најди си некоја занимација и ќе немаш време многу да го мислиш и да се грижиш за него.
    Читај, спортувај, посети некој курсеви , едноставно надградувајте си го знаењето и фокус на себе.

На Snowflake97 и eliesaab им се допаѓа ова.